Блог

Мъжки Панталони - Кои са основните критерии при избор? 17.06.2021 20:23

Мъжки Панталони - Кои са основните критерии при избор?

Спортен или елегантен мъжки панталон да изберем?

Официалните значително по-елегантни мъжки панталони притежават винаги остър класически ръб по дължината на крачолите, което липсва при спортно-елегантните мъжки панталони. Освен това официалните мъжки панталони се характеризират като по-свободни, притежавайки по-отпусната кройка, която не подчертава толкова ясно линиите на тялото.

От друга страна спортните мъжки панталони са значително по-вталени. Изборът на подходящ мъжки панталон на първо място зависи от конкретния повод, както и условията на средата или специфичен дрескод, наложен от събитието.

Най-лесните съчетания и с двата вида

Спортно-елегантно съчетание

Заложете на „чино“ спортен панталон, определено едно от най-модерните предложения на модния пазар. С наближаването на летните дни на мода излизат все по-топлите пастелни нюанси. Комбинирайте с бяла ленена риза, тъй като белият цвят е неутрален и би подхождал независимо от избрания цвят на панталона.

Надолу бихте могли да комбинирате с бели кецове, както и все по-актуалните мокасини или еспадрили. Не се притеснявайте да излезете от зоната си на комфорт, нестандартният избор ще покаже нови хоризонти пред вас.

Класическо елегантно съчетание

Официален мъжки панталон, изработен от „студена вълна“ – най-формалната опция за мъжки панталон, която бихте могли да изберете, изключвайки цялостния мъжки костюм. Може да направите избора си сред най-различни опции както при материята, така и при цвета, но ако не се чувствате напълно сигурни в избора, както и в настоящите модни тенденции, заложете на една от класиките в жанра.

Няма как да сбъркате със сив класически мъжки панталон, изработен от фино-пресована вълна. Комбинирайте с елегантно мъжко сако в тъмносин цвят, вратовръзка в бордо, за да получите едно интересно модно предложение.

 

Кои са основните критерии за избор на мъжки панталон?

Изберете подходящ материал

Официалните мъжки панталони са налични в множество материи. Изборът на желания материал от вас зависи от сумата, която сте склонни да отделите, както и от вашите персонални предпочитания.

- Една от най-често срещаните материи на пазара, говорейки за официални мъжки панталони, е естествената вълна. Разбира се, не си представяйте дебелата вълна, която се среща при зимните мъжки пуловери. При формалните класически мъжки панталони се използва фино-пресована много тънка и лека вълна.

При този процес на изработка вълната се превръща в много нежна материя, която гали кожата и й позволява да диша напълно свободно. По този начин тялото не се запарва, а именно затова материята е подходяща за всеки един сезон през цялата година.

Необходимо е да отделите малко повече внимание при поддръжката на официалните панталони от естествена вълна и стриктно да следвате инструкциите, посочени на текстилния етикет.

- Полиестерните примеси най-често се предлагат на пазара в комбинация с друга основна материя - вълна, памук, лен и тн. По този начин формалните мъжки панталони се превръщат в доста по-лесни за поддръжка и съхранение. Освен това полиестерните примеси придават допълнително еластичност на мъжкия панталон.

- Памук и лен са  още две доста популярни естествени материи, които притежават някои от качествата на вълната, присъщи за всяка естествена материя, като здравината на плата, мекотата, комфорта, както и възможността на тялото да диша. Тези материи доста по-често се използват при изработката на спортно-елегантни мъжки панталони.

Тук трябва да споменем, че ако сте педантични към традициите в мъжката мода, трябва да имате предвид някои детайли. Класическата традиционна материя, от която се изработват най-често строго-елегантните официални мъжки панталони е „студена“ вълна. От друга страна  един от най-популярните модели, срещани при спортно-елегантните мъжки панталони – „чино“, най-често се изработва от памук.

Независимо от избора на определен модел винаги е по-добре да заложите на естествените материи, като основа при изработката. Включването на малък процент синтетични материали се среща често и не винаги е недостатък, тъй като допринася за по-бързото изсъхване на материята, както и за по-лесната поддръжка.

 

Изберете подходящ цвят

Говорейки за официалните мъжки панталони, най-често срещаните цветове са черен, сив и тъмносин. Както сами забелязвате, неутралните класически цветове са еталон при формалните мъжки облекла, затова насочете поглед към някой от тези цветове.

При комбинация с класическо мъжко сако следвайте цялостната линия, изграждайки съответстваща и допълваща се визия без излишни декорации. Колкото по-семпла е една официална визия, толкова по-елегантна е тя.

При спортно-елегантните мъжки панталони ситуацията е доста по-различна. Разнообразието при моделите и цветовете е изключително богато. Креативността ще бъде водеща при избора на вашия спортен мъжки панталон.

 

Изберете подходящ подгъв

Както официалните, така и спортните мъжки панталони се изработват с по-голяма дължина, за да се направи подгъв на панталона спрямо височината ви. Съществуват различни видове подгъв… както по-къси така и по-дълги. Това зависи както от вашия собствен вкус, така и от съответния сезон и средата, в която най-често ще носите своя мъжки панталон.

По-късите подгъви, които не преминават нивото на глезана, са подходящи за летния сезон, както и по-неформална среда. Когато става дума за офис облекло в корпоративна среда, хубаво е подгъвът на панталона да бъде малко по-дълъг, достигайки до горния край на обувката и нивото на глезена.

 

Обобщение

Повечето модни брандове оставят свобода в долната част при крачолите на мъжките панталони, за да се коригират в ателие според размерите на конкретния клиент, затова не се притеснявайте, ако дължината на панталона ви се струва прекалено голяма.

Обърнете внимание на панталона в областта на ханша и седалището. Много важно е да не се образуват неприятни гънки, а в седнало положение джобовете не трябва да се отварят, напротив, те трябва да прилегнат плавно по-панталона.

В същото време панталонът не трябва да е прекалено свободен, дори когато моделът е официален. Съвременните модели, предлагани на пазара, предлагат все по-вталени кройки, които подчертават фигурата на мъжа, като това не пречи при комфорта.

Също така се заредете с търпение, тъй като богатото разнообразие на пазара предлага безброй модели в различни кройки, което от своя страна изисква доста обиколки около пробните, сравнявайки различни варианти.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Мъжки Панталони - Кои са основните критерии при избор?

Oсновни критерии при избор на мъжки панталон | LAZARINI

Спортен или елегантен мъжки панталон да изберем? Кои са основните критерии при избора на качествен мъжки панталон? Тук ще откриете отговорите... Спортен или елегантен мъжки панталон да изберем? Кои са основните критерии при избора на качествен мъжки панталон? Тук ще откриете отговорите... 2021-06-18T00:02:01+03:00 Мъжки Панталони - Кои са основните критерии при избор?

<p><span style="color: #000000;"></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Спортен или елегантен мъжки панталон да изберем?</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Официалните значително <strong>по-елегантни </strong><a href="https://lazarini.eu/category/pantaloni"><strong>мъжки панталони</strong></a> притежават винаги остър класически ръб по дължината на крачолите, което липсва при спортно-елегантните мъжки панталони. Освен това официалните мъжки панталони се характеризират като по-свободни, притежавайки по-отпусната кройка, която не подчертава толкова ясно линиите на тялото. </span></p> <p><span style="color: #000000;">От друга страна <strong>спортните мъжки панталони са значително по-вталени</strong>. Изборът на подходящ мъжки панталон на първо място зависи от конкретния повод, както и условията на средата или <strong>специфичен дрескод,</strong> наложен от събитието. </span></p> <h2><span style="color: #000000;">Най-лесните съчетания и с двата вида</span></h2> <h3><span style="color: #000000;">Спортно-елегантно съчетание </span></h3> <p><span style="color: #000000;">Заложете на <em>&bdquo;чино</em>&ldquo; спортен панталон, определено едно от <strong>най-модерните предложения на модния пазар.</strong> С наближаването на летните дни на мода излизат все по-топлите пастелни нюанси. Комбинирайте с бяла ленена <a href="https://lazarini.eu/category/rizi"><strong>риза</strong></a>, тъй като белият цвят е неутрален и би <strong>подхождал независимо от избрания цвят на панталона. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Надолу бихте могли да комбинирате с бели кецове, както и все по-актуалните мокасини или еспадрили. Не се притеснявайте да излезете от зоната си на комфорт, <strong>нестандартният избор ще покаже нови хоризонти пред вас.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/mazki-pantalon.jpg" /></strong></span></p> <h3><span style="color: #000000;">Класическо елегантно съчетание </span></h3> <p><span style="color: #000000;"><strong>Официален мъжки панталон</strong>, изработен от <em>&bdquo;студена вълна&ldquo;</em> &ndash; най-формалната опция за мъжки панталон, която бихте могли да изберете, изключвайки цялостния <a href="https://lazarini.eu/category/kostyumi"><strong>мъжки костюм</strong></a>. Може да направите избора си сред най-различни опции както при материята, така и при цвета, но ако не се чувствате напълно сигурни в избора, както и в настоящите модни тенденции,<strong> заложете на една от класиките в жанра. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Няма как да сбъркате със <strong>сив класически мъжки панталон,</strong> изработен от фино-пресована вълна. Комбинирайте с елегантно мъжко сако в тъмносин цвят, вратовръзка в бордо, за да<strong> получите едно интересно модно предложение.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/pantalon-eleganten-kare.jpg" /></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Кои са основните критерии за избор на мъжки панталон?</span></h2> <h3><span style="color: #000000;">Изберете подходящ материал</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Официалните мъжки панталони са <strong>налични в множество материи</strong>. Изборът на желания материал от вас зависи от сумата, която сте склонни да отделите, както и от вашите персонални предпочитания.</span></p> <p><span style="color: #000000;">- Една от най-често срещаните материи на пазара, говорейки за официални мъжки панталони, е <strong>естествената вълна. </strong>Разбира се, не си представяйте дебелата вълна, която се среща при зимните <a href="https://lazarini.eu/category/puloveri"><strong>мъжки пуловери.</strong></a> При формалните класически мъжки панталони се използва фино-пресована много тънка и лека вълна. </span></p> <p><span style="color: #000000;">При този процес на изработка <strong>вълната се превръща в много нежна материя</strong>, която гали кожата и й позволява да диша напълно свободно. По този начин тялото не се запарва, а именно затова <strong>материята е подходяща за всеки един сезон през цялата година.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Необходимо е да отделите малко повече внимание при<strong> поддръжката на официалните панталони от естествена вълна</strong> и стриктно да следвате инструкциите, посочени на текстилния етикет.</span></p> <p><span style="color: #000000;">- Полиестерните примеси най-често се предлагат на пазара в комбинация с друга основна материя - вълна, памук, лен и тн. По този начин <strong>формалните мъжки панталони се превръщат в доста по-лесни за поддръжка и съхранение.</strong> Освен това полиестерните примеси придават допълнително еластичност на мъжкия панталон.</span></p> <p><span style="color: #000000;">- Памук и лен са&nbsp; още <strong>две доста популярни естествени материи,</strong> които притежават някои от качествата на вълната, присъщи за всяка естествена материя, като здравината на плата, мекотата, комфорта, както и възможността на тялото да диша. Тези материи доста по-често се използват при <strong>изработката на спортно-елегантни мъжки панталони.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Тук трябва да споменем, че ако сте педантични към<strong> традициите в мъжката мода</strong>, трябва да имате предвид някои детайли. Класическата традиционна материя, от която се изработват най-често <strong>строго-елегантните официални мъжки панталони</strong> е <em>&bdquo;студена&ldquo; вълна</em>. От друга страна&nbsp; един от най-популярните модели, срещани при спортно-елегантните мъжки панталони &ndash; <em>&bdquo;чино</em>&ldquo;, най-често се <strong>изработва от памук.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Независимо от избора на определен модел винаги е по-добре да<strong> заложите на естествените материи, като основа при изработката. </strong>Включването на малък процент синтетични материали се среща често и не винаги е недостатък, тъй като допринася за по-бързото изсъхване на материята, както и за <strong>по-лесната поддръжка.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/eleganten-pantalon-v-bordo.jpg" /></strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p> <h3><span style="color: #000000;">Изберете подходящ цвят</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Говорейки за официалните мъжки панталони, най-често срещаните цветове са черен, сив и тъмносин. Както сами забелязвате, <strong>неутралните класически цветове</strong> са еталон при формалните мъжки облекла, затова насочете поглед към някой от тези цветове. </span></p> <p><span style="color: #000000;">При комбинация с <a href="https://lazarini.eu/category/saka"><strong>класическо мъжко сако</strong></a> следвайте цялостната линия, изграждайки съответстваща и допълваща се визия без излишни декорации. Колкото по-семпла е една официална визия, толкова по-елегантна е тя.</span></p> <p><span style="color: #000000;">При спортно-елегантните мъжки панталони ситуацията е доста по-различна. Разнообразието при моделите и цветовете е изключително богато. Креативността ще бъде <strong>водеща при избора на вашия спортен мъжки панталон.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>&nbsp;</strong></span></p> <h3><span style="color: #000000;">Изберете подходящ подгъв</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Както официалните, така и спортните мъжки панталони се <strong>изработват с по-голяма дължина</strong>, за да се направи подгъв на панталона спрямо височината ви. Съществуват различни видове подгъв&hellip; както по-къси така и по-дълги. Това зависи както от вашия собствен вкус, така и от съответния сезон и средата, в която<strong> най-често ще носите своя мъжки панталон. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">По-късите подгъви, които не преминават нивото на глезана, са<strong> подходящи за летния сезон, </strong>както и по-неформална среда. Когато става дума за офис облекло в корпоративна среда, хубаво е подгъвът на панталона да бъде малко по-дълъг, достигайки до <strong>горния край на </strong><a href="https://lazarini.eu/category/obuvki"><strong>обувката</strong></a><strong> и нивото на глезена.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>&nbsp;</strong></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Обобщение </span></h2> <p><span style="color: #000000;">Повечето модни брандове оставят свобода в долната част при<strong> крачолите на мъжките панталони,</strong> за да се коригират в ателие според размерите на конкретния клиент, затова не се притеснявайте, ако <strong>дължината на панталона ви се струва прекалено голяма. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Обърнете внимание на панталона в областта на ханша и седалището. Много важно е да не се образуват неприятни гънки, а в седнало положение джобовете не трябва да се отварят, напротив, те трябва да<strong> прилегнат плавно по-панталона. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">В същото време <strong>панталонът не трябва да е прекалено свободен</strong>, дори когато моделът е официален. Съвременните модели, предлагани на пазара, предлагат все по-вталени кройки, които <strong>подчертават фигурата на мъжа</strong>, като това не пречи при комфорта. </span></p> <p><span style="color: #000000;">Също така се заредете с търпение, тъй като<strong> богатото разнообразие на пазара</strong> предлага безброй модели в различни кройки, което от своя страна изисква доста обиколки около пробните, сравнявайки различни варианти. </span></p>

Сравнение на продукти