Блог

Как да постигнем цветово разнообразие в нашия ежедневен стил на обличане? 27.10.2021 19:53

Как да постигнем цветово разнообразие в нашия ежедневен стил на обличане?

Някога опитвали ли сте да разберете същността и значението на цветовете във вашето мъжко облекло?

Голяма част от мъжете в днешни дни не обръщат внимание на цветовете, които избират, когато се касае до мъжки дрехи. Те залагат на класически неутрални тонове като бяло, черно, тъмносиньо, сиво, игнорирайки всички интересни и разнообразни цветове, които биха могли да изберат.

Разбира се, има и господа, които се интересуват от цветовите комбинации и постоянно следят новите тенденции, за да са в крак с мъжката мода. А защо е важно да залагаме на разнообразни цветове и в същото време - да разбираме тяхното значение?

Цветовете са силен визуален стимулатор и с тяхна помощ може да оставим добро впечатление, без да казваме дори и дума.

Ние от LAZARINI, създадохме тази статия, за да ви запознаем отблизо с “колелото на цветовете”, да ви обясним как да съчетавате дрехите си с негова помощ и за да ви споделим най-добрите цветови комбинации за 2021 г. в мъжкото облекло.

 

Колелото на цветовете - истинско цветово разнообразие за вашия стил

Колелото на цветовете представлява кръгова диаграма, която онагледява връзката и взаимодействието между различните цветове. Първото колело на цветовете е било изобретено от Исак Нютон през далечната 1666 г., което е съдържало три основни, три вторични и шест третични цвята.

През 1810 г. Гьоте изобретява колело на цветовете с шест основни цвята. То прилича много на това, което използваме днес. Дизайнери и артисти поставят това колело в основата на своите произведения, за да постигнат интересни цветови схеми, които да доведат до желания визуален ефект.

Какво представляват първичните, вторичните и третичните цветове?

За да постигнете по-голямо разнообразие в мъжкото ежедневно облекло, а и не само, първо трябва да разберете естеството на цветовете и как те могат да променят вашия външен вид изцяло.

Колелото на цветовете се състои от три основни цвята, базирани на класическия цветови модел - червено, жълто и синьо. Когато основните цветове бъдат смесени, се получават вторичните такива - зелено, оранжево и лилаво.

А при смесването на първични с вторични цветове се получават третичните - magenta (лилаво-червено), vermillion (оранжево-червено), amber (жълто-оранжево), chartreuse (жълто-зелено), teal (синьо-зелено) и violet (синьо-лилаво).

Теория на цветовете

Съчетанията при отделните компоненти от мъжкото облекло определено не са лесна работа, а когато се касае и до съчетанието на цветове - на помощ идва теорията на цветовете!

Тя представлява напътствие за миксиране, комбиниране и манипулиране на цветовете, като включва:

  • Хармония на цветовете: Цветовата хармония описва цветови комбинации, които са визуално привлекателни и имат някаква определена последователност помежду си.

Цветовите схеми, базиращи се на аналогични и допълващи се цветове, се смятат за хармонични. Въпреки това не бихме могли да определим конкретни цветове за хармонични, тъй като всеки човек възприема цветовете по различен начин.

  • Температура на цветовете: Тя се свързва с разделението между цветовете на топли и студени. Ако искате да постигнете един открояващ се и различен ефект във вашия ежедневен стил на обличане, съчетанието на топли и студени цветове е вашето тайно оръжие!
  • Цветови контекст: Цветовете се “държат” по различни начини в зависимост от контекста, в който се използват. Например ярко оранжевият цвят може и да седи безлично до наситено жълто, но в комбинация с тъмнолилаво се отличава и е повече от страхотно!

Как да заложим на по-голямо цветово разнообразие в нашия ежедневен стил ?

Както вече споменахме, цветовото разнообразие в нашия ежедневен стил е повече от задължително, ако искаме да направим добро впечатление и да бъдем запомнени. А това може лесно да се случи с помощта на колелото на цветовете.

Когато разберете основните техники за смесването на цветове, ще може да приложите наученото при съставянето на вашия гардероб и избора на вашите визии.

А ето и няколко стъпки как постепенно да вкарате разнообразни цветове във вашия гардероб:

  • Започнете с аналогични цветове: Ще познаете лесно аналогичните цветове - те стоят едни до други в колелото на цветовете и имат сходни оттенъци. Когато вкарвате нови цветове във вашия гардероб, започнете с цветове, които чувствате най-близки до себе си.

Нека например изберем светлосиньо. В колелото на цветовете то попада между ментата и синьо-лилавото. Ако за вас светлосиньото е комфортен цвят и можете да го носите без проблем, то опитайте да го съчетаете с близките до него цветове.

По този начин ще създадете една двуцветна или трицветна палитра, която ще разнообрази ежедневното ви мъжко облекло.

  • ДА на противоположните цветове: Противоположностите се привличат, нали? Това важи с пълна сила и за цветовите комбинации, когато става дума за вашия гардероб.

Може да ви се струва, че зеленото и червеното или пък оранжевото и синьото не си отиват, но истината е, че те се допълват перфектно и ще накарат всички да обърнат очи към вас!

  • Смесвайте неутралните цветове: Въпреки че неутралните цветове често са смятани за скучни, те могат да създадат много интересни комбинации. Не се колебайте да съчетаете черни обувки с кафяв мъжки панталон или синя риза със сиво мъжко палто.
  • Подредете гардероба си по цветове: За да улесните процеса по избиране на цветен и разнообразен „аутфит“ всеки ден, подредете своя гардероб спрямо колелото на цветовете! Така много по-лесно ще откриете това, което търсите, и ще може да създавате нови цветови комбинации, с които да изглеждате повече от чудесно!

Подходящи цветови комбинации за ежедневието

След като ви запознахме подробно със същността на цветовете, е време да ви покажем и най-модерните цветови комбинации за 2021 г.:

  • Бледорозово и морскосиньо: В голяма част от последните статии сме споменавали, че пастелните цветове са един от основните хитове на годината. Тази комбинация между пастели е още един пример за тази тенденция. Въпреки че много критици отричат розовия цвят в мъжкия гардероб, той е сигурен ход за вас! Розова спортно-елегантна мъжка риза или мъжка ефектна тениска , в комбинация със сини мъжки дънкови панталони е пример за лесна комбинация, която ще изстреля визията ви до нови върхове.
  • Сиво и зелено „каки“: Пример за лесна комбинация при това цветово съчетание е класическо мъжко сако в сива гама, съчетано с тъмнозелена мъжка риза и тъмен мъжки панталон. Изпробвайте и бързо ще започнете да забелязвате вниманието, насочено към вас. Зеленият цвят ще разчупи привидно скучното сиво и ще му вдъхне нов живот.
  • Сиво и бордо: Често ще виждате това съчетание през сезон есен-зима 2021/22, тъй като е изключително подходящо за ежедневието. Тъмночервен мъжки пуловер с „поло“ яко и сив спортно-елегантен мъжки панталон „чино“ е пример за перфектна есенна комбинация.

 

В LAZARINI ще намерите огромна селекция от най-добрите мъжки дрехи и аксесоари, с които да допълните вашия гардероб! А с нашите съвети как да се обличате в по-разнообразни цветове ще можете да промените изцяло вашата визия, залагайки на най-модерните тенденции за 2021г.!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Как да постигнем цветово разнообразие в нашия ежедневен стил на обличане?

Цветово разнообразие в ежедневен стил на обличане - Блог LAZARINI

Някога опитвали ли сте да разберете значението на цветовете във вашето мъжко облекло? Е, в тази статия ще споделим с вас много интересни цветови трикове. Някога опитвали ли сте да разберете значението на цветовете във вашето мъжко облекло? Е, в тази статия ще споделим с вас много интересни цветови трикове. 2021-10-28T14:14:04+03:00 Как да постигнем цветово разнообразие в нашия ежедневен стил на обличане?

<p><span style="color: #000000;">Някога опитвали ли сте да разберете <strong>същността и значението на цветовете</strong> във вашето мъжко облекло?</span></p> <p><span style="color: #000000;">Голяма част от мъжете в днешни дни не обръщат внимание на цветовете, които избират, когато се касае до мъжки дрехи. Те <strong>залагат на класически неутрални тонове като бяло, черно, тъмносиньо, сиво,</strong> игнорирайки всички интересни и разнообразни цветове, които биха могли да изберат.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Разбира се, има и господа, които се <strong>интересуват от цветовите комбинации</strong> и постоянно следят новите тенденции, за да са в крак с мъжката мода. А защо е важно да залагаме на разнообразни цветове и в същото време - да разбираме тяхното значение?</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Цветовете са силен визуален стимулатор</strong> и с тяхна помощ може да оставим добро впечатление, без да казваме дори и дума.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Ние от LAZARINI, създадохме тази статия, за да ви запознаем отблизо с <em>&ldquo;колелото на цветовете&rdquo;,</em> да ви обясним как да съчетавате дрехите си с негова помощ и за да ви споделим <strong>най-добрите цветови комбинации за 2021 г. в мъжкото облекло</strong>.</span></p> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p> <h2><span style="color: #000000;">Колелото на цветовете - истинско цветово разнообразие за вашия стил</span></h2> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/circle-of-colors-lazarini.jpg" /></span></p> <p><span style="color: #000000;">Колелото на цветовете представлява <strong>кръгова диаграма, която онагледява връзката и взаимодействието между различните цветове.</strong> Първото колело на цветовете е било изобретено от <strong>Исак Нютон </strong>през далечната <strong>1666 г.,</strong> което е съдържало три основни, три вторични и шест третични цвята.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>През 1810 г.</strong> <strong>Гьоте изобретява колело на цветовете с шест основни цвята. </strong>То прилича много на това, което използваме днес. Дизайнери и артисти поставят това колело в основата на своите произведения, за да <strong>постигнат интересни цветови схеми</strong>, които да доведат до желания визуален ефект.</span></p> <h3><span style="color: #000000;">Какво представляват първичните, вторичните и третичните цветове?</span></h3> <p><span style="color: #000000;">За да постигнете <strong>по-голямо разнообразие в мъжкото ежедневно облекло</strong>, а и не само, първо трябва да разберете естеството на цветовете и как те могат да променят вашия външен вид изцяло.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Колелото на цветовете се<strong> състои от три основни цвята, базирани на класическия цветови модел </strong>-<em> червено, жълто и синьо</em>. Когато основните цветове бъдат смесени, се <strong>получават вторичните такива</strong> -<em> зелено, оранжево и лилаво.</em></span></p> <p><span style="color: #000000;">А при смесването на първични с вторични цветове се <strong>получават третичните</strong> - <em>magenta (лилаво-червено), vermillion (оранжево-червено), amber (жълто-оранжево), chartreuse (жълто-зелено), teal (синьо-зелено) и violet (синьо-лилаво).</em></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Теория на цветовете</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Съчетанията при отделните компоненти от мъжкото облекло определено не са лесна работа, а когато се касае и до <strong>съчетанието на цветове</strong> - на помощ идва теорията на цветовете!</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Тя представлява напътствие за миксиране, комбиниране и манипулиране на цветовете, като включва:</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong><em>Хармония на цветовете:</em></strong> Цветовата хармония описва цветови комбинации, които са визуално привлекателни и имат някаква определена последователност помежду си.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;"><strong>Цветовите схеми, базиращи се на аналогични и допълващи се цветове, се смятат за хармонични.</strong> Въпреки това не бихме могли да определим конкретни цветове за хармонични, тъй като всеки човек възприема цветовете по различен начин.</span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong><em>Температура на цветовете:</em></strong> Тя се свързва с разделението между цветовете на топли и студени. Ако искате да <strong>постигнете един открояващ се и различен ефект във вашия ежедневен стил</strong> на обличане, съчетанието на топли и студени цветове е вашето тайно оръжие!</span><span style="color: #000000;"></span><span style="color: #000000;"></span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong><em>Цветови контекст: </em></strong>Цветовете се &ldquo;държат&rdquo; по различни начини в зависимост от контекста, в който се използват. Например ярко оранжевият цвят може и да седи безлично до наситено жълто, но в комбинация с тъмнолилаво се отличава и е повече от страхотно!</span></li> </ul> <h2><span style="color: #000000;">Как да заложим на по-голямо цветово разнообразие в нашия ежедневен стил ?</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Както вече споменахме, <strong>цветовото разнообразие в нашия ежедневен стил е повече от задължително</strong>, ако искаме да направим добро впечатление и да бъдем запомнени. А това може лесно да се случи <strong>с помощта на колелото на цветовете.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Когато разберете основните техники за смесването на цветове, ще може да приложите наученото при съставянето на вашия гардероб и избора на вашите визии.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>А ето и няколко стъпки как постепенно да вкарате разнообразни цветове във вашия гардероб:</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong><em>Започнете с аналогични цветове:</em></strong> Ще познаете лесно аналогичните цветове - те стоят едни до други в колелото на цветовете и имат сходни оттенъци. Когато вкарвате нови цветове във вашия гардероб, <strong>з</strong><strong>апочнете с цветове, които чувствате най-близки до себе си. </strong></span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">Нека например изберем <strong>светлосиньо</strong>. В колелото на цветовете то попада между ментата и синьо-лилавото. Ако за вас светлосиньото е <strong>комфортен цвят и можете да го носите без проблем</strong>, то опитайте да го съчетаете с близките до него цветове.</span></p> <p><span style="color: #000000;">По този начин ще създадете една <strong>двуцветна или трицветна палитра</strong>, която ще разнообрази ежедневното ви мъжко облекло.</span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong><em>ДА на противоположните цветове: </em></strong>Противоположностите се привличат, нали? Това важи с пълна сила и за цветовите комбинации, когато става дума за вашия гардероб.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">Може да ви се струва, че <strong>зеленото и червеното или пък оранжевото и синьото</strong> не си отиват, но истината е, че те се допълват перфектно и ще накарат всички да обърнат очи към вас!</span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong><em>Смесвайте неутралните цветове: </em></strong>Въпреки че неутралните цветове често са смятани за скучни, те могат да създадат много интересни комбинации. Не се колебайте да съчетаете <strong>черни обувки с кафяв мъжки панталон</strong> или синя риза със сиво мъжко палто.</span><span style="color: #000000;"></span><span style="color: #000000;"></span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong><em>Подредете гардероба си по цветове: </em></strong>За да улесните процеса по избиране на цветен и разнообразен &bdquo;аутфит&ldquo; всеки ден, <strong>п</strong><strong>одредете своя гардероб спрямо колелото на цветовете! </strong>Така много по-лесно ще откриете това, което търсите, и ще може да създавате нови цветови комбинации, с които да изглеждате повече от чудесно!</span></li> </ul> <h2><span style="color: #000000;">Подходящи цветови комбинации за ежедневието</span></h2> <p><span style="color: #000000;"><strong>След като ви запознахме подробно със същността на цветовете, е време да ви покажем и най-модерните цветови комбинации за 2021 г.:</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong><em>Бледорозово и морскосиньо: </em></strong><em>В голяма част от последните статии сме споменавали, че пастелните цветове са един от основните хитове на годината. Тази комбинация между пастели е още един пример за тази тенденция. </em>Въпреки че много критици отричат розовия цвят в мъжкия гардероб, той е сигурен ход за вас! <strong>Розова спортно-елегантна мъжка риза или мъжка ефектна тениска</strong> , в комбинация със сини мъжки дънкови панталони е пример за лесна комбинация, която ще изстреля визията ви до нови върхове.</span><span style="color: #000000;"></span><span style="color: #000000;"></span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong><em>Сиво и зелено &bdquo;каки&ldquo;:</em></strong> Пример за лесна комбинация при това цветово съчетание е класическо мъжко сако в сива гама, съчетано с&nbsp;<strong>тъмно</strong><strong>зелена мъжка риза и тъмен мъжки панталон. </strong>Изпробвайте и бързо ще започнете да забелязвате вниманието, насочено към вас. Зеленият цвят ще разчупи привидно скучното сиво и ще му вдъхне нов живот.</span><span style="color: #000000;"></span><span style="color: #000000;"></span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong><em>Сиво и бордо:</em></strong> Често ще виждате това съчетание през сезон есен-зима 2021/22, тъй като е изключително<strong> подходящо за ежедневието</strong>. Тъмночервен мъжки пуловер с &bdquo;поло&ldquo; яко и сив спортно-елегантен мъжки панталон &bdquo;чино&ldquo; е пример за перфектна есенна комбинация.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000;">В <strong>L</strong><strong>AZARINI</strong> ще намерите<strong> огромна селекция от най-добрите мъжки дрехи и аксесоари</strong>, с които да допълните вашия гардероб! А с нашите съвети как да се обличате в по-разнообразни цветове ще можете да промените изцяло вашата визия, залагайки на <strong>най-модерните тенденции за 2021г.</strong>!</span></p>

Сравнение на продукти