Блог

Какво означава минималистичността в мъжката мода? 11.10.2021 20:35

Какво означава минималистичността в мъжката мода?

Хитова тенденция, която превзе света на мъжката мода през последните години, е минимализмът. Определено не само модните среди го заобичаха - минимализмът влезе и в домовете, което го прави още по-специален и разпознаваем  в ежедневието стил. Основното правило при този стил е много просто: по-малкото е повече.

Малко вещи, малко дрехи, малко аксесоари. Но бликащи от достатъчност и перфекционизъм. Франция първа открива предимствата на минимализма и изчистения гардероб.

Коко Шанел дори е иноватор в едно правило - „Преди да излезеш от вкъщи, погледни се в огледалото и махни един от аксесоарите“. Правилата на Коко Шанел може да ви се сторят твърде крайни, но има причина стилът на французите да е непреходен.

Семплите елегантни и спортно-елегантни мъжки облекла, които не са натоварени от крещящи цветове и екстравагантни форми, винаги стоят стилно. В желанието си да открием съвършената комбинация от цветове и стилове, често грешим и претрупваме или бъркаме в комбинациите си. Тук на помощ идва минимализмът.

 

Добър вариант ли е да се придържаме към този тренд ?

Скандинавците, за разлика от китайците, никога не приемат лъскави неща в продукциите си. Даже обратното - те се опитват да направят стила си възможно най-бързо. За тях са неприемливи кристали, пайети, вериги за дрехи или други подобни орнаменти. Няма да срещнете претрупани с декорации дънкови или кожени мъжки якета.

Ако говорим за цветовете - за предпочитани от скандинавския минимализъм са издигнати черният и сивият цвят. Скандинавците са винаги търсещи практичността и комфорта в мъжкото облекло. Това е може би един от определящите фактори на скандинавския минимализъм.

Смяната на сезона рано или късно ще ви принуди да прегледате гардероба си, господа. За да спазите минималистичния стил, трябва да подберете само любимите си мъжки дрехи, които със сигурност ще носите.

Прегледайте всичко много внимателно и бъдете откровени за това как възприемате даден тоалет и дали той ви подхожда и на вътрешните усещания за деня, в който ще го облечете. Всяка дреха, която не ви кара да се чувствате красиви и уверени, няма място в гардероба ви.

Най-добре обособете няколко купчини - за подарък, за продажба, за изхвърляне. Може да направите и добро дело, като станете част от благотворителни кампании, където да дарите дрехите си. Към любимите си мъжки дрехи отделете и мултифункционалните.

Това са тези елементи от мъжкото ви облекло, които можете да носите на различни събития - в офиса, на разходка, на събиране с приятели. Успеете ли да обособите тези облекла, е време да се отървете от останалите.

Съществува догма, че ако следвате този стил на обличане, то задължително е да сте предимно в черни и тъмни нюанси. Определено не е така - не е необходимо да се носят строги черни мъжки костюми.

Минимализмът в начина на обличане никога не е изисквал конкретни цветове да изпълват гардероба ви и в даден момент да се объркате самите вие защо изобщо имате "толкова еднакви дрехи".

Стилът по-скоро ви помага да изразите своята индивидуалност и е "заедно с вас". Колкото може да изрази вътрешността ви бежовият цвят, толкова и в друг момент ще имате необходимостта от сивия, белия, „каки“ и т.н. Имате свободата на цветовете, която просто трябва да използвате правилно без излишни комбинации и прекалено много елементи.

Такова облекло се характеризира със сдържаност и липса на излишни украшения. Минимализъм в облеклото е прост избор на дрехи, за да завършите цялостната си визия, с която се представяте пред света.

Тези, които все още мислят, че този стил се крие единствено в белите нюанси или сиво и черно, много грешат. Минималистичната визия приема всички цветове, но тясно ограничени в конкретно облекло за деня (повода).

Модерният минимализъм в облеклото е в състояние да подчертае индивидуалността на всеки човек. Този стил изисква благоговейно избор на дрехи. Компонентите от визията ви трябва да са в синхрон - дреха - усещане. От вас и дрехата се изисква да бъдете в хармония един с друг, вместо да сте просто някой, който носи плат на гърба си, в който не се чувствате себе си.

Модерният минимализъм в облеклото също изисква качествени материали и платове. Евтината материя веднага се забелязва с невъоръжено око. Минимализъмът в облеклото ви позволява да комбинирате в една визия подбрани цветове и да сте взискателно ограничени с избора на аксесоари.

Нека изпъкне часовникът, но без да има още един аксесоар на другата ръка.

 

Как да постигнем подобна визия ?

Ако минимализмът ви е непознат, но ви се иска да експериментирате, има един забавен начин да проверите доколко е практичен гардеробът ви. Отделете настрани любимите си тоалети и обособете една втора купчина с дрехи, за които сте сигурни, че повече няма да облечете.

Сега си поставете за задача да комбинирате по някакъв признак дрехите от двете категории. Можете да търсите сходство в цвета, стила, материята, модела. Важното е накрая да създадете тоалет, в който да присъства и по нещо от негативната купчина с дрехи, които няма да носите.

Скоро или ще видите, че тези дрехи имат шанс за нов живот, или ще се уверите, че няма защо да ги държите в гардероба си.

Минималистите нямат нищо излишно. Всички елементи от тоалетите им са дотолкова опростени, че да могат лесно да се комбинират и заменят. Според някои специалисти един минималистичен гардероб трябва да съдържа около 35 различни части облекло.

В това число спадат всичките ви тениски и блузи, мъжки пуловери, мъжки панталони, връхни дрехи и мъжки обувки. Единствено не влизат в сметката бельото, пижамите, екипите за тренировка, банските костюми и аксесоарите.

Много международни дизайнери започват да шият пъстри мъжки ризи или такива с цветен принт и флорални мотиви. Разбира се, те са модерни, красиви и привлекателни, но нямат нищо общо с минимализъм.

Облеклото, носещо минималистичен стил за мъжете трябва да е с естествения си цвят като се изключват излишни елементи или райета и шарки. Цветовете, както и акцентите в тоалета, трябва да са сведени до минимум. За сметка на това минималистите залагат на качествени материи от хубава материя и елегантни класически съчетания.

Стилът впечатлява с изчистените си кройки и семпъл дизайн. Почитателите на минимализма избягват сложните комбинации, дръзките принтове и орнаментите, и в много от случаите дори аксесоарите. Целта им е винаги да носят дрехи, които наистина харесват, като се освободят от всичко ненужно.

Познатият още и като „капсулен гардероб“ съдържа малко на брой, но качествени неща, позволяващи много съчетания. Минимализмът учи да подбираме разумно тоалетите си, както и да носим само тези дрехи, което имат най-силно влияние върху нас и настроението ни.

Малкото в облеклото, но много за окото, не предполага наличието на ясна рамка и фигура. Без значение е дали сте спортна натура, какво точно работите и какво тяло поддържате.

Можете да комбинирате дрехите си минималистично, така че да се чувствате комфортно и да излъчвате увереност. Било то на важен повод, на среща, на вечеря с приятели или в ежедневието си - подходящ стил за всеки и навсякъде.

Бъдете модерни в минималистичен стил, с помощта на LAZARINI -  наблегнете на точния и конкретен избор, без да прекалявате. Сред разнообразието от модели в колекцията ни ще откриете и доста семпли и елегантни мъжки облекла в минималистичен стил. Тези модели не познават прекомерните декоративни елементи, натоварващи излишно окото, а се радват на изчистени дизайни, подправени с щипка минимализъм в индивидуалния стил на LAZARINI.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Какво означава минималистичността в мъжката мода?

Какво е минималистичността в мъжката мода? | LAZARINI Блог

Хитова тенденция, която превзе света на мъжката мода през последните години, е минимализмът. Не само модните среди го заобичаха, но и все повече мъже. Хитова тенденция, която превзе света на мъжката мода през последните години, е минимализмът. Не само модните среди го заобичаха, но и все повече мъже. 2021-10-11T20:35:28+03:00 Какво означава минималистичността в мъжката мода?

<p><span style="color: #000000;">Хитова тенденция, която превзе света на мъжката мода през последните години, е <strong>минимализмът</strong>. Определено не само модните среди го заобичаха - минимализмът влезе и в домовете, което го прави още <strong>по-специален и разпознаваем &nbsp;в ежедневието стил. </strong>Основното правило при този стил е много просто: по-малкото е повече.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Малко вещи, малко дрехи, малко аксесоари. Но бликащи от достатъчност и перфекционизъм. <strong>Франция първа открива предимствата на минимализма и изчистения гардероб. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Коко Шанел дори е иноватор в едно правило - &bdquo;Преди да излезеш от вкъщи, погледни се в огледалото и махни един от аксесоарите&ldquo;. Правилата на <strong>Коко Шанел</strong> може да ви се сторят твърде крайни, но има причина стилът на французите да е непреходен.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Семплите</strong><strong> елегантни и спортно-елегантни мъжки</strong><strong> облекла</strong>, които не са натоварени от крещящи цветове и екстравагантни форми, винаги стоят стилно. В желанието си да открием <strong>съвършената комбинация от цветове и стилове</strong>, често грешим и претрупваме или бъркаме в комбинациите си. Тук на помощ идва минимализмът.</span></p> <h2><span style="color: #000000;">&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/pletena-ziletka-lazarini.jpg" /></span></h2> <h2><span style="color: #000000;">Добър вариант ли е да се придържаме към този тренд ?</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Скандинавците, за разлика от китайците, никога не приемат лъскави неща в продукциите си. Даже обратното - <strong>те се опитват да направят стила си възможно най-бързо.</strong> За тях са неприемливи кристали, пайети, вериги за дрехи или други подобни орнаменти. Няма да срещнете претрупани с декорации дънкови или кожени мъжки якета.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Ако говорим за цветовете - <strong>за предпочитани от скандинавския минимализъм са издигнати черният и сивият цвят</strong>. Скандинавците са винаги търсещи практичността и комфорта в мъжкото облекло. Това е може би един от <strong>определящите фактори на скандинавския минимализъм. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Смяната на сезона рано или късно ще ви принуди да прегледате гардероба си, господа. За да спазите минималистичния стил, трябва да <strong>подберете само любимите си </strong><strong>мъжки </strong><strong>дрехи, които със сигурност ще носите. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Прегледайте всичко много внимателно и бъдете откровени за това <strong>как възприемате даден тоалет</strong> и дали той ви подхожда и на вътрешните усещания за деня, в който ще го облечете. Всяка дреха, която не ви кара да се чувствате красиви и уверени, няма място в гардероба ви.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Най-добре обособете няколко купчини - за подарък, за продажба, за изхвърляне. Може да направите и добро дело, като станете част от благотворителни кампании, където да дарите дрехите си. <strong>Към любимите си </strong><strong>мъжки </strong><strong>дрехи отделете и мултифункционалните. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Това са тези елементи от мъжкото ви облекло, които можете да носите на различни събития - в офиса, на разходка, на събиране с приятели. Успеете ли да обособите тези облекла, е време да се отървете от останалите.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Съществува догма, че ако следвате този стил на обличане, то задължително е да сте предимно в черни и тъмни нюанси. Определено не е така - <strong>не е необходимо да се носят строги черни</strong> <a href="https://lazarini.eu/category/kostyumi"><strong>мъжки к</strong><strong>остюми</strong></a><strong>. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Минимализмът в начина на обличане никога не е изисквал конкретни цветове</strong> да изпълват гардероба ви и в даден момент да се объркате самите вие защо изобщо имате "толкова еднакви дрехи".</span></p> <p><span style="color: #000000;">Стилът по-скоро ви помага да изразите своята индивидуалност и е "заедно с вас". Колкото може да изрази вътрешността ви бежовият цвят, толкова и в друг момент ще имате необходимостта от сивия, белия, &bdquo;каки&ldquo; и т.н. <strong>Имате свободата на цветовете, която просто трябва да използвате правилно </strong>без излишни комбинации и прекалено много елементи.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Такова облекло се характеризира със сдържаност и липса на излишни украшения. <strong>Минимализъм в облеклото е прост избор на дрехи</strong>, за да завършите цялостната си визия, с която се представяте пред света.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Тези, които все още мислят, че този стил се крие единствено в белите нюанси или сиво и черно, много грешат. Минималистичната визия приема всички цветове, но тясно ограничени в конкретно облекло за деня (повода).</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Модерният минимализъм в облеклото</strong> е в състояние да подчертае индивидуалността на всеки човек. Този стил изисква благоговейно избор на дрехи. Компонентите от визията ви трябва да са в синхрон - дреха - усещане. От вас и дрехата се изисква да бъдете в хармония един с друг, вместо да сте просто <strong>някой, който носи</strong><strong> плат на гърба си</strong>, в който не се чувствате себе си.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Модерният минимализъм в облеклото също <strong>изисква качествени материали и платове. </strong>Евтината материя веднага се забелязва с невъоръжено око. Минимализъмът в облеклото ви позволява да комбинирате в една визия подбрани цветове и да сте <strong>взискателно ограничени с избора на аксесоари. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Нека изпъкне часовникът, но без да има още един аксесоар на другата ръка.</span></p> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/ake-lazarini.jpg" /></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Как да постигнем подобна визия ?</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Ако минимализмът ви е непознат, но ви се иска да експериментирате, има един забавен начин да проверите доколко е практичен гардеробът ви. Отделете настрани любимите си тоалети и <strong>обособете една втора купчина с дрехи, за които сте сигурни, че повече няма да облечете. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Сега си поставете за задача да <strong>комбинирате по някакъв признак дрехите от двете категории. </strong>Можете да търсите сходство в цвета, стила, материята, модела. Важното е накрая да създадете тоалет, в който да присъства и по нещо от негативната купчина с дрехи, които няма да носите.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Скоро или ще видите, че <strong>тези дрехи имат шанс за нов живот,</strong> или ще се уверите, че няма защо да ги държите в гардероба си.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Минималистите нямат нищо излишно. Всички елементи от тоалетите им са дотолкова опростени, че да могат лесно да се комбинират и заменят. Според някои специалисти <strong>един минималистичен гардероб трябва да съдържа около 35 различни части облекло. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">В това число спадат всичките ви тениски и блузи, мъжки пуловери, <a href="https://lazarini.eu/category/pantaloni"><strong>мъжки п</strong><strong>анталони</strong></a>, връхни дрехи и <a href="https://lazarini.eu/category/obuvki"><strong>мъжки о</strong><strong>бувки</strong></a>. Единствено не влизат в сметката бельото, пижамите, екипите за тренировка, банските костюми и аксесоарите.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Много международни дизайнери започват да <strong>шият пъстри </strong><strong>мъжки </strong><strong>ризи или такива с цветен </strong><strong>принт и флорални мотиви.</strong> Разбира се, те са модерни, красиви и привлекателни, но нямат нищо общо с минимализъм.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Облеклото, носещо минималистичен стил за мъжете </strong>трябва да е с естествения си цвят като се изключват излишни елементи или райета и шарки. Цветовете, както и акцентите в тоалета, трябва да са сведени до минимум. За сметка на това <strong>минималистите залагат на качествени материи от хубава материя и елегантни класически съчетания. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Стилът впечатлява с изчистените си кройки и семпъл дизайн. Почитателите на минимализма избягват сложните комбинации, дръзките принтове и орнаментите, и в много от случаите дори аксесоарите. Целта им е <strong>винаги да носят дрехи, които наистина харесват, </strong><strong>като</strong><strong> се освободят от всичко ненужно. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Познатият още и като &bdquo;капсулен гардероб&ldquo; съдържа малко на брой, но качествени неща, позволяващи много съчетания. <strong>Минимализмът учи да подбираме разумно тоалетите си</strong>, както и да носим само тези дрехи, което имат най-силно влияние върху нас и настроението ни.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Малкото в облеклото, но много за окото, не предполага наличието на ясна рамка и фигура. Без значение е дали сте спортна натура, какво точно работите и какво тяло поддържате.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Можете да комбинирате дрехите си минималистично, така че да се чувствате комфортно и да излъчвате увереност. Било то на важен повод, на среща, на вечеря с приятели или в ежедневието си - подходящ стил за всеки и навсякъде.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Бъд</strong><strong>ете</strong><strong> модер</strong><strong>ни</strong> <strong>в</strong><strong> минималистичен стил</strong><strong>, с помощта на </strong><strong>LAZARINI </strong>- &nbsp;наблегнете на точния и конкретен избор, без да прекалявате. Сред разнообразието от модели в колекцията ни ще откриете и доста семпли и елегантни мъжки облекла в минималистичен стил. Тези модели не познават прекомерните декоративни елементи, натоварващи излишно окото, а се радват на изчистени дизайни, подправени с щипка минимализъм в индивидуалния стил на <strong>LAZARINI.</strong></span></p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-516"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://lazarini.eu', product: 516, is_bundle: 0, parameters: {'template':"basic",'action':"cart",'font_size':"16",'display_sku':"1",'display_properties':"1",'display_description':"1"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script>

Сравнение на продукти