Блог

Как да изберем най-добрите есенно-зимни мъжки обувки? 27.11.2021 23:01

Как да изберем най-добрите есенно-зимни мъжки обувки?

Точният избор на мъжки обувки е ключов елемент от изграждането на безупречната визия на истинския джентълмен. Той отлично знае, че те допринасят за красивата му осанка и биха могли да развалят доброто впечатление, ако не са подбрани правилно.

Изборът обикновено зависи от личните предпочитания и често е плод на импулсивна емоционална покупка. Но добре е да знаете какви са правилата за оптималния избор на мъжки обувки, според стила, който желаете да постигнете.

Независимо дали избирате спортни, ежедневни или официални мъжки обувки, добрият вкус е правилен ориентир за точната покупка. Но в какво точно се изразява този усет за естетика, когато говорим за мъжки обувки?

Често пъти именно тази част от визията е пренебрегвана, за сметка на мъжкото облекло. Особено през есенно-зимния сезон, когато топлата вътрешна част често е единственият критерий за избора. А всъщност, обувките са неизменна част от стилното мъжко облекло.

При цялото изобилие от модели, материи, цветове и височина на тока или отсъствието на такъв, изборът изобщо не е лека задача. В тази статия ви предлагаме правилните ориентири за избор, впечатляващ с елегантност и естетически усет.

Критерии за избор на мъжки есенно-зимни обувки

На първо място следва да определите какво ще бъде предназначението на обувките, които купувате. Дали ще бъдат предназначени за излет, за спорт, за ежедневието, за конкретен официален повод, за комбинация с ваш тоалет? Едва след тогава може да обърнете внимание на материала, който е също ключов критерий.

Материал

Естествените материали са за предпочитане, въпреки че има доста добри модели от изкуствени материали. Стоят ефектно, но не са особено практични. Запотяват краката и водят до възникването на неприятни миризми. Затова естественият материал е за предпочитане, особено, ако възнамерявате да носите обувките за по-продължително време през деня и за повече сезони напред.

Често пъти си струва да се вложи по-голяма сума в дадени качествени мъжки обувки, защото ще ви се отплатят във времето - обувките ви няма да се захабят и ще изглеждат като нови през идните няколко години. Евтини мъжки обувки може да намерите и от естествени материали, така че цената не винаги е пречка!

Това се случва, обикновено, по време на сезонни разпродажби и намаления. За официални мъжки обувки не правете никакви компромиси с качеството на модела!

Подходящите мъжки спортни обувки от качествени естествени материали ще допринесат много за комфорта на краката ви по време на физически усилия и няма да ги запотяват. Тук значение има и стелката, тъй като именно тя ги поддържа и намалява чувството за умора по време на усилено натоварване на краката.

Горната част на обувката следва да ви защитава от намокряне, а подметката е изключително важна за спортистите и техните изяви, както и за планинарите. Като правило, колкото по-дебела е подметката, толкова по-спортна е обувката.

Говорейки за зимни мъжки обувки, търсете подметки с грайфери, особено, ако често ходите пеша, но и самият материал на подметката е от значение, тъй като някои дори с грайфери са по-хлъзгави от други.

Основните материали, от които са изработени обувките са:

 • Естествена кожа – обувките, изработени от нея, запазват линията си за по-дълго време и не се късат и надраскват лесно.

 • Лак - от него се изработват перфектните мъжки елегантни обувки. Те се съчетават най-добре с елегантен мъжки костюм или смокинг и са идеални за строго официалните церемонии. Лачените мъжки обувки са актуални и за ежедневието през сезон есен-зима 2021-2022, говорейки за мъжки спортно-елегантни обувки.
 • Велур – всички мъжки велурени обувки стоят шик и доставят комфорт на краката със своята мекота. Може да се изненадате, но велурът е подходяща материя и за мъжки зимни обувки, стига да се почиства правилно и да се поддържа редовно, а това никак не е трудно и не отнема време. За съжаление се надраскват по-лесно, така че ги съхранявайте добре!
 • Еко кожа – отличава се с по-ниската си цена, в сравнение с естествената. Тя е и избора на всеки, който е загрижен за хуманното отношение към животните. При тези модели също се предлага голям избор от дизайн и цветове. Нямат нужда от често лъскане, за разлика от мъжките обувки от естествена кожа.

 

Критерии за избор на цвят и модел

Изобилието от модели и цветове не улеснява избора, който е допълнително затруднен от стремежа към запомняща се визия, извън шаблоните и клишетата.

Всеки самоуважаващ се джентълмен се стреми към оригинален стил, който да го отличава от тълпата. Но има и мъже, които се притесняват да изпъкнат със свой собствен стил, като привличат погледите.

Ето как да изберем точния цвят есенно-зимни мъжки обувки?

 1. Какъв е поводът за покупката на новите обувки? Къде смятате да ги носите?
 2. За определен тоалет ли ви трябват или мислите да ги комбинирате с по-голямата част от вашите мъжки дрехи?
 3. Ако възнамерявате да ги носите в ежедневието – каква е преобладаващата цветова тоналност на повечето ви облекла?
 4. Към хармонична комбинация ли се стремите или към ефектен контраст?
 5. Вземете предвид комбинацията с цвета на колана или коланите, с които ще носите новите обувки.
 6. Не е задължително цвета на чорапите ви да се комбинира с цвета на обувките. Но, ако се напаснат, би било още по-добре.
 7. При официалните мъжки панталони е добре цвета на обувките да съответства с цвета на панталона или да бъде по-тъмен от него.

Ако желаете да избягате от клиширания черен цвят, може да се спрете на модел в тъмнокафяво, тъмносиньо, светлосиво, цвят графит или в тъмнозеленикави тоналности… маслинено зелено, например.   

           

Как да изберем точния модел есенно-зимни мъжки обувки?

Има един основен принцип в това отношение и той е - колкото по-класически е моделът, толкова по-дълго ще ви служи във времето, тъй като класиката е винаги на мода. Този е най-сигурният избор, ако се колебаете и не ви се рискува.

Освен това, ако се поддържа добре, един класически модел може да се носи и на специални събития, и в ежедневието, а така ще сте сигурни, че краката ви винаги изглеждат елегантни, дори без специален повод. Според статистиките за потребителски навици, мъжете в Италия следват именно този принцип.

Ако сте по-смел, то тогава може да разгледате различни модели, като имате предвид следното:

 • Препоръчително е стилът на модела да се съчетава добре със стила на другите ви аксесоари – колан, чанта, евентуално гривна… Например, елегантен модел не се комбинира добре със спортни аксесоари. Обратното също не е добра опция.
 • Подходящи модели за дънковите мъжки панталони са почти всички видове обувки - най-вече кецове и сникърси. Неутралните стилове също се комбинират добре с дънките. Все пак мъжки спортни обувки и мъжки спортно-елегантни обувки тук са оптималният вариант.

Вторите са особено подходящи, ако комбинирате дънковия мъжки панталон с риза. С нея можете да си позволите дори и мъжки елегантни обувки. Но дори в този случай избягвайте лачените модели и обувките с крокодилски щампи, те са подчертано официални и не се съчетават добре с дънки и спортните мъжки панталони.

 • Мъжки обувки без връзки са по-подходящи за по-делничните стилове облекло - Не се комбинират успешно с официален мъжки костюм, особено, ако са и на дупки.
 • Ако търсите зимни мъжки водоустойчиви обувки, функционалните зимни мъжки боти са добър избор - От тях има варианти с връзки и варианти без връзки.

Вариантите с връзки се комбинират по-добре с по-спортен имидж и колкото по-светли са на цвят, толкова по-спортни са. Вариантите без връзки са по-елегантни и може да ги носите с по-елегантни панталони, а не само с дънкови и спортни мъжки панталони, както ботите с връзки.

 • Мокасините са отличен избор за спортно-елегантни мъжки обувки за преходните сезони – пролет и есен. Носят се на бос крак и дори е шик той да се вижда под навитите крачоли на дънките ви, например.

Това е един свеж имидж за по-топлите есенни дни. Мокасините прекрасно се съчетават с всички видове спортни панталони. Единствено внимавайте за чорапите, с които ще ги комбинирате, в случай, че решите да не ги носите на бос крак. В никакъв случай не слагайте дълги чорапи, биха стояли комично! С мокасини се носят единствено подходящи изрязани чорапи.

Съществуват и модели елегантни мокасини, някои от които с декорации отпред, като метални катарами или пискюли. Те са предназначени за елегантно облекло и стоят добре дори с официален панталон. Подходящи за този случай ги прави висококачествената им материя, удълженият им дизайн и по-тъмният цвят.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Как да изберем най-добрите есенно-зимни мъжки обувки?

Как да изберем есенно-зимни мъжки обувки? - LAZARINI

Подходящият избор на мъжки обувки е ключов елемент от изграждането на безупречната визия на всеки джентълмен. Но това не е никак лесна задача! Подходящият избор на мъжки обувки е ключов елемент от изграждането на безупречната визия на всеки джентълмен. Но това не е никак лесна задача! 2021-12-08T00:16:25+02:00 Как да изберем най-добрите есенно-зимни мъжки обувки?

<p><span style="color: #000000;">Точният избор на мъжки обувки е <strong>ключов елемент от изграждането на безупречната визия на истинския джентълмен. </strong>Той отлично знае, че те допринасят за красивата му осанка и биха могли да развалят доброто впечатление, ако не са подбрани правилно.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Изборът обикновено зависи от <strong>личните предпочитания и често е плод на импулсивна емоционална покупка.</strong> Но добре е да знаете какви са правилата за оптималния избор на мъжки обувки, според стила, който желаете да постигнете.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Независимо дали избирате<strong> спортни, ежедневни или официални мъжки обувки,</strong> добрият вкус е правилен ориентир за точната покупка. <em>Но в какво точно се изразява този усет за естетика, когато говорим за мъжки обувки? </em></span></p> <p><span style="color: #000000;">Често пъти именно тази част от визията е пренебрегвана, за сметка на мъжкото облекло. Особено през <strong>есенно-зимния сезон</strong>, когато топлата вътрешна част често е единственият критерий за избора. А всъщност, <strong>обувките са неизменна част от стилното мъжко облекло.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">При цялото изобилие от модели, материи, цветове и височина на тока или отсъствието на такъв, <strong>изборът изобщо не е лека задача</strong>. В тази статия ви предлагаме правилните ориентири за избор, впечатляващ с елегантност и естетически усет.</span></p> <p></p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-301"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://lazarini.eu', product: 301, is_bundle: 0, parameters: {'template':"enhanced",'action':"cart",'font_size':"16"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script> <h2><span style="color: #000000;">Критерии за избор на мъжки есенно-зимни обувки</span></h2> <p><span style="color: #000000;">На първо място <strong>следва да определите какво ще бъде предназначението на обувките, които купувате. </strong><em>Дали ще бъдат предназначени за излет, за спорт, за ежедневието, за конкретен официален повод, за комбинация с ваш тоалет? </em>Едва след тогава може да <strong>обърнете внимание на материала, който е също ключов критерий. </strong></span></p> <h3><span style="color: #000000;">Материал</span></h3> <p><span style="color: #000000;"><strong>Естествените материали са за предпочитане,</strong> въпреки че има доста добри модели от изкуствени материали. Стоят ефектно, но не са особено практични. Запотяват краката и водят до възникването на неприятни миризми. Затова естественият материал е за предпочитане, особено, ако <strong>възнамерявате да носите обувките за по-продължително време през деня и за повече сезони напред. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Често пъти си струва да се <strong>вложи по-голяма сума в дадени качествени мъжки обувки</strong>, защото ще ви се отплатят във времето - обувките ви няма да се захабят и ще изглеждат като нови през идните няколко години. <strong>Евтини мъжки обувки може да намерите и от естествени материали, така че цената не винаги е пречка!</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Това се случва, обикновено, <strong>по време на сезонни разпродажби и намаления</strong>. <em>За официални мъжки обувки не правете никакви компромиси с качеството на модела! </em></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Подходящите мъжки спортни обувки от качествени естествени материали </strong>ще допринесат много за комфорта на краката ви по време на физически усилия и няма да ги запотяват. Тук значение има и стелката, тъй като <strong>именно тя ги поддържа и намалява чувството за умора</strong> по време на усилено натоварване на краката.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Горната част на обувката следва да ви <strong>защитава от намокряне</strong>, а подметката е изключително важна за спортистите и техните изяви, както и за планинарите. Като правило, <strong>колкото по-дебела е подметката, толкова по-спортна е обувката. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Говорейки за зимни мъжки обувки, търсете подметки с грайфери</strong>, особено, ако често ходите пеша, но и самият материал на подметката е от значение, тъй като някои дори с грайфери са по-хлъзгави от други.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Основните материали, от които са изработени обувките са: </strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>Естествена кожа</strong> &ndash; обувките, изработени от нея, запазват линията си за по-дълго време и не се късат и надраскват лесно.</span><span style="color: #000000;"></span></li> </ul> <p></p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-300"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://lazarini.eu', product: 300, is_bundle: 0, parameters: {'template':"enhanced",'action':"cart",'font_size':"16"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>Лак - </strong>от него се изработват перфектните мъжки елегантни обувки<strong>. </strong>Те се съчетават най-добре с елегантен мъжки костюм или смокинг и са идеални за строго официалните церемонии. Лачените мъжки обувки са актуални и за ежедневието през <strong>сезон есен-зима 2021-2022, </strong>говорейки за мъжки спортно-елегантни обувки.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Велур &ndash; </strong>всички мъжки велурени обувки стоят шик и доставят комфорт на краката със своята мекота. Може да се изненадате, но <strong>велурът е подходяща материя и за мъжки зимни обувки</strong>, стига да се почиства правилно и да се поддържа редовно, а това никак не е трудно и не отнема време. За съжаление се надраскват по-лесно, така че ги съхранявайте добре!</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Еко кожа &ndash;</strong> отличава се с по-ниската си цена, в сравнение с естествената. Тя е и избора на всеки, който е загрижен за хуманното отношение към животните. При тези модели също се<strong> предлага голям избор от дизайн и цветове</strong>. Нямат нужда от често лъскане, за разлика от мъжките обувки от естествена кожа.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;"><strong>&nbsp;</strong></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Критерии за избор на цвят и модел</span></h2> <p><span style="color: #000000;"><strong>Изобилието от модели и цветове не улеснява избора</strong>, който е допълнително затруднен от стремежа към запомняща се визия, извън шаблоните и клишетата.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Всеки самоуважаващ се джентълмен се <strong>стреми към оригинален стил, който да го отличава от тълпата</strong>. Но има и мъже, които се притесняват да изпъкнат със свой собствен стил, като привличат погледите.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Ето как да изберем точния цвят есенно-зимни мъжки обувки?</strong></span></p> <ol> <li><span style="color: #000000;">Какъв е поводът за покупката на новите обувки? Къде смятате да ги носите?</span></li> <li><span style="color: #000000;">За определен тоалет ли ви трябват или мислите да ги комбинирате с по-голямата част от вашите мъжки дрехи?</span></li> <li><span style="color: #000000;">Ако възнамерявате да ги носите в ежедневието &ndash; каква е преобладаващата цветова тоналност на повечето ви облекла?</span></li> <li><span style="color: #000000;">Към хармонична комбинация ли се стремите или към ефектен контраст?</span></li> <li><span style="color: #000000;">Вземете предвид комбинацията с цвета на колана или коланите, с които ще носите новите обувки.</span></li> <li><span style="color: #000000;">Не е задължително цвета на чорапите ви да се комбинира с цвета на обувките. Но, ако се напаснат, би било още по-добре.</span></li> <li><span style="color: #000000;">При официалните мъжки панталони е добре цвета на обувките да съответства с цвета на панталона или да бъде по-тъмен от него.</span></li> </ol> <p><span style="color: #000000;">Ако желаете да избягате от <strong>клиширания черен цвят,</strong> може да се спрете на модел в тъмнокафяво, тъмносиньо, светлосиво, цвят графит или в тъмнозеленикави тоналности&hellip; маслинено зелено, например.&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>&nbsp;&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp;</strong></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Как да изберем точния модел есенно-зимни мъжки обувки?</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Има един основен принцип в това отношение и той е - <em>колкото по-класически е моделът, толкова по-дълго ще ви служи във времето,</em> тъй като <strong>класиката е винаги на мода.</strong> Този е най-сигурният избор, ако се колебаете и не ви се рискува.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Освен това, ако се поддържа добре, <strong>един класически модел може да се носи и на специални събития, и в ежедневието</strong>, а така ще сте сигурни, че краката ви винаги изглеждат елегантни, дори без специален повод. Според статистиките за потребителски навици, <strong>мъжете в Италия следват именно този принцип.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Ако сте по-смел, то тогава може да разгледате различни модели, като имате предвид следното:</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>Препоръчително е стилът на модела да се съчетава добре със стила на другите ви аксесоари</strong> &ndash; колан, чанта, евентуално гривна&hellip; Например, елегантен модел не се комбинира добре със спортни аксесоари. Обратното също не е добра опция.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Подходящи модели за дънковите мъжки панталони са почти всички видове обувки</strong> - най-вече кецове и сникърси. Неутралните стилове също се комбинират добре с дънките. Все пак <strong>мъжки спортни обувки и мъжки спортно-елегантни обувки</strong> тук са оптималният вариант.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">Вторите са особено подходящи, ако комбинирате дънковия мъжки панталон с риза. С нея можете да си <strong>позволите дори и мъжки елегантни обувки</strong>. Но дори в този случай избягвайте лачените модели и обувките с крокодилски щампи, те са подчертано официални и не се съчетават добре с дънки и спортните мъжки панталони.</span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>Мъжки обувки без връзки са по-подходящи за по-делничните стилове облекло - </strong>Не се комбинират успешно с официален мъжки костюм, особено, ако са и на дупки.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Ако търсите зимни мъжки водоустойчиви обувки, функционалните зимни мъжки боти са добър избор -</strong> От тях има варианти с връзки и варианти без връзки.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">Вариантите с връзки се <strong>комбинират по-добре с по-спортен имидж</strong> и колкото по-светли са на цвят, толкова по-спортни са. Вариантите без връзки са по-елегантни и <strong>може да ги носите с по-елегантни панталони</strong>, а не само с дънкови и спортни мъжки панталони, както ботите с връзки.</span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>Мокасините са отличен избор за спортно-елегантни мъжки обувки&nbsp;</strong>за преходните сезони &ndash; пролет и есен. Носят се на бос крак и дори е шик той да се вижда под навитите крачоли на дънките ви, например.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">Това е един<strong> свеж имидж за по-топлите есенни дни</strong>. Мокасините прекрасно се съчетават с всички видове спортни панталони. Единствено <strong>внимавайте за чорапите, с които ще ги комбинирате,</strong> в случай, че решите да не ги носите на бос крак. <em>В никакъв случай не слагайте дълги чорапи, биха стояли комично! </em>С мокасини се носят единствено подходящи изрязани чорапи.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Съществуват и модели елегантни мокасини, някои от които<strong> с декорации отпред, като метални катарами или пискюли</strong>. Те са предназначени за елегантно облекло и стоят добре дори с официален панталон. Подходящи за този случай ги прави <strong>висококачествената им материя</strong>, удълженият им дизайн и по-тъмният цвят.</span></p>

Сравнение на продукти