Блог

Мъжките Обувки – Критерии за избор и важността им във визията 26.08.2021 13:07

Мъжките Обувки – Критерии за избор и важността им във визията

Дали ще приемете израза „По обувките посрещат, по ума изпращат“ като клиширан или не, той всъщност е много верен.

Увереността и самочувствието са също толкова важни, колкото уменията и знанията на човек, за да успее да извърви пътя на успеха. За никого не е тайна, че добрата визия ни помага да сме по-уверени и здраво стъпили на земята дори, когато сме плахи в новите си начинания.

Стилните дрехи и обувки играят основна роля върху това как ще бъдем възприети на пръв поглед от околните. Ако трябва да се насочим конкретно към обувките и мъжката аудитория – бихме казали само едно – стилът и мъжествеността се допълват и от силата на обувките, които господата подбират.

Елегантната, както и спортната визия, носят определено послание, за което може и да не предполагате, но без съмнение влияе на всеки човек около вас.

Коя е правилната обувка?

Основното нещо, което е от значение при всяка една обувка е удобството. При избора на мъжки обувки, много мъже забравят за прякото им въздействие върху позата на тялото и гръбнака.

Носенето на неудобни, евтини мъжки обувки или такива, които са изработени от нискокачествени материали, в крайна сметка може да доведе до различни заболявания с времето. В тази статия ще ви запознаем с основните трикове, които може да ползвате, когато избирате мъжките си обувки.

Нека стартираме с размера на обувките. Важно е да познавате точния си размер. Не подценявайте факта, че един от основните фактори за отлично удобство е правилният размер.

Ако нямате възможност да отидете до магазин, в който имат необходимото оборудване за измерване с точност размера на ходилото ви, то може да го направите и вкъщи, следвайки няколко много лесни стъпки:

 • вземете лист хартия
 • стъпете върху листа (като е удачно да сте с чорапи, ако ще взимате затворени обувки, защото всеки сантиметър ще е от значение)
 • след като поставите крака си върху хартията
 • отбележете началото и края на ходилото
 • вземете линия и измерете разстоянието от едната точка до другата
 • след като измерите разстоянието на единия крак, повторете процедурата и с другия (ако сантиметрите са различни, то вземете предвид по-големия размер).

Основно предназначение на видовете мъжки обувки?

Трябва да сте наясно, че всеки вид и тип обувка носи отпечатък и е част от визитката ви пред хората.

Ето някои основни модели и видове мъжки обувки, които всички използваме, но надали сме знаели какво разкриват те:

 • Изработка от кожа с кожена подметка – класически официални мъжки обувки, които често се използват в бизнес средите.
 • Изработка от кожа с гумена подметка – още един пример на елегантни мъжки официални обувки или спортно-елегатни обувки, подходящи за офис работна среда. Тук основно търсим удобство и комфорт за ежедневни дейности.

 • Изработка от екзотична кожа – обикновено този тип мъжки кожени обувки не се свързват с бизнеса , а по-скоро с различни светски събития и др.
 • Изработка от плат – към тези мъжки спортно-елегантни обувки спадат кецове, сникърси, еспадрили и други – обикновено се свързват със свобода, срещи навън, забавление и са представител на повечето мъжки летни обувки. В последните години мъжките еспадрили навлизат все повече и към спортно-елегантната визия за бизнес срещи. (освен ако дрескодът не е строго-официален)
 • Изработка от гума – най-често се използват за спорт или различни хобита и развлечения, но също така изработката от гума или кожа се свързва и с повечето мъжки зимни обувки.

 

Стилът и неговата мощна сила

Вероятно не всеки е чувал, че конкретните модели се свързват с наименования на конкретни стилове, които много бутици и модни експерти веднага ще разпознаят. Така че, ако трябва да пазарувате от по-висок клас и искате да сте наясно с термините, следващата информация ще ви е от полза.

Насреща сме с няколко имена на стилове, които ще ви помогнат:

 • Oxford / balmoral – класически мъжки обувки, които са стилни и са подходящи за бизнес и делови срещи. (Строго-официални)
 • Blucher/derby – малко по-неформален стил, но отново основен представител на официалните мъжки обувки. Може да се използват за работни събития, сватби и др.
 • Brogue – това е стил, при който обувките са небрежно и стилно декорирани.
 • Boater – леки, свободни и отворени мъжки обувки, които са подходящи за пролет и лято. Към тях спадат мокасини, еспадрили и други. Подходящи са както за работа, така и за ежедневието.
 • Кецове – едни от най-предпочитаните мъжки обувки най-често сред младежите, но намират място в гардероба и на по-възрастните мъже, които залагат на по-спортния стил.
 • Спортни обувки – тук попадат всички обувки, подходящи за ежедневните ви спортни занимания (тичане, спортно ходене, тенис, футбол и др.) , както и за разходките в парка.

 

Друг основен критерий е цветът, който ще изберем за обувките. За да не сбъркате при избора на цвят - отново ви представяме съвети, както и списък с посланието на различните цветове:

 

 • черен – символ на високо ниво на формалност и официалност – подходящ е за важни събития и значими срещи.
 • тъмнокафяво – приемливо за по-неофициални работни срещи или ежедневни, но не неглижирани събития и поводи
 • светлокафяво – стилен избор за мъжки обувки, които ще използвате най-често навън и среща с приятели поради успокоението, което носи цветът.
 • двуцветни – небрежен стил, който не ангажира с нищо задължаващо и официално.
 • бял – придава по-бляскав стил на цялата визия.
 • ярки цветове – обикновено спортните обувки са в разноцветни и дори неонови цветове, но при избора на такъв тип мъжка обувка може да сте по-смели, тъй като все пак вече сте предприели нещо по-нестандартно.

 

Качеството на материала - един от най-важните показатели при избора

Носенето на мъжки обувки с нискокачествен синтетичен материал, по-конкретно  през лятото, несъмнено води до повишено изпотяване на кожата. Ето защо въпросът за качеството на материала при марковите мъжки обувки е от основно значение.

Основен еталон за качество при материалите за производство на обувки, разбира се, е естествената кожа. Известно е, че продължителността на живот при всички мъжки кожени обувки от естествена кожа е в пъти повече от обувките, изработени от изкуствен материал. Освен това всички мъжки обувки от естествена кожа притежават редица предимства пред тези, изработени от други материали.

Защо да се доверите на нашия бранд?

Ние, от Lazarini, предлагаме на нашите клиенти висококачествени, модерни обувки, които са перфектният завършек на една стилна визия. Доверете се на 25-годишната ни история, защото ние ви гарантираме коректност, точност, качество и гаранция! В богата ни колекция ще откриете широк спектър от качествени мъжки зимни обувки, както и много атрактивни летни модели, подходящи за всеки вкус.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Мъжките Обувки – Критерии за избор и важността им във визията

Мъжките Обувки – Критерии За Избор - Блог LAZARINI

Кои са основните начини, по които правилно можем да изберем най-подходящите мъжки обувки за нас? В тази статия ще научите иммено това. Кои са основните начини, по които правилно можем да изберем най-подходящите мъжки обувки за нас? В тази статия ще научите иммено това. 2021-08-26T13:07:42+03:00 Мъжките Обувки – Критерии за избор и важността им във визията

<p><span style="color: #000000;">Дали ще приемете израза &bdquo;По обувките посрещат, по ума изпращат&ldquo; като клиширан или не, той всъщност е много верен. </span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Увереността и самочувствието са също толкова важни</strong>, колкото уменията и знанията на човек, за да успее да извърви пътя на успеха. За никого не е тайна, че<strong> добрата визия ни помага да сме по-уверени и здраво стъпили на земята</strong> дори, когато сме плахи в новите си начинания. </span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Стилните дрехи и обувки играят основна роля върху това</strong> как ще бъдем възприети на пръв поглед от околните. Ако трябва да се насочим конкретно към обувките и мъжката аудитория &ndash; бихме казали само едно &ndash;<strong> стилът и мъжествеността се допълват и от силата на </strong><a href="https://lazarini.eu/category/obuvki"><strong>обувките</strong></a><strong>, които господата подбират. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Елегантната, както и спортната визия, носят определено послание, за което може и да не предполагате, но без съмнение влияе на всеки човек около вас.</span></p> <h2><span style="color: #000000;">Коя е правилната обувка?</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Основното нещо, което е от значение при всяка една обувка е <strong>удобството</strong>. При избора на мъжки обувки, много мъже забравят за прякото им въздействие върху <strong>позата на тялото и гръбнака.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Носенето на неудобни, евтини мъжки обувки или такива, които са изработени от нискокачествени материали, <strong>в крайна сметка може да доведе до различни заболявания с времето</strong>. В тази статия ще ви запознаем с основните трикове, които може да ползвате, когато избирате мъжките си обувки.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Нека стартираме с размера на обувките.</strong> Важно е да познавате точния си размер. Не подценявайте факта, че един от основните фактори за отлично <strong>удобство е правилният размер. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Ако нямате възможност да отидете до магазин, в който имат необходимото оборудване за измерване с точност размера на ходилото ви, то може да го направите и вкъщи, следвайки няколко много лесни стъпки: </strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;">вземете лист хартия</span></li> <li><span style="color: #000000;">стъпете върху листа (като е удачно да сте с чорапи, ако ще взимате затворени обувки, защото всеки сантиметър ще е от значение)</span></li> <li><span style="color: #000000;">след като поставите крака си върху хартията</span></li> <li><span style="color: #000000;">отбележете началото и края на ходилото</span></li> <li><span style="color: #000000;">вземете линия и измерете разстоянието от едната точка до другата</span></li> <li><span style="color: #000000;">след като измерите разстоянието на единия крак, повторете процедурата и с другия (ако сантиметрите са различни, то вземете предвид по-големия размер).</span><span style="color: #000000;"></span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;"></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Основно предназначение на видовете мъжки обувки?</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Трябва да сте наясно, че <strong>всеки вид и тип обувка носи отпечатък</strong> и е част от визитката ви пред хората.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Ето някои основни модели и видове мъжки обувки, които всички използваме, но надали сме знаели какво разкриват те:</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>Изработка от кожа с кожена подметка &ndash;</strong> класически официални мъжки обувки, които често се използват в бизнес средите.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Изработка от кожа с гумена подметка </strong>&ndash; още един пример на елегантни мъжки официални обувки или спортно-елегатни обувки, подходящи за офис работна среда. Тук основно търсим удобство и комфорт за ежедневни дейности.</span><span style="color: #000000;"></span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/kecove-sini.jpg" /></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>Изработка от екзотична кожа</strong> &ndash; обикновено този тип мъжки кожени обувки не се свързват с бизнеса , а по-скоро с различни светски събития и др.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Изработка от плат</strong> &ndash; към тези мъжки спортно-елегантни обувки спадат кецове, сникърси, еспадрили и други &ndash; обикновено се свързват със свобода, срещи навън, забавление и са представител на повечето мъжки летни обувки. В последните години мъжките еспадрили навлизат все повече и към спортно-елегантната визия за бизнес срещи. (освен ако дрескодът не е строго-официален)</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Изработка от гума </strong>&ndash; най-често се използват за спорт или различни хобита и развлечения, но също така изработката от гума или кожа се свързва и с повечето мъжки зимни обувки.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p> <h2><span style="color: #000000;">Стилът и неговата мощна сила</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Вероятно не всеки е чувал, че <strong>конкретните модели се свързват с наименования на конкретни стилове</strong>, които много бутици и модни експерти веднага ще разпознаят. Така че, ако трябва да пазарувате от по-висок клас и искате да сте наясно с термините, следващата информация ще ви е от полза.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Насреща сме с няколко имена на стилове, които ще ви помогнат:</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>Oxford / balmoral</strong> &ndash; класически мъжки обувки, които са стилни и са подходящи за бизнес и делови срещи. (Строго-официални)</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Blucher/derby </strong>&ndash; малко по-неформален стил, но отново основен представител на официалните мъжки обувки. Може да се използват за работни събития, сватби и др.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Bro</strong><strong>gue </strong>&ndash; това е стил, при който обувките са небрежно и стилно декорирани.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Boater </strong>&ndash; леки, свободни и отворени мъжки обувки, които са подходящи за пролет и лято. Към тях спадат мокасини, еспадрили и други. Подходящи са както за работа, така и за ежедневието.</span><span style="color: #000000;"></span><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/kozeni-mazki-mokasini.jpg" /></span><span style="color: #000000;"></span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Кецове </strong>&ndash; едни от най-предпочитаните мъжки обувки най-често сред младежите, но намират място в гардероба и на по-възрастните мъже, които залагат на по-спортния стил.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Спортни обувки </strong>&ndash; тук попадат всички обувки, подходящи за ежедневните ви спортни занимания (тичане, спортно ходене, тенис, футбол и др.) , както и за разходките в парка.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #000000;">Друг основен критерий е<strong> цветът, който ще изберем за обувките. За да не сбъркате при избора на цвят - отново ви представяме съвети, както и списък с посланието на различните цветове</strong><strong>:</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>черен </strong>&ndash; символ на високо ниво на формалност и официалност &ndash; подходящ е за важни събития и значими срещи.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>тъмнокафяво</strong> &ndash; приемливо за по-неофициални работни срещи или ежедневни, но не неглижирани събития и поводи</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>светлокафяво</strong> &ndash; стилен избор за мъжки обувки, които ще използвате най-често навън и среща с приятели поради успокоението, което носи цветът.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>двуцветни </strong>&ndash; небрежен стил, който не ангажира с нищо задължаващо и официално.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>бял </strong>&ndash; придава по-бляскав стил на цялата визия.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>ярки цветове</strong> &ndash; обикновено спортните обувки са в разноцветни и дори неонови цветове, но при избора на такъв тип мъжка обувка може да сте по-смели, тъй като все пак вече сте предприели нещо по-нестандартно.</span><span style="color: #000000;"></span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/oficialni-mazki-obuvki.jpg" /></span></p> <h2><span style="color: #000000;">Качеството на материала - един от най-важните показатели при избора</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Носенето на<strong> мъжки обувки с нискокачествен синтетичен материал,</strong> по-конкретно&nbsp; през лятото, несъмнено води до повишено изпотяване на кожата. Ето защо <strong>въпросът за качеството на материала при марковите мъжки обувки е от основно значение.</strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Основен еталон за качество при материалите за производство на обувки, разбира се, е <strong>естествената кожа. </strong>Известно е, че продължителността на живот при всички мъжки кожени обувки от естествена кожа е в пъти повече от <strong>обувките, изработени от изкуствен материал. </strong>Освен това всички мъжки обувки от естествена кожа притежават редица предимства пред тези, изработени от други материали.</span></p> <h2><span style="color: #000000;">Защо да се доверите на нашия бранд?</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Ние, от <a href="https://lazarini.eu/"><strong>Lazarini</strong></a>, предлагаме на нашите клиенти <strong>висококачествени, модерни обувки, които са перфектният завършек на една стилна визия</strong>. Доверете се на 25-годишната ни история, защото ние ви гарантираме коректност, точност, качество и гаранция! В богата ни колекция ще откриете широк спектър от качествени мъжки зимни обувки, както и много атрактивни летни модели, подходящи за всеки вкус.</span></p> <p><span>&nbsp;</span></p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-300"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://lazarini.eu', product: 300, is_bundle: 0, parameters: {'template':"basic",'action':"cart",'font_size':"16",'display_sku':"1",'display_properties':"1",'display_description':"1"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script>

Сравнение на продукти