Блог

Официален мъжки елек – остаряла мода или топ тенденция за 2022 година 08.08.2022 22:14

Официален мъжки елек – остаряла мода или топ тенденция за 2022 година

През последните няколко сезона официалните мъжки елеци се радват на голям успех сред „тренди“ облечените мъже. Някои пък считат, че класическият мъжки елек има ретро вид,  но това съвсем не е така. За да докажем това твърдение, решихме да подготвим тази статия, чрез която да помогнем на колебаещите се да оценят мъжкия елек по достойнство, защото той определено заслужава това!

Малцина са запознати с интересния факт, че мъжките елеци са далечен наследник на ризницата, а векове по-късно са елемент от култовия италиански мъжки костюм, превърнал се в модна легенда. Именно затова мъжкият елек е една от ярките емблеми на италианския стил.

Ако искате да впечатлите истински една дама, непременно намерете повод да се появите пред нея с мъжки костюм, комбиниран с мъжки официален елек.

Също така бихме искали да отбележим, че за постигане на безупречна визия, елекът трябва да следва максимално точно извивките на тялото, подчертавайки стегнатата мъжка талия.

Мъжкият елек като елемент от елегантното мъжко облекло

 

След като полага основите на луксозното мъжко облекло, превръщайки се в един от символите на висшата италианска мода, класическият елек претърпява периоди на възходи и спадове. Въпреки това елегантните мъжки официални елеци се настаняват трайно в каталозите на редица модните брандове. Изборът на тази модна находка за тържествени и официални поводи не е никак случаен.

Така, дълго време мъжкият елек е символ на строго-официалния дрескод, като обикновено се комбинира с папийонка.

Стъпка по стъпка през годините практичните мъжки елечета започват да навлизат и при спортно-елегантните мъжки облекла. Тяхната широка функционалност е отличен избор за ежедневието и градската среда. Спортните мъжки елеци са много разнообразни и се изработват от най-различни материи. Изключително практични са актуалните мъжки елеци с качулка, мъжки дънкови елеци, както и мъжки шушлякови елеци.

Разбира се, най-луксозната и качествена материя е студено пресованата вълна, от която се изработват основно официалните качествени мъжки елеци. Тя се използва и за изработката на повечето класически мъжки костюми.

Наличието или отсъствието на ревери също определя дали мъжкият елек е подходящ за строго-официални случаи или е по-удачен за неформални поводи.

По-смелите джентълмени използват официалния мъжки елек за постигането на ярък контраст, в съчетание с мъжки костюм или официален мъжки панталон. Също така може да съчетаете вашия елек с мъжки дънков панталон, тениска с къс ръкав, излизайки спокойно с приятели петък вечер.

 

Ролята на мъжкия елек в облеклото

 

Той може да ви помогне за постигане на авторитетен имидж. Облеклото е важна част от осанката на истински стилния и елегантен мъж.

Носейки мъжки елек в офиса или в свободното си време, вие проявявате оригиналност и естетически усет,  независимо от това дали цялостния аутфит е спортно-елегантен или официален. Дори комбинацията между елегантен елек, тениска и дънки е напълно достатъчна, за да заяви на околните вашата висока класа.

Много актуални са моделите на ситно каре в нюанси на синьото и на зеленото. Освен това в офиса мъжкият елек ще спомогне за изграждането на делови имидж, давайки сигнал за човек, който приема насериозно работата си.

 

Как да носите мъжкия елек днес?

 

По време на покупката се уверете, че елекът ви пасва отлично на раменете.

Особено важно е да съобразите размера на мъжкия елек с размера на вашето мъжко сако, в случай че носите такова. Защото главната идея е да се вижда съчетанието между двата елемента и една значителна част от мъжкия елек да се подава под сакото, дори когато то е закопчано.

Напомняме: най-долното копче както на елека, така и на сакото не се закопчава, за да не ви създава неудобство, когато се наложи да седнете.

Има някои правила при съчетанието на цвета на мъжкия елек с този на вашия мъжки костюм. За класически комбинации се считат -  едноцветен елек в светлосиньо или сиво, съчетан с мъжки костюм в тъмносиньо или в черно.

Не препоръчваме да се комбинира елек на каре или райе с едноцветен класически мъжки костюм. Колкото по-светъл е вашият мъжки костюм, толкова по-тъмен следва да бъде вашият мъжки елек.  

Огледайте добре гардероба си и вижте какви цветове преобладават в него. Добре е да се сдобиете с поне един класически мъжки елек, който да е в по-светли цветове от тези на вашите мъжки сака, за да постигнете елегантен и фин контраст.

При официалните мъжки костюми от три части елекът се шие от същия плат, съответстващ и на цвета. При тази визия се наблюдава пълна симбиоза, тя е подходяща за най-официалните поводи. В този случай се следва определен дрескод, който няма как да се наруши.

Мъжкият елек може да бъде с двуредно или едноредно закопчаване. Двуредното е по-формално и е предназначено за строго-официалните церемонии, но едноредното е далеч по-често срещано и предпочитано.

По време на абитуриентските балове, както и през сватбения сезон тази година, марковите мъжки елеци бяха задължителен елемент в почти всяка визия на нашите клиенти.

Тези поводи определено заслужават да бъдат уважени с максимален стил и елегантност, защото са изключително специални, символизират край на един житейски етап и поставят началото на друг.

Като основа за визията си използвайте мъжки елек и папийонка. На пазара има достатъчно богат избор от мъжки папийонки, с които да оставите трайно добро впечатление.

За 2022-ра, както и за предходната година, папийонките са по-актуален вариант от класическата вратовръзка. Нека вашата папийонка бъде в ярък цвят или с интересно съчетани цветове, а защо не и с флорални мотиви? В момента те са супер модерни.

В заключение бихме искали да подчертаем, че костюмът от три части (панталон, сако и елек), както и избраната мъжка риза ви дават отлични възможности за постигането на ефектен контраст при цветовете или изграждането на цялостна симбиоза в минималистичен стил.

Надяваме се и тази поредна доза съвети да бъде от полза за всички вас, които следите нашия блог. Благодарим ви за доверието!

В магазините на LAZARINI ще откриете богат избор на официални мъжки облека, изработени от качествени и луксозни материи. В духа на нашата 27-годишна история ще откриете във всеки един от нашите дизайни идентичност, която неотлъчно следваме през всички тези години.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Актуални Новини

Актуални Новини

Официален мъжки елек – остаряла мода или топ тенденция за 2022 година

Мъжкият Елек - Остаряла Мода или Топ Тенденция за 2022г.

През последните няколко сезона класическите мъжки елеци се радват на голям успех сред стилно облечените мъже. В тази статия ще разберете повече за тренда! През последните няколко сезона класическите мъжки елеци се радват на голям успех сред стилно облечените мъже. В тази статия ще разберете повече за тренда! 2022-08-14T22:27:03+03:00 Официален мъжки елек – остаряла мода или топ тенденция за 2022 година

<p><span style="font-size: 12pt; color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">През последните няколко сезона официалните мъжки елеци се<strong> радват на голям успех сред &bdquo;тренди&ldquo; облечените мъже</strong>. Някои пък считат, че класическият мъжки елек има ретро вид, &nbsp;но това съвсем не е така. За да докажем това твърдение, решихме да подготвим тази статия, чрез която да помогнем на колебаещите се да оценят мъжкия елек по достойнство, защото той определено заслужава това!</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">Малцина са запознати с интересния факт, че мъжките елеци са далечен наследник на ризницата, а векове по-късно са елемент от култовия италиански мъжки костюм, превърнал се в модна легенда. <strong>Именно затова мъжкият елек е една от ярките емблеми на италианския стил.</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">Ако искате да впечатлите истински една дама, непременно намерете повод да се появите пред нея с <a href="https://lazarini.eu/category/kostyumi">мъжки костюм</a>, комбиниран с мъжки официален елек.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">Също така бихме искали да отбележим, че за постигане на безупречна визия, елекът трябва да следва максимално точно извивките на тялото, <strong>подчертавайки стегнатата мъжка талия.</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;"><strong></strong></span></p> <h2><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">Мъжкият елек като елемент от елегантното мъжко облекло</span></h2> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">След като <strong>полага основите на луксозното мъжко облекло</strong>, превръщайки се в един от символите на висшата италианска мода, класическият елек претърпява периоди на възходи и спадове. Въпреки това елегантните мъжки официални елеци се настаняват трайно в каталозите на редица модните брандове. Изборът на тази модна находка за тържествени и официални поводи не е никак случаен.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Така, дълго време <strong>мъжкият елек е символ на строго-официалния дрескод,</strong> като обикновено се комбинира с папийонка.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Стъпка по стъпка през годините практичните мъжки елечета започват да навлизат и при спортно-елегантните мъжки облекла. Тяхната широка функционалност е отличен избор за ежедневието и градската среда. <a href="https://lazarini.eu/product/majki-elek-color-1">Спортните мъжки елеци</a> са много разнообразни и се <strong>изработват от най-различни материи. </strong>Изключително практични са актуалните мъжки елеци с качулка, мъжки дънкови елеци, както и мъжки шушлякови елеци.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Разбира се, най-луксозната и качествена материя е студено пресованата вълна, от която се изработват основно официалните качествени мъжки елеци. Тя се използва и за изработката на повечето класически мъжки костюми.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Наличието или отсъствието на ревери също определя дали мъжкият елек е подходящ за строго-официални случаи или е по-удачен за неформални поводи.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">По-смелите <strong>д</strong><strong>жентълмени използват официалния мъжки елек за постигането на ярък контраст, в съчетание с</strong> <strong>мъжки костюм или официален мъжки панталон.</strong> Също така може да съчетаете вашия елек с мъжки дънков панталон, тениска с къс ръкав, излизайки спокойно с приятели петък вечер.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/oficialen-elek-lazarini.jpg" /></span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><strong>&nbsp;</strong></span></p> <h2><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">Ролята на мъжкия елек в облеклото</span></h2> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Той може да ви <strong>помогне за постигане на авторитетен имидж.</strong> Облеклото е важна част от осанката на истински стилния и елегантен мъж.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Носейки мъжки елек в офиса или в свободното си време, вие <strong>проявявате оригиналност и естетически усет</strong>, &nbsp;независимо от това дали цялостния аутфит е спортно-елегантен или официален. Дори комбинацията между елегантен елек, тениска и дънки е напълно достатъчна, за да заяви на околните вашата висока класа.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Много актуални са моделите на ситно каре в нюанси на синьото и на зеленото. Освен това в офиса мъжкият елек ще спомогне<strong> за изграждането на делови имидж, давайки сигнал за човек,</strong> който приема насериозно работата си.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">&nbsp;</span></p> <h2><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">Как да носите мъжкия елек днес?</span></h2> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">По време на покупката се уверете, че елекът ви <strong>пасва отлично на раменете.</strong></span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Особено важно е да съобразите размера на мъжкия елек с размера на вашето мъжко сако, в случай че носите такова. Защото <strong>главната идея е да се вижда съчетанието между двата елемента</strong> и една значителна част от мъжкия елек да се подава под сакото, дори когато то е закопчано.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><strong>Напомняме</strong>: най-долното копче както на елека, така и на сакото не се закопчава, за да не ви създава неудобство, когато се наложи да седнете.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Има някои правила при съчетанието на цвета на мъжкия елек с този на вашия мъжки костюм. За класически комбинации се считат -&nbsp; <strong>едноцветен елек в светлосиньо или сиво, съчетан с мъжки костюм в тъмносиньо или в черно. </strong></span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Не препоръчваме да се комбинира елек на каре или райе с едноцветен класически мъжки костюм. Колкото по-светъл е вашият мъжки костюм, толкова по-тъмен следва да бъде вашият мъжки елек.&nbsp;&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Огледайте добре гардероба си и вижте какви цветове преобладават в него. Добре е да се сдобиете с поне един класически мъжки елек, който да е в по-светли цветове от тези на вашите мъжки сака, за да постигнете елегантен и фин контраст.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">При официалните мъжки костюми от три части елекът се шие от същия плат, съответстващ и на цвета. При тази визия се наблюдава пълна симбиоза, тя е подходяща за най-официалните поводи. В този случай се следва определен дрескод, който няма как да се наруши.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/kostum-s-elek-lazarini.jpg" /></span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Мъжкият елек може да бъде с<strong> двуредно или едноредно закопчаване</strong>. Двуредното е по-формално и е предназначено за строго-официалните церемонии, но едноредното е далеч по-често срещано и предпочитано.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">По време на абитуриентските балове, както и през сватбения сезон тази година, марковите мъжки елеци бяха задължителен елемент в почти всяка визия на нашите клиенти.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Тези поводи определено заслужават да бъдат уважени с максимален стил и елегантност, защото са изключително специални, символизират край на един житейски етап и поставят началото на друг.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Като основа за визията си <strong>използвайте мъжки елек и папийонка. </strong>На пазара има достатъчно богат избор от мъжки папийонки, с които да оставите трайно добро впечатление.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">За 2022-ра, както и за предходната година, папийонките са по-актуален вариант от класическата вратовръзка. Нека вашата папийонка бъде в ярък цвят или с интересно съчетани цветове, а защо не и с флорални мотиви? В момента те са супер модерни.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">В заключение бихме искали да подчертаем, че костюмът от три части (панталон, сако и елек), както и избраната мъжка риза ви <strong>дават отлични възможности за постигането на ефектен контраст при цветовете или изграждането на цялостна симбиоза в минималистичен стил. </strong></span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">Надяваме се и тази поредна доза съвети да бъде от полза за всички вас, които следите нашия блог. Благодарим ви за доверието!</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">В магазините на <strong>LAZARINI</strong> ще откриете богат избор на официални мъжки облека, изработени от качествени и луксозни материи. В духа на нашата 27-годишна история ще откриете във всеки един от нашите дизайни идентичност, която неотлъчно следваме през всички тези години.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; font-size: 12pt;">&nbsp;</span></p>

Сравнение на продукти