Блог

Как да се облечем за сватбата на най-добрия ни приятел? 04.05.2021 16:53

Как да се облечем за сватбата на най-добрия ни приятел?

Е, господа, още един приятел от компанията е на път да премине под венчилото… рано или късно тези моменти настъпват и всеки поема по своя път. При повечето мъжки компании тези моменти са не по-малко значими, отколкото при женските компании, затова е напълно разбираемо, ако чувствате притеснение.

Независимо дали на вас се пада привилегията да застанете на олтара до младоженеца, като негов кум, или да заемете своето място, като специален гост сред останалите, пред вас стои важната задача да подготвите бляскава визия, подходяща за специалния повод.

Вниманието към визията и подбора на подходящ outfit ще изрази вашето уважение и ще покаже колко значим за вас е младоженеца. Разбира се, този избор не винаги е лесен, тъй като е необходимо да се съобразите с редица специфики и особености на сватбеното тържество.

Но това не бива да ви плаши, защото в днешната статия сме подготвили за вас необходимата информация, която ще ви превърне в гуру, що се отнася до сватбеното мъжко облекло.

Сватбеното мъжко облекло и някои основни правила

Нека започнем от самото начало, а именно идеята за конкретна визия и избор на outfit, които се зараждат в мисълта ни. Е, нека не прибързваме… мечтаната визия трябва да се съобрази с едно много просто нещо, което се нарича сватбен дрескод.

Не всяка сватба изисква дрескод, но въпреки това всяко сватбено събитие се провежда на различно място, в различна среда и сезон. Много важно е да съобразите визията си с условията на средата. Някои по-неформални сватби се провеждат на плажа, което автоматично изключва възможността да облечете онзи така дълго мечтан черен смокинг, в съчетание с черни лачени официални обувки.

Други сватби се провеждат в бляскави бални зали, които повеляват нуждата от точно такъв официален външен вид, включващ смокинг или класически церемониален мъжки костюм. Трети сватби пък се провеждат сред природата, като например планината или някоя приказна градина от сънищата на булката.

Важно е да се запознаете с тези подробности преди да мислите за конкретна визия. След като уточните тези детайли, може да преминете към следващата стъпка, а именно изборът на подходящо мъжко облекло, с което да блеснете на сватбата.

Първата мисъл, която се прокрадва в съзнанието на повечето мъже, е страхът да не изпъкнат прекалено много и да разсеят вниманието от главния герой на вечерта – младоженеца. Тази мисъл донякъде е оправдана, но има редица начини да постигнете уникална и запомняща се визия, без това да навреди на някого.

Мъжко спортно-елегантно сако

Най-добрият приятел на мъжете независимо от вида на събитието и условията на средата. Мъжките сака предоставят безброй опции за съчетание, креативност и изразяване на вашия характер и индивидуалност. Освен това този вид мъжки облекла носят в себе си широка  функционалност, която ще ви помогне, ако не сте наясно с точния дрескод на сватбата.

Може да комбинирате спортните мъжки сака с дънки или с „чиномъжки панталони за по-спортно излъчване. От друга страна може да съчетаете сакото с официален класически панталон и папийонка за детайл, за да достигнете далеч по-формална визия.

Мъжки костюм от три части

Малко са мъжките облекла, които носят в себе си повече елегантност от мъжките церемониални костюми, включващи стилен елек. Внесете допълнителен акцент към визията от три части чрез интересна вратовръзка и кърпичка, като допълнителен моден аксесоар, за да постигнете финален завършек в цялостния външен вид.

Все пак имайте предвид, че този тип церемониална визия, изградена предимно от класически мъжки костюми, предопределя по-висок дрескод и не подхожда на „бохемски“ тип сватба, организирана сред природата в малък кръг от хора.

Мъжки костюм от две части

Традиционните елегантни мъжки костюми от сако и панталон предоставят широко разнообразие от възможности за различни стилове. Изберете костюма според вашите лични предпочитания, условията на сватбата, както и актуалните модни тенденции за сезона.

Избор на мъжка сватбена риза

Мъжката ви риза също трябва да се съобрази с дрескода на сватбеното събитие, но освен това и с вашия сватбен мъжки костюм или сако. При церемониалните мъжки ризи преобладават семплите класически цветове като бял, светлосин и светлосив.

Разбира се, ако сватбеното събитие е прекалено тържествено и дрескода налага смокинг или церемониален черен мъжки костюм, то бялата мъжка риза остава единствената ви опция. При “smart casual” визията, за която ще ви разкажем в по-долните редове, може да си поиграете с цветовете, принтовете и останалите декорации и детайли по ризата.

Единственото условие е да синхронизирате тези детайли с мъжкия ви костюм или сако, за да избегнете прекалено претрупана визия.

Какво да облечете, ако сте специален гост на сватбата?

Сватбеното облекло при гостите на тържеството винаги е трудна задача, а при мъжете задачата е дори по-сложна. Дамите могат да избират сред стотици тоалети, аксесоари и възможности, но мъжете се ограничават до мъжки сватбен костюм или спортно-елегантно сако. Нашият съвет към вас е… заложете на “smart casual” визия.

В какво се изразява тази визия ли? Перфектната симбиоза между строго-официалните мъжки облекла и спортните мъжки облекла… търсеният баланс се изразява в “smart casual” облеклата. Мъжки сака с кръпки по ръкавите, разнообразни детайли, нестандартни цветове като бледорозово, лилаво, пясъчни багри, райе, каре и куп други възможности.

Целта на този тренд е да придаде формален, изискан и елегантен „smart” завършек към по-небрежната “casual” визия. По този начин чрез подходящия сватбен мъжки костюм или спортно-елегантно сако ще изразите собствен стил, който ще привлече погледите и ще покаже нужното уважение към младоженците.

Как да се облечете, ако сте кум на сватбата?

Мъжкият сватбен костюм, на който заложите, трябва да е съобразен с облеклото на младоженеца. Основното правило е да има разлика в цвета между визията на кума и тази на младоженеца, освен ако обратният ефект не се търси специално, което е възможно в много редки случаи.

Консултирайте се с младоженеца и заложете на по-тъмен или по-светъл цвят при избора на вашия outfit за сватбения ден, за да избегнете съществена прилика между двете визии. Препоръчваме ви да заложите на класически мъжки костюм за сватба, тъй като кумът все пак е един от най-важните хора след младоженците и трябва да е формално облечен.

В заключение бихме искали да ви напомним още веднъж, че вниманието и времето, които отделите при избора на вашето сватбено мъжко облекло, ще изразят вашето уважение към младоженците и техния специален ден. Надяваме се тези съвети са били достатъчно ценни, за да ви помогнат при избора на бляскава визия за сватбата на най-добрия ви приятел.

Разгледайте разнообразната ни колекция от мъжки костюми в София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас или Асеновград в най-удобния за вас магазин на LAZARINI, както и онлайн.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Как да се облечем за сватбата на най-добрия ни приятел?

Как да се облечем за сватбата на приятел? - Блог LAZARINI

Още един приятел от компанията е на път да премине под венчилото, а все още не знаете какво да облечете на сватбата? В тази статия ще откриете отговорите... Още един приятел от компанията е на път да премине под венчилото, а все още не знаете какво да облечете на сватбата? В тази статия ще откриете отговорите... 2021-05-13T19:37:07+03:00 Как да се облечем за сватбата на най-добрия ни приятел?

<p><span style="color: #000000;"><em>Е, господа, още един приятел от компанията е на път да премине под венчилото&hellip;</em> рано или късно тези моменти настъпват и всеки поема по своя път. При повечето <strong>мъжки компании</strong> тези моменти са не по-малко значими, отколкото при женските компании, затова е напълно разбираемо, ако чувствате притеснение. </span></p> <p><span style="color: #000000;">Независимо дали на вас се пада привилегията да <strong>застанете на олтара до младоженеца</strong>, като негов кум, или да заемете своето място, като специален гост сред останалите, пред вас стои важната задача да <strong>подготвите бляскава визия</strong>, подходяща за специалния повод. </span></p> <p><span style="color: #000000;">Вниманието към визията и подбора на подходящ <strong>outfit </strong>ще изрази вашето уважение и ще покаже колко значим за вас е младоженеца. Разбира се, този избор не винаги е лесен, тъй като е необходимо да се съобразите с <strong>редица специфики и особености на сватбеното тържество.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Но това не бива да ви плаши, защото в днешната статия сме подготвили за вас необходимата информация, която ще ви превърне в гуру, що се отнася до <strong>сватбеното мъжко облекло.</strong></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Сватбеното мъжко облекло и някои основни правила</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Нека започнем от самото начало, а именно идеята за <strong>конкретна визия и избор на outfit</strong>, които се зараждат в мисълта ни. <em>Е, нека не прибързваме&hellip;</em> мечтаната визия трябва да се съобрази с едно много просто нещо, което се нарича <strong>сватбен дрескод. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Не всяка сватба изисква дрескод, но въпреки това всяко сватбено събитие се провежда на различно място, в различна среда и сезон. Много важно е да <strong>съобразите визията си с условията на средата.</strong> Някои по-неформални сватби се провеждат на плажа, което автоматично изключва възможността да облечете онзи така дълго мечтан<strong> черен смокинг,</strong> в съчетание с черни лачени <a href="https://lazarini.eu/category/obuvki"><strong>официални обувки. </strong></a></span></p> <p><span style="color: #000000;">Други сватби се провеждат в бляскави бални зали, които повеляват нуждата от точно такъв <strong>официален външен вид</strong>, включващ смокинг или класически церемониален <a href="https://lazarini.eu/category/kostyumi"><strong>мъжки костюм.</strong></a> Трети сватби пък се провеждат сред природата, като например планината или някоя приказна градина от сънищата на булката. </span></p> <p><span style="color: #000000;">Важно е да се запознаете с тези подробности преди да мислите за <strong>конкретна визия</strong>. След като уточните тези детайли, може да преминете към следващата стъпка, а именно <strong>изборът на подходящо мъжко облекло,</strong> с което да блеснете на сватбата. </span></p> <p><span style="color: #000000;">Първата мисъл, която се прокрадва в съзнанието на повечето мъже, е страхът да не изпъкнат прекалено много и да разсеят вниманието от главния герой на вечерта &ndash; <strong>младоженеца</strong>. Тази мисъл донякъде е оправдана, но има редица начини да постигнете <strong>уникална и запомняща се визия</strong>, без това да навреди на някого.</span></p> <h3><span style="color: #000000;">Мъжко спортно-елегантно сако</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Най-добрият приятел на мъжете независимо от <strong>вида на събитието</strong> и условията на средата. <a href="https://lazarini.eu/category/saka"><strong>Мъжките сака</strong></a> предоставят безброй опции за съчетание, креативност и изразяване на вашия характер и индивидуалност. Освен това този<strong> вид мъжки облекла</strong> носят в себе си широка&nbsp; функционалност, която ще ви помогне, ако не сте наясно с точния дрескод на сватбата.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Може да комбинирате спортните мъжки сака с дънки или с <em>&bdquo;чино</em>&ldquo; <a href="https://lazarini.eu/category/pantaloni"><strong>мъжки панталони</strong></a> за<strong> по-спортно излъчване.</strong> От друга страна може да съчетаете сакото с официален класически панталон и папийонка за детайл, за да достигнете далеч по-формална визия.</span></p> <h3><span style="color: #000000;">Мъжки костюм от три части</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Малко са <strong>мъжките облекла,</strong> които носят в себе си повече елегантност от мъжките церемониални костюми<strong>,</strong> включващи стилен елек. Внесете <strong>допълнителен акцент към визията</strong> от три части чрез интересна <a href="https://lazarini.eu/category/vratovrazki"><strong>вратовръзка</strong></a> и кърпичка, като допълнителен моден аксесоар, за да постигнете финален завършек в цялостния външен вид. </span></p> <p><span style="color: #000000;">Все пак имайте предвид, че този тип церемониална визия, изградена предимно от класически мъжки костюми, предопределя <strong>по-висок дрескод</strong> и не подхожда на <em>&bdquo;бохемски</em>&ldquo; тип сватба, организирана сред природата в малък кръг от хора.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/kostum-ot-tri-casti.jpg" /></span></p> <h3><span style="color: #000000;">Мъжки костюм от две части</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Традиционните елегантни мъжки костюми от сако и панталон предоставят<strong> широко разнообразие от възможности</strong> за различни стилове. Изберете костюма според вашите лични предпочитания, условията на сватбата, както и <strong>актуалните модни тенденции</strong> за сезона.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/bezov-kostum-ot-dve-casti.jpg" /></span></p> <h3><span style="color: #000000;">Избор на мъжка сватбена риза</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Мъжката ви <a href="https://lazarini.eu/category/rizi"><strong>риза</strong></a> също трябва да се съобрази с <strong>дрескода на сватбеното събитие</strong>, но освен това и с вашия сватбен мъжки костюм или сако. При церемониалните мъжки ризи преобладават семплите класически цветове като бял, светлосин и светлосив. </span></p> <p><span style="color: #000000;">Разбира се, ако сватбеното събитие е прекалено тържествено и дрескода налага<strong> смокинг или церемониален черен мъжки костюм,</strong> то бялата мъжка риза остава единствената ви опция. При <em>&ldquo;smart casual&rdquo;</em> визията, за която ще ви разкажем в по-долните редове, може да си поиграете с цветовете, принтовете и останалите <strong>декорации и детайли по ризата. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Единственото условие е да синхронизирате тези детайли с мъжкия ви костюм или сако, за да избегнете <strong>прекалено претрупана визия.</strong></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Какво да облечете, ако сте специален гост на сватбата?</span></h2> <p><span style="color: #000000;"><strong>Сватбеното облекло при гостите</strong> на тържеството винаги е трудна задача, а при мъжете задачата е дори по-сложна. Дамите могат да избират сред стотици тоалети, аксесоари и възможности, но мъжете се ограничават до <strong>мъжки сватбен костюм или спортно-елегантно сако.</strong> Нашият съвет към вас е&hellip; заложете на<em> &ldquo;smart casual&rdquo; </em>визия. </span></p> <p><span style="color: #000000;"><em>В какво се изразява тази визия ли?</em> Перфектната симбиоза между строго-официалните мъжки облекла и спортните мъжки облекла&hellip; търсеният баланс се изразява в <strong>&ldquo;smart casual&rdquo; облеклата.</strong> Мъжки сака с кръпки по ръкавите, разнообразни детайли, нестандартни цветове като <em>бледорозово, лилаво, пясъчни багри, райе, каре</em> и куп други възможности. </span></p> <p><span style="color: #000000;">Целта на този тренд е да придаде формален, изискан и елегантен <em>&bdquo;smart</em>&rdquo; завършек към по-небрежната &ldquo;<em>casual</em>&rdquo; визия. По този начин чрез подходящия сватбен мъжки костюм или спортно-елегантно сако ще изразите <strong>собствен стил, който ще привлече погледите</strong> и ще покаже нужното <strong>уважение към младоженците.</strong></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Как да се облечете, ако сте кум на сватбата?</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Мъжкият сватбен костюм, на който заложите, трябва да е<strong> съобразен с облеклото на младоженеца</strong>. Основното правило е да има разлика в цвета между визията на кума и тази на младоженеца, освен ако обратният ефект не се търси специално, което е възможно в много редки случаи. </span></p> <p><span style="color: #000000;">Консултирайте се с младоженеца и заложете на по-тъмен или по-светъл цвят<strong> при избора на вашия outfit за сватбения ден</strong>, за да избегнете съществена прилика между двете визии. Препоръчваме ви да заложите на класически мъжки костюм за сватба, тъй като<strong> кумът все пак е един от най-важните хора</strong> след младоженците и трябва да е формално облечен.</span></p> <p><span style="color: #000000;">В заключение бихме искали да ви напомним още веднъж, че вниманието и времето, които отделите при избора на вашето <strong>сватбено мъжко облекло</strong>, ще изразят вашето уважение към младоженците и техния специален ден. Надяваме се тези съвети са били достатъчно ценни, за да ви помогнат при избора на<strong> бляскава визия за сватбата на най-добрия ви приятел. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Разгледайте разнообразната ни колекция от мъжки костюми в <strong>София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас или Асеновград </strong>в най-удобния за вас магазин на <strong>LAZARINI</strong>, както и онлайн.</span></p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-65"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://lazarini.eu', product: 65, is_bundle: 0, parameters: {'template':"basic",'action':"cart",'font_size':"16"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script>

Сравнение на продукти