Блог

Как да поддържаме мъжките обувки в отлично състояние ? 30.11.2021 20:30

Как да поддържаме мъжките обувки в отлично състояние ?

Закупили сте си мечтания модел и радостта ви е голяма. Особено актуален е въпросът с поддръжката на зимни мъжки обувки.

Те са изложени на дъжд, сняг, вятър и киша и ако не са защитени от качествена боя за обувки, с времето кожата им разваля качествата си и в тях прониква влага, която създава дискомфорт и риск от настинка.

От правилната поддръжка на обувките зависи колко време ще се радваме на любимите си модели. Сравнително нови обувки може бързо да се захабят и да загубят формата си, ако не им отделяме нужното внимание. А и неправилно поддържаните спортно-елегантни или официални мъжки обувки вредят силно на имиджа.

Обувки, които не са почистени и са лишени от блясък, говорят за немарливост. Колкото по-добре облечен е един мъж, толкова по-безупречно следва да изглеждат и обувките му. Те са част от визитната му картичка. Говорят за социалния му статус и дори могат да подскажат дали може да му се гласува доверие.

След като сте инвестирали в качествени мъжки обувки, които си имат своята цена, напълно нормално е да инвестирате след това и време, за да поддържате добрата им визия.

Добро начало в поддръжката на мъжки обувки е изборът на модел от качествен материал. Ако се спрете на модел с недотам добро качество, каквито и грижи да полагате за него, резултатът няма да е задоволителен.

Качественият материал запазва добрия външен вид на обувката и тя остарява благородно. При мъжките обувки се наблюдава употребата на най-различни видове кожа, някои от които са с доста ниско качество. Невинаги етикетът „мъжки обувки от естествена кожа“ е гаранция за високо качество.

Понякога цената може да ви послужи за ориентир, тъй като качествените материали имат по-висока стойност, която се изразява и ценово. Но и по-високата цена не е винаги гаранция, че ще се сдобиете с наистина добър модел. Особеностите се крият в много аспекти, затова ние от екипа на LAZARINI, ще опитаме да ви разкрием всички тайни около правилния избор на обувки, както и качествената им поддръжка.

По какво се отличават качествените мъжки обувки?

Те могат да се отличават по следните характеристики :

  • Подметка от естествен каучук, достатъчно гъвкав, за да издържа на постоянно натоварване и огъване, без да се нацепи.
  • При шевовете и залепените части не трябва да има стърчащи и недобре зашити конци. Нестабилният шев означава предстоящи проблеми, както и некачествено залепените части.

Винаги оглеждайте обувките за тези дефекти, преди дори да пристъпите към пробване на модела. Ако трябва да избирате между шити и лепени обувки, то първите са най-добрата гаранция за качество, но на пазара се срещат предимно лепените, тъй като производството им е по-бързо и икономично. Но шитите обувки се считат за най-качествените.

  • Качествените обувки са тези, които прилягат плътно към крака ви, без да ви причиняват болка или стягане. Ако не сте уцелили номера си, рискувате да предизвикате наранявания на крака, но и самата обувка се деформира.
  • Големите известни марки невинаги гарантират качество, имайте го предвид. Понякога предлагат слаби и не толкова качествени модели. Обикновено по-високата цена е продиктувана от марката или високите разходи и всъщност вие плащате нея, а не толкова характеристиките на конкретния продукт, който ви интересува.
  • Еко кожа, естествена кожа, естествен велур или набук – това е дилемата пред купувача. Златното правило е, че естествените материи осигуряват максимален комфорт и не запарват крака.

Освен това, боите за обувки попиват по-добре в тях, отколкото в еко кожата. Хромово обработените кожи не се деформират и изолират добре влагата, затова служат за изработката на качествени мъжки зимни обувки.   

Козметика за мъжки обувки

Пазарът е щедър на продукти за поддържане на добрата визия на обувките - крем-бои, почистващи течности, импрегнанти, балсами за обувки, цветни реноватори (продукт за възстановяване на цвета, който го предпазва от избледняване), дезодорант за обувки, спрей за поддръжка, мас за обувки….

Списъкът с козметиката за поддръжка на зимни мъжки обувки, а и не само на тях, е пребогат. 

Как да използваме правилно продуктите за почистване и поддържане на мъжки обувки?

Като за начало, имайте предвид следното - никога не сушете намокрените си зимни мъжки обувки до пряк източник на топлина или на радиатор. Така те се развалят много бързо, губят форма. По-добре поставете в намокрените обувки намачкани вестници, за да запазят формата си и ги оставете да изсъхнат естествено, без да ги нагрявате.

Дървените калъпи за обувки от кедър или от бук вече доста се използват и в България. Те помагат на любимите ви мъжки кожени обувки да запазят формата си, тъй като естествената кожа има тенденция да се отпуска и деформира. Имат и бонус действие - абсорбират влагата от обувките.

Калъпите от червен кедър премахват и миризмите в тях. Когато прибирате мъжки зимни обувки след сезона, е добре да поставяте във вътрешността им дървени калъпи, тъй като в края на зимата кожата им се свива.

Дървените калъпи могат да ви помогнат и да почистите по-лесно и ефективно своите официални или спортно-елегантни мъжки обувки. Само не забравяйте да изберете точния номер на калъп, тъй като и те, подобно на обувките, имат номерация. И е добре да прилепват плътно по обувката, за да бъдат максимално ефективни.

Мъжки обувки от естествена кожа се почистват от прах и замърсявания с гъба – суха или влажна. Обувките от велур не търпят влага, затова тях ги почиствайте задължително със суха гъба или четка. И ги носете през сухите дни на есента и зимата.

Почистването на велура е най-удачно със специална четка за почистване на велур, която можете да си набавите в магазин за обувки. Четкайте само в една посока.

Добре е да го правите редовно, за да не се появяват петна от застояла прах по тях. Петна от солта по улиците са премахва от мъжки велурени обувки с разтвор от вода и оцет.

Потапяте гъба в разтвора, докато не се отцеди добре, след което я прокарвате по цялата обувка, не само върху петното. За стари и сухи петна, които не са мазни, почиствате с гума за велур, след като предварително сте изчеткали обувката.

Предлагат се и специални спрейове протектори за велур. Употребяват се преди първото обуване на велурените обувки, както и след всяко почистване и ново излизане навън.

Не оставяйте изцапаните си обувки да престояват дълго с мръсотията по тях. Знаете, че после се почистват по-трудно и се налага да търкате повече, което се отразява силно негативно на кожата им. И ако често се случва по-засилено почистване, материалът бързо ще се амортизира.

Избягвайте, винаги когато е възможно, газенето в снега, заради солта, която разпръскват през зимата. Тя е силно агресивна към естествената кожа. Ако все пак ви се случва често, то третирайте редовно своите зимни мъжки боти или друг тип обувки със специална мас за обувки.

Безцветната мас за туристически обувки, например, е предназначена за всякакъв тип мъжки обувки, използвани при по-сурови климатични условия. Обработката с тази мас предпазва от вода, влага и силно замърсяване.

Благодарение на своето съдържание на восъци и масла, тя запазва еластичността на обувките ви за по-продължително време. При дъжд и сняг третираната с мас за туристически обувки кожа задържа водата навън и краката ви остават сухи. Освен това, тя полира и придава блясък.

Подхранващата вакса е по-меко средство, в сравнение с маста за туристически обувки. Ще ви свърши работа, ако мокрите по-умерено своите мъжки зимни обувки. Спрейовете за полиране също вършат много добра работа за градски зимни условия.

Пчелният восък и силиконите, които се съдържат обикновено в тях, бързо вкарват в добра форма вашите зимни мъжки обувки. Тези спрейове са много практични за нанасяне и вършат отлична работа и при гладка, и при грапава кожа, както и при по-тънка и при по-дебела.

Крем-боя за мъжки обувки може да нанасяте с четка с естествен косъм или с дунапренената гъбичка, която често върви в комплект с определени марки. Не използвайте едни и същи четки и гъби за обувките си с различни цветове, например черно и кафяво, защото ще се променят нюансите на по-светлите цветове.

Трикове за съхраняване на вашите мъжки обувки

Те включват следните особености :

  1. Ще можете да им се радвате по-дълго, ако си създадете навик да редувате ежедневните си чифтове - за тази цел е добре да имате по два-три чифта за сезон. Особено през влажните и мокри месеци, това е от особено голямо значение.
  2. Употребявайте обувалка, за да обувате по-лесно обувките си - така ще пощадите задната част, която обикновено бързо се намачква и създава недобро впечатление. Има пластмасови и метални обувалки, с дълга дръжка и с по-къса. Дългите ще ви спестят и навеждането за обуването.
  3. Когато пътувате, пренасяйте обувките от багажа си в специални чанти или кутии за обувки - индивидуално опаковани, за да не нараните кожата им с други предмети.

Как да съхранявате обувките, които не използвате?

Не изхвърляйте оригиналните кутии след покупката. Там любимите ви модели ще са на сигурно място, защитени от прах и светлина, които са вредни за тях.

За ваше улеснение ги сортирайте по сезони, по цветове… Сложете им етикети. Кутиите съхранявайте в сухи и тъмни помещения. Можете да използвате и пликове с цип, като и те следва да бъдат поставени на място без достъп на светлина и влага.      

Надяваме се, че всички тези трикове и съвети ще ви бъдат от полза и ще запазят обувките ви за много дълъг период от време.

Разгледайте и колекцията ни от луксозни и елегантни мъжки обувки, защото разнообразието е огромно!

             

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Как да поддържаме мъжките обувки в отлично състояние ?

Как да поддържаме мъжките обувки в отлично състояние? - LAZARINI

Повечето мъже просто не знаят как да поддържат и съхраняват правилно своите мъжки обувки, за да се запазят дълго във времето. Е, затова ние сме тук! Повечето мъже просто не знаят как да поддържат и съхраняват правилно своите мъжки обувки, за да се запазят дълго във времето. Е, затова ние сме тук! 2021-12-07T23:27:01+02:00 Как да поддържаме мъжките обувки в отлично състояние ?

<p><span style="color: #000000;">Закупили сте си мечтания модел и радостта ви е голяма. Особено актуален е въпросът с <strong>поддръжката на зимни мъжки обувки. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Те са изложени на дъжд, сняг, вятър и киша и ако не са <strong>защитени от качествена боя за обувки</strong>, с времето кожата им разваля качествата си и в тях прониква влага, която създава дискомфорт и риск от настинка.</span></p> <p><span style="color: #000000;">От <strong>правилната поддръжка на обувките </strong>зависи колко време ще се радваме на любимите си модели. Сравнително нови обувки може бързо да се захабят и да загубят формата си, ако не им отделяме нужното внимание. А и <strong>неправилно поддържаните спортно-елегантни или официални мъжки обувки вредят силно на имиджа. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Обувки, които не са почистени и са лишени от блясък, говорят за немарливост. Колкото по-добре облечен е един мъж, <strong>толкова по-безупречно следва да изглеждат и обувките му. </strong>Те са част от визитната му картичка. Говорят за социалния му статус и дори могат да подскажат дали може да му се <strong>гласува доверие.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">След като сте <strong>инвестирали в качествени мъжки обувки</strong>, които си имат своята цена, напълно нормално е да инвестирате след това и време, за да поддържате добрата им визия.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Добро начало в поддръжката на мъжки обувки е <strong>изборът на модел от качествен материал.</strong> Ако се спрете на модел с недотам добро качество, каквито и грижи да полагате за него, резултатът няма да е задоволителен.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Качественият материал <strong>запазва добрия външен вид на обувката и тя остарява благородно. </strong>При мъжките обувки се наблюдава употребата на най-различни видове кожа, някои от които са с доста ниско качество. <strong>Невинаги етикетът &bdquo;мъжки обувки от естествена кожа&ldquo; е гаранция за високо качество. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Понякога цената може да ви послужи за ориентир, тъй като<strong> качествените материали имат по-висока стойност, която се изразява и ценово</strong>. Но и по-високата цена не е винаги гаранция, че ще се сдобиете с наистина добър модел. Особеностите се крият в много аспекти, затова ние от екипа на LAZARINI, ще опитаме да ви разкрием всички тайни около правилния избор на обувки, както и качествената им поддръжка.</span></p> <h2><span style="color: #000000;">По какво се отличават качествените мъжки обувки?</span></h2> <p><span style="color: #000000;"><strong>Те могат да се отличават по следните характеристики :</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>Подметка от естествен каучук, </strong>достатъчно гъвкав, за да издържа на постоянно натоварване и огъване, без да се нацепи.</span></li> <li><span style="color: #000000;">При шевовете и залепените части <strong>не трябва да има стърчащи и недобре зашити конци.</strong> Нестабилният шев означава предстоящи проблеми, както и некачествено залепените части.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">Винаги <strong>оглеждайте обувките за тези дефекти,</strong> преди дори да пристъпите към пробване на модела. Ако трябва да избирате между шити и лепени обувки, то първите са<strong> най-добрата гаранция за качество</strong>, но на пазара се срещат предимно лепените, тъй като производството им е по-бързо и икономично. Но шитите обувки се считат за най-качествените.</span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;">Качествените обувки са тези, които<strong> прилягат плътно към крака ви, без да ви причиняват болка или стягане.</strong> Ако не сте уцелили номера си, рискувате да предизвикате наранявания на крака, но и самата обувка се деформира.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Големите известни марки невинаги гарантират качество,</strong> имайте го предвид. Понякога предлагат слаби и не толкова качествени модели. Обикновено по-високата цена е продиктувана от марката или високите разходи и всъщност вие плащате нея, а не толкова характеристиките на конкретния продукт, който ви интересува.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Еко кожа, естествена кожа, естествен велур или набук &ndash;</strong> това е дилемата пред купувача. Златното правило е, че естествените материи осигуряват максимален комфорт и не запарват крака.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">Освен това, <strong>боите за обувки попиват по-добре в тях, отколкото в еко кожата. </strong>Хромово обработените кожи не се деформират и изолират добре влагата, затова служат за изработката на качествени мъжки зимни обувки.&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span></p> <p></p> <h2><span style="color: #000000;">Козметика за мъжки обувки</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Пазарът е щедър на <strong>продукти за поддържане на добрата визия на обувките</strong> - <em>крем-бои, почистващи течности, импрегнанти, балсами за обувки, цветни реноватори (продукт за възстановяване на цвета, който го предпазва от избледняване), дезодорант за обувки, спрей за поддръжка, мас за обувки&hellip;. </em></span></p> <p><span style="color: #000000;">Списъкът с <strong>козметиката за поддръжка на зимни мъжки обувки</strong>, а и не само на тях, е пребогат.&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/poddrajka-na-majki-obuvki-lazarini-blog.jpg" /></span></p> <h3><span style="color: #000000;">Как да използваме правилно продуктите за почистване и поддържане на мъжки обувки?</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Като за начало, имайте предвид следното - <em>никога не сушете намокрените си зимни мъжки обувки до пряк източник на топлина или на радиатор</em>. Така те се развалят много бързо, губят форма. По-добре <strong>поставете в намокрените обувки намачкани вестници, </strong>за да запазят формата си и ги оставете да изсъхнат естествено, без да ги нагрявате.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Дървените калъпи за обувки от кедър или от бук вече доста се използват и в <strong>България</strong>. Те <strong>помагат на любимите ви мъжки кожени обувки да запазят формата си</strong>, тъй като естествената кожа има тенденция да се отпуска и деформира. Имат и бонус действие - <em>абсорбират влагата от обувките. </em></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Калъпите от червен кедър премахват и миризмите в тях</strong>. Когато прибирате мъжки зимни обувки след сезона, е добре да поставяте във вътрешността им дървени калъпи, тъй като<strong> в края на зимата кожата им се свива. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Дървените калъпи могат да ви помогнат и да <strong>почистите по-лесно и ефективно своите официални или спортно-елегантни мъжки обувки</strong>. Само не забравяйте да изберете точния номер на калъп, тъй като и те, подобно на обувките, имат номерация. И е добре да<strong> прилепват плътно по обувката</strong>, за да бъдат максимално ефективни.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Мъжки обувки от естествена кожа се <strong>почистват от прах и замърсявания с гъба &ndash; суха или влажна.</strong> Обувките от велур не търпят влага, затова тях ги почиствайте задължително със суха гъба или четка. И ги <strong>носете през сухите дни на есента и зимата. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Почистването на велура е <strong>най-удачно със специална четка за почистване на велур, </strong>която можете да си набавите в магазин за обувки. Четкайте само в една посока.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Добре е да го правите редовно, за да не се появяват петна от застояла прах по тях. Петна от солта по улиците са <strong>премахва от мъжки велурени обувки с разтвор от вода и оцет. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Потапяте гъба в разтвора, докато не се отцеди добре, след което я <strong>прокарвате по цялата обувка</strong>, не само върху петното. За стари и сухи петна, които не са мазни, почиствате с гума за велур, след като предварително сте <strong>изчеткали обувката. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Предлагат се и <strong>специални спрейове протектори за велур.</strong> Употребяват се преди първото обуване на велурените обувки, както и след всяко почистване и ново излизане навън.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Не оставяйте изцапаните си обувки да престояват дълго с мръсотията по тях. Знаете, че после се почистват по-трудно и се налага да търкате повече, което се <strong>отразява силно негативно на кожата им</strong>. И ако често се случва по-засилено почистване, материалът бързо ще се амортизира.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Избягвайте, винаги когато е възможно, <strong>газенето в снега, заради солта, която разпръскват през зимата.</strong> Тя е силно агресивна към естествената кожа. Ако все пак ви се случва често, то третирайте редовно своите<strong> зимни мъжки боти или друг тип обувки</strong> със специална мас за обувки.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Безцветната мас за туристически обувки, например, е <strong>предназначена за всякакъв тип мъжки обувки,</strong> използвани при по-сурови климатични условия. Обработката с тази мас предпазва от вода, влага и <strong>силно замърсяване. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Благодарение на своето съдържание на восъци и масла, тя <strong>запазва еластичността на обувките ви за по-продължително време.</strong> При дъжд и сняг третираната с мас за туристически обувки кожа задържа водата навън и краката ви остават сухи. Освен това, <strong>тя полира и придава блясък.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Подхранващата вакса е по-меко средство, в сравнение с <strong>маста за туристически обувки. </strong>Ще ви свърши работа, ако мокрите по-умерено своите мъжки зимни обувки. Спрейовете за полиране също вършат много добра работа за градски зимни условия.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Пчелният восък и силиконите, които се съдържат обикновено в тях, <strong>бързо вкарват в добра форма вашите зимни мъжки обувки.</strong> Тези спрейове са много практични за нанасяне и вършат отлична работа и при гладка, и при грапава кожа, както и при по-тънка и при по-дебела.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Крем-боя за мъжки обувки може да нанасяте с четка с естествен косъм</strong> или с дунапренената гъбичка, която често върви в комплект с определени марки.<strong> Не използвайте едни и същи четки и гъби за обувкит</strong>е си с различни цветове, например черно и кафяво, защото ще се променят нюансите на по-светлите цветове.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/poddrajka-na-majki-obuvki-lazarini-blog-2.jpg" /></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Трикове за съхраняване на вашите мъжки обувки</span></h2> <p><span style="color: #000000;"><strong>Те включват следните особености :</strong></span></p> <ol> <li><span style="color: #000000;"><strong>Ще можете да им се радвате по-дълго, ако си създадете навик да редувате ежедневните си чифтове -</strong> за тази цел е добре да имате по два-три чифта за сезон. Особено през влажните и мокри месеци, това е от особено голямо значение.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Употребявайте обувалка, за да обувате по-лесно обувките си - </strong>така ще пощадите задната част, която обикновено бързо се намачква и създава недобро впечатление. Има пластмасови и метални обувалки, с дълга дръжка и с по-къса. Дългите ще ви спестят и навеждането за обуването.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Когато пътувате, пренасяйте обувките от багажа си в специални чанти или кутии за обувки</strong> - индивидуално опаковани, за да не нараните кожата им с други предмети.</span></li> </ol> <h3><span style="color: #000000;">Как да съхранявате обувките, които не използвате?</span></h3> <p><span style="color: #000000;"><strong>Не изхвърляйте оригиналните кутии след покупката.</strong> Там любимите ви модели ще са на сигурно място, защитени от прах и светлина, които са вредни за тях.</span></p> <p><span style="color: #000000;">За ваше улеснение ги сортирайте по сезони, по цветове&hellip; Сложете им етикети. <strong>Кутиите съхранявайте в сухи и тъмни помещения</strong>. Можете да използвате и пликове с цип, като и те следва да бъдат поставени на <strong>място без достъп на светлина и влага.</strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000;">Надяваме се, че всички тези трикове и съвети ще ви бъдат от полза и ще запазят обувките ви за много дълъг период от време. </span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Разгледайте и колекцията ни от луксозни и елегантни мъжки обувки, защото разнообразието е огромно!</strong></span></p> <p><span>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;</span></p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-149"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://lazarini.eu', product: 149, is_bundle: 0, parameters: {'template':"enhanced",'action':"cart",'font_size':"16"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script>

Сравнение на продукти