Блог

Розовият цвят и връзката му с мъжкия гардероб 26.02.2022 20:37

Розовият цвят и връзката му с мъжкия гардероб

Вероятно в гардероба си имате поне една розова мъжка риза, до която никога не стигате, или пък чифт розови чорапи - подарък от приятели, забравени в някое чекмедже. Каква е причината да не ги носите? Нека познаем!

Сигурно си мислите, че розовото е дамски цвят и като такъв той няма да ви отива. И тук правите първата и основна грешка.

Отдавна оставихме вярването, че розовият цвят е само за дамите, далеч в миналото. Все повече господа залагат именно на розовото в своето ежедневие, по време на работни срещи или вечери, дори и за по-официални събития. 

Стига да избирате розови нюанси, които отговарят на тена на кожата ви и които седят добре с останалата част от вашето облекло, може да превърнете този цвят в тайно оръжие.

В тази статия ще ви разкажем повече за розовия цвят и неговата роля в мъжкия гардероб, както и кои са неговите предимства и недостатъци.

Как мъжете започват да носят розово ?

Въпреки че в наши дни тоалетите на „Барби“ се предлагат в цветове, различни от розово, в миналото това е бил основният цвят при съставяне гардероба на тази “модна икона”.

Интересно е да се отбележи, че до 20-ти век малките деца от двата пола обикновено са били обличани в бяло, а момчетата - много често и в розово. Това е било така заради вярването, че розовият цвят е най-близък до червения, следователно показва сила и мъжественост.

По-късно се появява странното разбиране, че не мъжете, а жените трябва да са тези, които да носят червено, съответно и розово, и така този цвят се превръща в “женски”. Дори и „Барби“ започва да се облича в розово, да кара розова кола и т.н.

Оттогава идеята за розовият цвят в мъжкото облекло се превръща в силно дискутирана тема, по която няма да срещнете две еднакви мнения. Все пак розовото успява да се наложи в мъжкия гардероб - под формата на розова оксфордска риза, стилно мъжко сако, тениска, дори и официални мъжки панталони. 

Как би допринесъл розовият цвят за вашата визия?

Няма по-добър знак за уверен мъж от този, облечен в розово. Точно така, казахме го. Необходима е смелост, за да носиш розовия цвят с високо вдигната глава.

Но освен да изглеждате смело и независимо, розовото е страхотен цвят, който просто трябва да имате в гардероба си. Той стои елегантно както с деним, така и с „каки“, а и освен това ще завърши перфектно една класическа мъжка риза - например с розова вратовръзка, розова джобна кърпичка или папийонка.

Розовото е едно страхотно решение, ако имате нужда от светъл цвят, който е различен от бялото и успява да привлича внимание към себе си, за да се откроите от тълпата.

Силно вярваме, че всеки мъж трябва да носи това, което му харесва и в което се чувства уверен. А какво по-хубаво от един аутфит, в който присъства розовият цвят?

Как трябва да изберете правилния нюанс розово според вашата кожа ?

Във времена, когато носталгията се усеща във въздуха, а спортните екипи всеки ден стават все по-розови, този цвят определено заслужава да присъства във вашето ежедневие.

Ключът към това, розовото мъжко облекло да работи за вас, е да се уверите, че е правилното. Изборът на грешен нюанс може да “измие” тена на кожата и да придаде нездрав вид, което ще доведе до един обратен, нежелан ефект.

Както при всяко нещо в модата, така и тук важи правилото, че противоположностите се привличат. За по-бледа кожа… по-наситеният розов тон работи най-добре. Бледо или пастелно розово, което обикновено се свързва с елегантните мъжки ризи Оксфорд, стои перфектно на кожа със златист тен.

Разбира се, много модни правила могат да бъдат нарушени или пречупени през вашата перспектива, стига вие да се чувствате уверени и да носите дрехите си с високо вдигната глава.

Предимства и недостатъци на розовия цвят

Как ви кара да се чувствате розовото? Свързвате ли го с определени качества или ситуации? Важно е да си зададете тези въпроси, преди да купите някой розов артикул, който никога повече няма да погледнете, защото не допада на вашите приятели или роднини.

Всеки цвят има своите предимства и недостатъци, но всичко е много обективно, защото се позовава на базата на конкретен вкус и виждания. Все пак подбрахме няколко плюсове и минуси на розовия цвят, с които да се запознаете.

Розовото е символ на радостта и творчеството 

Някои хора описват розовото като цвят, който предизвиква чувство на радост и щастие. За други - то създава творческа и артистична атмосфера. А в съчетание с правилните мъжки дрехи, този цвят може да бъде вашето най-силно оръжие.

Мъжете, които често носят розово, са смятани за романтици, дори понякога - леко меланхолични. Те са хора на изкуството и естетиката, обичат да се смеят и да радват всички около себе си.

Ако заложите на розовия цвят, ще разкриете една нова част от себе си, може би непозната до този момент. Цветът ще ви накара да изглеждате и да се чувствате уверено, докато печелите симпатиите на хората около вас.

Свързва се с невинното детство

Розовото се свързва с невинността на детството и разнообразните детски игри. Ако широките усмивки и зачервените бузи имаха цвят, той щеше да е именно розовият.

В мъжката мода този цвят разкрива желание за хармония и творчеството, за един по-цветен и наситен с емоции живот. Розовото може да превърне всеки официален дизайн в “casual” такъв, както и обратното. Той може да изсветли тъмните нюанси и да завърши перфектно вашия тоалет.

Някои хора го намират за пасивен

Розовото може да бъде свързано с пасивност и нежелание да се вземат нещата сериозно. Много хора правят връзка между розовото и детската неопитност, дори го асоциират със слабост и задръжки. Розовото може да бъде свързано и с плахост или склонност да бъдете прекалено емоционални.

Розовото не е “мъжки” цвят

Въпреки своята популярност, розовият цвят в мъжката мода често среща предразсъдъците на хора, които не могат да го възприемат. За тях това е нежен цвят, който не би трябвало да бъде носен от мъжете, защото е прекалено характерен за дамите.

Всеки човек има право свободно да изразява своето мнение, както и всеки такъв има право да носи розово. Това не е цвят само за мъже или само за жени. Това е цветът на мечтателите, които искат да заявят себе си. За тези джентълмени, които искат да бъдат стилни и да съберат погледите на всички.

В LAZARINI ще откриете огромна селекция от висококачествено мъжко облекло. Не сме забравили и за феновете на розовото. Защото вярваме, че всеки мъж трябва да се чувства уверен в облеклото си и да изглежда неотразимо по всяко време!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Розовият цвят и връзката му с мъжкия гардероб

Розовият цвят и връзката му с мъжкия гардероб - LAZARINI

Всеки мъж има в гардероба си поне една розова мъжка риза, която никога не е обличал. В тази статия ще научите как да поправите тази грешка! Всеки мъж има в гардероба си поне една розова мъжка риза, която никога не е обличал. В тази статия ще научите как да поправите тази грешка! 2022-02-26T20:38:17+02:00 Розовият цвят и връзката му с мъжкия гардероб

<p>Вероятно в гардероба си имате поне една<strong> розова</strong> <strong>мъжка</strong><strong> риза,</strong> до която никога не стигате, или пък чифт розови чорапи - подарък от приятели, забравени в някое чекмедже.<em> Каква е причината да не ги носите?</em> Нека познаем!</p> <p>Сигурно си мислите, че<strong> розовото е дамски цвят</strong> и като такъв той няма да ви отива. И тук правите първата и основна грешка.</p> <p>Отдавна оставихме вярването, че розовият цвят е само за дамите, далеч в миналото. Все повече господа залагат именно на розовото в своето ежедневие, по време на работни срещи или вечери, дори и за по-официални събития.&nbsp;</p> <p>Стига да избирате <strong>розови нюанси, които отговарят на тена на кожата </strong><strong>в</strong><strong>и</strong> и които седят добре с останалата част от вашето облекло, може да превърнете този цвят в тайно оръжие.</p> <p>В тази статия ще ви разкажем повече за <strong>розовия цвят и неговата роля в мъжкия гардероб</strong>, както и кои са неговите предимства и недостатъци.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/mazka-riza-lazarini.jpg" /></p> <h2><span>Как мъжете започват да носят розово ?</span></h2> <p>Въпреки че в наши дни тоалетите на &bdquo;Барби&ldquo; се предлагат в цветове, различни от розово, в миналото това е бил основният цвят при съставяне гардероба на тази &ldquo;модна икона&rdquo;.</p> <p>Интересно е да се отбележи, че<strong> до 20-ти век малките деца от двата пола обикновено са били обличани в бяло</strong>, а момчетата - много често и в розово. Това е било така заради вярването, че розовият цвят е най-близък до червения, следователно показва сила и мъжественост.</p> <p>По-късно се появява странното разбиране, че не мъжете, а <strong>жените трябва да са тези, които да носят червено, съответно и розово</strong>, и така този цвят се превръща в &ldquo;женски&rdquo;. Дори и &bdquo;Барби&ldquo; започва да се облича в розово, да кара розова кола и т.н.</p> <p>Оттогава идеята за розовият цвят в мъжкото облекло се превръща в силно дискутирана тема, по която няма да срещнете две еднакви мнения. Все пак <strong>розовото успява да се наложи в мъжкия гардероб</strong> - под формата на розова оксфордска риза, стилно мъжко сако, тениска, дори и официални мъжки панталони.&nbsp;</p> <h2><span>Как би допринесъл розовият цвят за </span>в<span>ашата визия?</span></h2> <p>Няма по-добър знак за уверен мъж от този, облечен в розово. Точно така, казахме го. Необходима е смелост, за да носиш розовия цвят с високо вдигната глава.</p> <p>Но освен да изглеждате смело и независимо,<strong> розовото е страхотен цвят, който просто трябва да имате в гардероба си. </strong>Той стои елегантно както с деним, така и с &bdquo;каки&ldquo;, а и освен това ще завърши перфектно една класическа мъжка риза - например с розова вратовръзка, розова джобна кърпичка или папийонка.</p> <p>Розовото е едно страхотно решение, ако имате нужда от <strong>светъл цвят, който е различен от бялото </strong>и успява да привлича внимание към себе си, за да се откроите от тълпата.</p> <p>Силно вярваме, че всеки мъж трябва да носи това, което му харесва и в което се чувства уверен. <em>А какво по-хубаво от един аутфит, в който присъства розовият цвят?</em></p> <p><em><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/mazki-pantalon-lazarini.jpg" /></em></p> <h2><span>Как трябва да изберете правилния нюанс розово според </span>в<span>ашата кожа ?</span></h2> <p>Във времена, когато носталгията се усеща във въздуха, а <strong>спортните екипи всеки ден стават все по-розов</strong>и, този цвят определено заслужава да присъства във вашето ежедневие.</p> <p>Ключът към това, розовото мъжко облекло да работи за вас, е да се уверите, че е правилното. <strong>Изборът на грешен нюанс може да &ldquo;измие&rdquo; тена на кожата</strong> и да придаде нездрав вид, което ще доведе до един обратен, нежелан ефект.</p> <p>Както при всяко нещо в модата, така и тук важи правилото, че противоположностите се привличат. За по-бледа кожа&hellip; по-наситеният розов тон работи най-добре. <strong>Бледо или пастелно розово</strong>, което обикновено се свързва с елегантните мъжки ризи Оксфорд, стои перфектно на кожа със златист тен.</p> <p>Разбира се, много<strong> модни правила </strong>могат да бъдат нарушени или пречупени през вашата перспектива, стига вие да се чувствате уверени и да носите дрехите си с високо вдигната глава.</p> <h2><span>Предимства и недостатъци на розовия цвят</span></h2> <p><em>Как </em><em>в</em><em>и кара да се чувствате розовото? Свързвате ли го с определени качества или ситуации?</em> Важно е да си зададете тези въпроси, преди да<strong> купите някой розов артикул, </strong>който никога повече няма да погледнете, защото не допада на вашите приятели или роднини.</p> <p>Всеки цвят има своите предимства и недостатъци, но всичко е много обективно, защото се <strong>позовава на базата на конкретен вкус и виждания.</strong> Все пак подбрахме няколко плюсове и минуси на розовия цвят, с които да се запознаете.</p> <h3><span>Розовото е символ на радостта и творчеството&nbsp; </span></h3> <p>Някои хора описват розовото като <strong>цвят, който предизвиква чувство на радост и щастие. </strong>За други - то създава творческа и артистична атмосфера. А в съчетание с правилните мъжки дрехи, този цвят може да бъде вашето най-силно оръжие.</p> <p>Мъжете, които често носят розово, са смятани за романтици, дори понякога - леко меланхолични. Те са хора на изкуството и естетиката, обичат да се смеят и да радват всички около себе си.</p> <p>Ако<strong> заложите на розовия цвят</strong>, ще разкриете една нова част от себе си, може би непозната до този момент. Цветът ще ви накара да изглеждате и да се чувствате уверено, докато печелите симпатиите на хората около вас.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/rozova-riza-lazarini.jpg" /></p> <h3><span>Свързва се с невинното детство</span></h3> <p>Розовото се свързва с невинността на детството и разнообразните детски игри. Ако широките усмивки и зачервените бузи имаха цвят, той щеше да е именно розовият.</p> <p>В мъжката мода <strong>този цвят разкрива желание за хармония и творчеството</strong>, за един по-цветен и наситен с емоции живот. Розовото може да превърне всеки официален дизайн в &ldquo;casual&rdquo; такъв, както и обратното. Той може да <strong>изсветли тъмните нюанси и да завърши перфектно</strong><strong> в</strong><strong>ашия тоалет.</strong></p> <h3><span>Някои хора го намират за пасивен</span></h3> <p>Розовото може да бъде<strong> свързано с пасивност и нежелание да се вземат нещата сериозно.</strong> Много хора правят връзка между розовото и детската неопитност, дори го асоциират със слабост и задръжки. Розовото може да бъде свързано и с плахост или склонност да бъдете прекалено емоционални.</p> <h3><span>Розовото не е &ldquo;мъжки&rdquo; цвят</span></h3> <p>Въпреки своята популярност, <strong>розовият цвят в мъжката мода често среща предразсъдъците на хора,</strong> които не могат да го възприемат. За тях това е нежен цвят, който не би трябвало да бъде носен от мъжете, защото е <strong>прекалено характерен за дамите. </strong></p> <p>Всеки човек има право свободно да изразява своето мнение, както и всеки такъв има право да носи розово. Това не е цвят само за мъже или само за жени. Това е <strong>цветът на мечтателите, които искат да заявят себе си</strong>. За тези джентълмени, които искат да бъдат стилни и да съберат погледите на всички.</p> <p>В <strong>LAZARINI </strong>ще откриете<strong> огромна селекция от висококачествено мъжко облекло</strong>. Не сме забравили и за феновете на розовото.<em> Защото вярваме, че всеки мъж трябва да се чувства уверен в </em><em>облеклото</em><em> си и да изглежда неотразимо по всяко време!</em></p> <p><em></em></p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-378"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://lazarini.eu', product: 378, is_bundle: 0, parameters: {'template':"enhanced",'action':"cart",'font_size':"16"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script>

Сравнение на продукти