Блог

Как да постигнем впечатляващ есенен стил чрез „лейъринг“? 31.10.2021 21:46

Как да постигнем впечатляващ есенен стил чрез „лейъринг“?

В модните среди често се споменава този термин. Професионалистите го обожават. Какво, обаче, означава той? Думата идва от английски език – „layering“. Тя означава „наслояване“, „наслагване“.  Има се предвид наслагване на пластове дрехи.

Това е един много удобен стил за преходните сезони. Но има някои принципи, с които е добре да съобразите визията си, за да бъде наистина стилен крайният резултат. Защото, нали знаете, прекалената оригиналност понякога е на ръба на елегантността и добрия вкус. Границата е тънка и лесна за прекрачване.

С настъпването на есента, времето става доста променливо. През деня е хладно, но сутрин и вечер температурите падат много. Всеки самоуважаващ се джентълмен държи да впечатлява и с визия и с осанка, а те се изграждат с помощта на качествените и добре съчетани стилово и цветово мъжки дрехи.

За преходните сезони най-удобно е обличането „на слоеве“ различни мъжки облекла, като отдолу са най-късите и тънки дрехи и всеки следващ слой е с по-плътни и по-дълги. Освен материите и дължините, решаващи са и цветовите комбинации.

„Многоетажното“ облекло е практично решение за есенните дни и вечери. С него няма да потрепервате от студ през хладните утрини и няма да ви е горещо през слънчевите дни.

Ще събличате или обличате тениската, ризата, сакото, пуловера, палтото според нуждите си в конкретен момент от деня. Дори елегантният мъжки костюм може да послужи като основа за лейъринг.

Правилният начин за лейъринг

Тук не става дума просто да се наслагат няколко слоя мъжки облекла, едно върху друго. Това би било модна катастрофа. Прекалено много хора го правят, без изобщо да се замислят. Както знаем, преходните сезони са, по правило, повод за множество нелепи стилови изяви.

Не бъдете от мъжете, които влизат в тази категория. Изпъкнете с елегантен и изискан подход към мъжкото си облекло,  използвайки принципите на хармоничния лейъринг. Той е част от първото впечатление, което е и най-трайното.

Помним завинаги как сме възприели за първи път дадена личност. Коко Шанел е формулирала този принцип по следния начин: „Никога нямате втори шанс да направите първо впечатление.“.

Лейъринг-ът: начин на употреба

И така, как да практикувате правилно лейъринг, така, че да произведете добро първо впечатление?

Ето някои основни принципи, които да ви водят по пътя към безупречния стил:

  • фокусирайте се върху не повече от четири различни типа текстилни материи. Идеалният вариант е дори три, като четвъртата може да послужи за закачлив акцент – мъжки шал, например. Памук, вълна и деним (или кадифе).

 

  • комбинирайте умело цветовете, за да не изглеждате странно. Една или две цветови категории са достатъчни, особено за спортно-елегантен мъжки костюм. Можете да използвате трети цвят, най-яркия цвят (червено, например), като акцент, който да подчертае визията – червена мъжка папийонка.

 

Ето няколко примера за удачни цветови комбинации с техните нюанси - винено и зелено, бордо и бежово, сиво и синьо, тъмнокафяво със синьо-зелени тонове и със слънчево жълто, светлокафяво с бяло или червено.

 

  • извадете на показ всички слоеве дрехи. Не се признава за лейъринг обикновеното наслагване на материи, които се припокриват. Освен, че така ще създадете впечатление за закръглена фигура, това не е и шик. Многопластовата ви визия ще е топ, ако всичките пластове са видими, на етажи.

 

  • подредете отделните слоеве правилно, като започнете от по-късите и по-тънки дрехи. Например, под стилен памучен или вълнен мъжки пуловер, се подава елегантна мъжка риза от фина материя. Всеки следващ слой е по-плътен и по-дълъг.

 

Памучният мъжки пуловер може да бъде малко по-широк от обичайния ви размер. Така се постига секси и леко небрежен спортно-елегантен стил. В такъв случай и най-горната ви дреха следва да бъде с по-свободна кройка.

 

  • внимавайте с по-широките дрехи, които падат свободно покрай тялото. Не обличайте повече от една такава дреха, в противен случай ще създадете впечатление за прекалена небрежност. Освен това, ще си добавите оптически няколко килограма отгоре. Мъжки летни ризи и мъжки ленени ризи са идеални за база на лейъринга, но единствено през пролетно-летния сезон.

 

  • подбирайте дрехите така, че да са максимално по тялото ви. И нека всеки по-горен слой бъде само леко по-широк, колкото да не ви притиска и да не ви създава дискомфорт.

  • кога лейърингът е отишъл твърде далеч? Кога може да се счита, че сте прекалили с наслояването на дрехите? Отговорът е: когато цялостният ви вид е нехармоничен и неестетичен. Изглежда простичко така формулирано, но знаете, че не е.

 

Зимният сезон е снизходителен към лейъринга, можете да си позволите и 4 пласта дрехи. През лятото по-трудно ще ви се удава комбиниране на няколко пласта, поради високите температури.

  • заиграйте се с пропорциите на пластовете, за да моделирате фигурата си и за да я направите по-издължена и фина. Можете да експериментирате с лейъринг и посредством класически мъжки костюми, както и при спортно-елегантни мъжки костюми.

Лейъринг-ът предлага практически безкрайни възможни стилови и цветови комбинации. Благодарение на него вие можете да преоткриете не само гардероба си, но и самия себе си. Умело практикуваният лейъринг има магическите свойства да подчертава предимствата на фигурата ви и да завоалира проблемните й зони.

Лейъринг-ът е истински забавен! Стига да притежавате новаторски дух и да обичате модните експерименти. А не е за пренебрегване и топлината, която ви осигуряват няколкото слоя дрехи през есенния и зимния сезон. Благодарение на лейъринг-а сте подготвени за широката гама от температури, които се наблюдават в рамките на един ден през преходните сезони.

Лейъринг-ът ви позволява да съчетаете зимното мъжко палто със спортно мъжко сако и да изглеждате безупречно, следвайки принципите в тази статия. Както и кожено мъжко яке с подходяща спортно-елегантна мъжка риза или блуза.

Само една последна препоръка: ако досега не сте инвестирали в закупуването на огледало, в което може да се огледате в цял ръст, то сега е моментът!

Експериментирайте, давайте воля на фантазията си, но винаги поглеждайте крайния резултат в голямото огледало, преди да излезете. И съобразявайте стилово подходящите мъжки обувки за конкретния моден облик, според стиловете на наслоените дрехи.

Междувременно може да хвърлите и един поглед в новата есенна колекция на LAZARINI, там със сигурност ще откриете подходящи предложения за построяване на интересен лейъринг.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Как да постигнем впечатляващ есенен стил чрез „лейъринг“?

Впечатляващ есенен стил чрез „лейъринг“? - Блог LAZARINI

В модните среди често се споменава този термин. Професионалистите го обожават. Какво, обаче, означава той? В тази статия ще откриете всички тези отговори. В модните среди често се споменава този термин. Професионалистите го обожават. Какво, обаче, означава той? В тази статия ще откриете всички тези отговори. 2021-10-31T21:46:40+02:00 Как да постигнем впечатляващ есенен стил чрез „лейъринг“?

<p><span style="color: #000000;">В модните среди често се споменава този термин. Професионалистите го обожават. <em>Какво, обаче, означава той?</em> Думата идва от английски език &ndash; <em>&bdquo;layering</em>&ldquo;. Тя означава &bdquo;наслояване&ldquo;, &bdquo;наслагване&ldquo;.&nbsp; Има се предвид<strong> наслагване на пластове дрехи. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Това е един <strong>много удобен стил за преходните сезони</strong>. Но има някои принципи, с които е добре да съобразите визията си, за да бъде наистина стилен крайният резултат. Защото, нали знаете,<strong> прекалената оригиналност понякога е на ръба на елегантността и добрия вкус.</strong> Границата е тънка и лесна за прекрачване.</span></p> <p><span style="color: #000000;">С настъпването на есента, времето става доста променливо. През деня е хладно, но сутрин и вечер температурите падат много. Всеки самоуважаващ се джентълмен държи да впечатлява и с визия и с осанка, а те се изграждат с помощта на<strong> качествените и добре съчетани стилово и цветово мъжки дрехи. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">За преходните сезони <strong>най-удобно е</strong> <strong>обличането &bdquo;на слоеве&ldquo; различни мъжки облекла</strong>, като отдолу са най-късите и тънки дрехи и всеки следващ слой е с по-плътни и по-дълги. Освен материите и дължините, решаващи са и цветовите комбинации.</span></p> <p><span style="color: #000000;">&bdquo;Многоетажното&ldquo; облекло е <strong>практично решение за есенните дни и вечери.</strong> С него няма да потрепервате от студ през хладните утрини и няма да ви е горещо през слънчевите дни.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/zimno-ake-siv-cvat-lazarini.jpg" /></span></p> <p><span style="color: #000000;">Ще събличате или обличате тениската, ризата, сакото, пуловера, палтото според нуждите си в конкретен момент от деня. <strong>Дори</strong> <strong>елегантният мъжки костюм може да послужи като основа за лейъринг.</strong></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Правилният начин за лейъринг</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Тук не става дума просто да се <strong>наслагат няколко слоя мъжки облекла, едно върху друго</strong>. Това би било модна катастрофа. Прекалено много хора го правят, без изобщо да се замислят. Както знаем, преходните сезони са, по правило, повод за множество нелепи стилови изяви.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Не бъдете от мъжете, които влизат в тази категория. <strong>Изпъкнете с елегантен и изискан подход към мъжкото си облекло</strong>, &nbsp;използвайки принципите на хармоничния лейъринг. Той е част от първото впечатление, което е и най-трайното.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Помним завинаги как сме възприели за първи път дадена личност. <strong>Коко Шанел</strong> е формулирала този принцип по следния начин: &bdquo;<em>Никога нямате втори шанс да направите първо впечатление.</em>&ldquo;.</span></p> <h2><span style="color: #000000;">Лейъринг-ът: начин на употреба</span></h2> <p><span style="color: #000000;">И така, <strong>как да практикувате правилно лейъринг</strong>, така, че да произведете добро първо впечатление?</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Ето някои основни принципи, които да ви водят по пътя към безупречния стил:</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>фокусирайте се върху</strong> <strong>не повече от четири различни типа текстилни материи. </strong>Идеалният вариант е дори три, като четвъртата може да послужи за закачлив акцент &ndash; мъжки шал, например. Памук, вълна и деним (или кадифе).</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/bezovo-palto-lazarini.jpg" /></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>комбинирайте умело цветовете, за да не изглеждате странно</strong>. Една или две цветови категории са достатъчни, особено за <strong>спортно-елегантен мъжки костюм</strong>. Можете да използвате трети цвят, най-яркия цвят (червено, например), като акцент, който да подчертае визията &ndash; червена мъжка папийонка.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000;">Ето няколко примера за <strong>удачни цветови комбинации</strong> с техните нюанси - <em>винено и зелено, бордо и бежово, сиво и синьо, тъмнокафяво със синьо-зелени тонове и със слънчево жълто, светлокафяво с бяло или червено. </em></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>&nbsp;</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>извадете на показ всички слоеве дрехи</strong>. Не се признава за лейъринг обикновеното наслагване на материи, които се припокриват. Освен, че така ще създадете впечатление за закръглена фигура, това не е и шик. <strong>Многопластовата ви визия ще е топ,</strong> ако всичките пластове са видими, на етажи.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;"><strong>&nbsp;</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>подредете отделните слоеве правилно, като започнете от по-късите и по-тънки дрехи. </strong>Например, под стилен памучен или вълнен мъжки пуловер, се подава елегантна мъжка риза от фина материя. Всеки следващ слой е по-плътен и по-дълъг.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000;">Памучният мъжки пуловер може да бъде малко по-широк от обичайния ви размер. Така се постига<strong> секси и леко небрежен спортно-елегантен стил. </strong>В такъв случай и най-горната ви дреха следва да бъде с по-свободна кройка.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>&nbsp;</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>внимавайте с по-широките дрехи, които падат свободно покрай тялото. </strong>Не обличайте повече от една такава дреха, в противен случай ще създадете впечатление за прекалена небрежност. Освен това, ще си добавите оптически няколко килограма отгоре. <strong>Мъжки летни ризи</strong> <strong>и мъжки ленени ризи са идеални за база на лейъринга, но единствено през пролетно-летния сезон.</strong></span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;"><strong>&nbsp;</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>подбирайте дрехите така</strong>,<strong> че да са максимално по тялото ви.</strong> И нека всеки по-горен слой бъде само леко по-широк, колкото да не ви притиска и да не ви създава дискомфорт.</span><span style="color: #000000;"></span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/mazko-ake-tamnosin-cvat-lazarini.jpg" /></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><em>кога лейърингът е отишъл твърде далеч? Кога може да се счита, че сте прекалили с наслояването на дрехите?</em> Отговорът е: <strong>когато цялостният ви вид е нехармоничен и неестетичен.</strong> Изглежда простичко така формулирано, но знаете, че не е.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Зимният сезон е снизходителен към лейъринга</strong>, можете да си позволите и 4 пласта дрехи. През лятото по-трудно ще ви се удава комбиниране на няколко пласта, поради високите температури.</span></p> <p></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>заиграйте се с пропорциите на пластовете, </strong>за да моделирате фигурата си и за да я направите по-издължена и фина. Можете да <strong>експериментирате с лейъринг</strong> и посредством класически мъжки костюми, както и при спортно-елегантни мъжки костюми.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;"><strong>Лейъринг-ът предлага практически безкрайни възможни стилови и цветови комбинации.</strong> Благодарение на него вие можете да преоткриете не само гардероба си, но и самия себе си. Умело практикуваният лейъринг има <strong>магическите свойства да подчертава предимствата на фигурата </strong>ви и да завоалира проблемните й зони.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><em>Лейъринг-ът е истински забавен!</em> Стига да притежавате новаторски дух и да обичате модните експерименти. А не е за пренебрегване и <strong>топлината, която ви осигуряват няколкото слоя дрехи през есенния и зимния сезон.</strong> Благодарение на лейъринг-а сте подготвени за широката гама от температури, които се наблюдават в рамките на един ден през преходните сезони.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Лейъринг-ът ви позволява да <strong>съчетаете зимното мъжко палто със спортно мъжко сако </strong>и да изглеждате безупречно<strong>, следвайки принципите в тази статия. </strong>Както и кожено мъжко яке с подходяща спортно-елегантна мъжка риза или блуза.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/cerno-palto-lazarini.jpg" /></span></p> <p><span style="color: #000000;"><em>Само една последна препоръка: ако досега не сте инвестирали в закупуването на огледало, в което може да се огледате в цял ръст, то сега е моментът! </em></span></p> <p><span style="color: #000000;">Експериментирайте, давайте воля на фантазията си, но <strong>винаги поглеждайте крайния резултат в голямото огледало, преди да излезете.</strong> И съобразявайте стилово подходящите мъжки обувки за конкретния моден облик, според стиловете на наслоените дрехи.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Междувременно може да хвърлите и един поглед в новата есенна колекция на LAZARINI, там със сигурност ще откриете подходящи предложения за построяване на интересен лейъринг.</span></p>

Сравнение на продукти