Блог

Съвети за носене на мъжка риза 24.02.2021 20:00

Съвети за носене на мъжка риза

Ризата е основен елемент от класическия мъжки гардероб и е подходяща за господа на всяка възраст. Избрана правилно, според външния вид и съчетана отлично с облеклото, тя може да подчертае вашия стил и индивидуалност.

Може да ви се струва, че изборът на мъжка риза е лесна задача, но това не е съвсем така. Трябва да знаете как правилно да изберете модела, с какво може да се комбинира и в какви случаи е подходяща.

 

Най-често срещаните грешки

 

Преди да ви дадем някои полезни съвети за това как да носите и комбинирате правилно мъжките си ризи, нека разгледаме някои от най-често срещаните грешки.

  • Носите ризи, които не са ви по мярка

Понякога мъжете купуват даден модел риза, защото много им е допаднал. Важно е обаче, да прецените дали ризата ви стои добре и да се уверите, че сте избрали правилния размер. Мъжката риза не трябва да е нито много широка, нито да е прекалено тясна и вталена, защото няма да се чувствате комфортно, а и няма да изглеждате никак добре.

Запомнете, че когато се чувствате удобно в дрехите си, излъчвате по-голяма увереност.

  • Носите мъжка риза с къс ръкав в съчетание с вратовръзка

 Да, някои мъжки ризи изглеждат много елегантно с вратовръзка, но това не се отнася за моделите с къс ръкав. Може би си мислите, че тази визия е оригинална, но повярвайте ни това не е така.

 Ако работата ви изисква да носите мъжка риза, то през по-топлите месеци може да си позволите по-тънки ризи, с къс ръкав, но никога не ги комбинирайте с вратовръзка. Освен че това съчетание не изглежда добре, то също така не вдъхва доверие и респект сред хората около вас.

  •  Неправилна комбинация на цветове

Бъдете много внимателни при комбинирането на цветовете. Когато поводът изисква по-официално облекло, изберете класически мъжки костюм с мъжка официална риза. Нека костюмът е в по-тъмни цветове (черно, сиво, синьо), а ризата да е в по-светли (бяло, светлосиньо, светлозелено). При ежедневната визия имате малко повече свобода в избора, но все пак бъдете внимателни, защото не всички цветове се комбинират добре един с друг.

Ограничавайте се до максимум три цвята в една визия или три нюанса на даден цвят.

  • Несъответствие в стиловете

Някои мъже искат да се отличават от тълпата и винаги да привличат внимание. В това няма нищо лошо, но едно е да бъдете оригинални, а друго е да прекалите и да станете за смях. Именно затова ви съветваме да внимавате с комбинацията на различни стилове.

Когато избирате вашата мъжка риза, вземете предвид повода, за който ви трябва и облеклото, с което ще я комбинирате. Строго официален костюм не може да се комбинира с мъжки спортно-елегантни ризи или шарени модели. Старайте се елементите от вашата визия да бъдат в един стил. По този начин ще ви бъде и много по-лесно да ги съчетаете.

 

Правила за подбор и съвети за носене на мъжка риза

 

Риза според цялостната визия и фигура

Първият важен момент е, че стилът на ризата трябва да се избере според фигурата, а не само според вкуса.

Повечето мъже предпочитат вталени модерни модели. Това е разбираемо, защото те седят доста добре, изглеждат стилно и подчертават мъжествеността на фигурата. Но за съжаление само стройни мъже могат да си позволят да ги носят.

Малките недостатъци могат лесно да бъдат скрити с помощта на класическа свободна кройка на ризата. И тук най-важното е да не се заблуждавате: твърде широка риза не се препоръчва! В края на краищата тя трябва да подчертае вашата мъжественост.

Ето защо, когато избирате ризата, трябва се съобразите с това, да не е прекалено широка, но в същото време да не е и тясна - в такива модели движенията ви ще бъдат ограничени.

Според вашия стил и визия, може да изберете класическа елегантна мъжка риза или по-спортен модел

Класически мъжки ризи. Традиционно тези модели имат твърда яка за вратовръзка, по-голяма дължина, за да могат лесно да се пъхнат в панталона. Изборът на цветове тук е ограничен до класически и пастелни тонове. Тези ризи се комбинират страхотно с мъжки официални костюми.

Всички останали ризи принадлежат към един обобщен вид – спортни или спортно-елегантни.

В асортимента от спортни ризи има повече свобода на избор: мека яка, голямо разнообразие от цветове, различна дължина, различни стилове, наличие на джобове (в класическите версии е разрешен не повече от един джоб), и още, и още. Те също така изглеждат много ефектно с тиранти. Комбинират се много добре както с панталони (но не прекалено официални), така и с дънки.

 

Как се носи мъжка риза?

 

Няколко полезни съвета

Това, което затруднява голяма част от представителите на силния пол, е изборът на риза, според събитието и съчетанието й с облеклото.

Официални събития

Съвременните тенденции дават на мъжете повече свобода при избора на ризи, но що се отнася до официални събития, дори модните тенденции имат вето.

Когато трябва да носите официален, класически мъжки костюм, ако събитието го изисква, категорично не може да го комбинирате с мъжка спортна риза, колкото и оригинално да ви изглежда. Именно затова е хубаво да имате в гардероба си някои класически ризи в различни нюанси (които ще съответстват на цветовете на вашите костюми).

Бялата риза е задължителна! По-добре е да изберете класическа мъжка риза за официални събития с копчета за ръкавели и без джобове. Правилата за носене на костюми гласят, че маншетите на ризата трябва да излизат на 1 сантиметър изпод ръкава, краищата на яката на ризата трябва да бъдат покрити с реверите на сакото, но самата яка на ризата също трябва да се издига на 1 сантиметър над яката на сакото.

Класическа мъжка риза трябва да бъде прибрана в панталона. Типът яка на ризата съвпада с типа лице и вратовръзка. Ако искате да добавите модерни детайли към строгия външен вид, тогава изберете вратовръзката със щипки - много стилен, но доста дискретен вариант.

 

Ежедневни опции - ризи за всеки ден

Ако искате да изглеждате модерни и стилни в ежедневието, можете да изберете интересни модели и стилове ризи, с изключение на строго официалните. Можете да ги носите със спортен панталон или дънки.

Основното, което трябва да следвате, е правилната комбинация. Така че, ако сте избрали риза с дълъг ръкав, тогава няма как да носите къси шорти с нея, дори и времето навън да е топло. Изберете дълги дънки или по-тънки панталони. В този случай ръкавите на ризата могат да се навият малко: това изглежда едновременно небрежно и стилно. За да изглеждате по-различно и оригинално, прибавете още един елемент към визията си, като например тиранти.

 

Избор на цвят

Какъв цвят мъжка риза да изберете зависи от това с какво ще я комбинирате и какви са вашите предпочитания. Основното правило тук е ризата да е по-светла от сакото. Ярките или твърде тъмните нюанси не са желателни. Риза от всякакъв нюанс ще подхожда на сив или черен костюм. В някои случаи обаче етикетът ограничава избора до бяла риза – официални вечери, приеми, събития с дрескод.

Що се отнася до ежедневната визия, може да комбинирате по-ярки цветове риза или модели на райета с дънки или спортни панталони. Така ще изглеждате стилно и модерно всеки ден.

Коментари

Станислав
Станислав 25.08.2022 Здравейте Интересува ме Маслено Зелената Риза ако е Налична в Размер ХL Моля свържете се с мен да си я Поръчам Тел 0899252596 Благодаря предварително благодаря

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Съвети за носене на мъжка риза

Как да носим мъжка риза - Блог LAZARINI

Мъжката риза е един от основните елементи от класическия мъжки гардероб и е подходяща за всеки мъж независимо от възрастта. Прочети повече в статията... Мъжката риза е един от основните елементи от класическия мъжки гардероб и е подходяща за всеки мъж независимо от възрастта. Прочети повече в статията... 2021-02-24T20:47:39+02:00 Съвети за носене на мъжка риза

<p>Ризата е <strong>основен елемент от класическия мъжки гардероб</strong> и е подходяща за господа <strong>на всяка възраст</strong>. Избрана правилно, според външния вид и съчетана отлично с облеклото, тя може <strong>да подчертае</strong> вашия <strong>стил</strong> и <strong>индивидуалност</strong>.</p> <p>Може да ви се струва, че изборът на мъжка риза е лесна задача, но това не е съвсем така. Трябва да знаете как правилно да изберете <strong>модела</strong>, с какво може да се <strong>комбинира</strong> и в какви <strong>случаи е подходяща</strong>.</p> <p>&nbsp;</p> <h2><span>Най-често срещаните грешки</span></h2> <p><span>&nbsp;</span></p> <p>Преди да ви дадем някои полезни съвети за това как да носите и комбинирате правилно мъжките си ризи, нека разгледаме някои от най-често срещаните грешки.</p> <ul> <li><strong>Носите ризи, които не са ви по мярка</strong></li> </ul> <p>Понякога мъжете купуват даден модел риза, защото много им е допаднал. Важно е обаче, да прецените дали ризата ви стои добре и да се уверите, че сте избрали <strong>правилния размер</strong>. Мъжката риза не трябва да е нито много широка, нито да е прекалено тясна и вталена, защото няма да се чувствате комфортно, а и няма да изглеждате никак добре.</p> <p>Запомнете, че когато се чувствате удобно в дрехите си, излъчвате по-голяма <strong>увереност</strong>.</p> <ul> <li><strong>Носите мъжка риза с къс ръкав в съчетание с вратовръзка</strong></li> </ul> <p>&nbsp;Да, някои мъжки ризи изглеждат много елегантно с <span><a href="https://lazarini.eu/category/vratovrazki">вратовръзка</a></span>, но това не се отнася за моделите с къс ръкав. Може би си мислите, че тази визия е оригинална, но повярвайте ни това не е така.</p> <p>&nbsp;Ако работата ви изисква да носите мъжка риза, то през по-топлите месеци може да си позволите <strong>по-тънки</strong> ризи, с къс ръкав, но никога не ги комбинирайте с вратовръзка. Освен че това съчетание не изглежда добре, то също така не вдъхва доверие и респект сред хората около вас.</p> <ul> <li>&nbsp;<b>Неправилна комбинация на цветове</b></li> </ul> <p>Бъдете много внимателни при комбинирането на цветовете. Когато поводът изисква по-официално облекло, изберете класически <span><a href="https://lazarini.eu/category/kostyumi">мъжки костюм</a></span>&nbsp;с мъжка официална риза. Нека <strong>костюмът е в по-тъмни цветове</strong> (<em>черно, сиво, синьо</em>), а <strong>ризата да е в по-светли</strong> (<em>бяло, светлосиньо, светлозелено</em>). При ежедневната визия имате малко повече свобода в избора, но все пак бъдете внимателни, защото не всички цветове се комбинират добре един с друг.</p> <p>Ограничавайте се до максимум <strong>три цвята в една визия</strong> или <strong>три нюанса</strong> на даден цвят.</p> <ul> <li><strong>Несъответствие в стиловете</strong></li> </ul> <p>Някои мъже искат да се отличават от тълпата и винаги да привличат внимание. В това няма нищо лошо, но едно е да бъдете оригинални, а друго е да прекалите и да станете за смях. Именно затова ви съветваме да внимавате с комбинацията на различни стилове.</p> <p>Когато избирате вашата мъжка риза, вземете предвид повода, за който ви трябва и облеклото, с което ще я комбинирате. Строго официален костюм не може да се комбинира с мъжки спортно-елегантни ризи или <strong>шарени</strong> модели. Старайте се елементите от вашата визия да бъдат в един стил. По този начин ще ви бъде и много по-лесно да ги съчетаете.</p> <p>&nbsp;</p> <h2><span>Правила за подбор и съвети за носене на мъжка риза</span></h2> <p><span>&nbsp;</span></p> <h3><span>Риза според цялостната визия и фигура</span></h3> <p>Първият важен момент е, че стилът на ризата трябва да се избере според фигурата, а не само според вкуса.</p> <p>Повечето мъже предпочитат вталени модерни модели. Това е разбираемо, защото те седят доста добре, изглеждат <strong>стилно</strong> и подчертават <strong>мъжествеността </strong>на фигурата. Но за съжаление само стройни мъже могат да си позволят да ги носят.</p> <p>Малките недостатъци могат лесно да бъдат скрити с помощта на класическа&nbsp;<strong>свободна кройка</strong> на ризата. И тук най-важното е да не се заблуждавате: <em>твърде широка риза не се препоръчва! </em>В края на краищата тя трябва да подчертае вашата мъжественост.</p> <p>Ето защо, когато избирате ризата, трябва се съобразите с това, да не е прекалено широка, но в същото време да не е и тясна - в такива модели движенията ви ще бъдат ограничени.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/riza-bala-cveta-lazarini-blog.jpg" /></p> <h3><span>Според вашия стил и визия, може да изберете класическа елегантна мъжка риза или по-спортен модел</span></h3> <p>Класически мъжки ризи. Традиционно тези модели имат твърда яка за вратовръзка, по-голяма дължина, за да могат лесно да се пъхнат в панталона. Изборът на цветове тук е ограничен до класически и пастелни тонове. Тези ризи се комбинират страхотно с мъжки официални костюми.</p> <p>Всички останали ризи принадлежат към един обобщен вид &ndash; <em>спортни или спортно-елегантни.</em></p> <p>В асортимента от спортни ризи има повече свобода на избор: мека яка, голямо разнообразие от цветове, различна дължина, различни стилове, наличие на джобове (<em>в класическите версии е разрешен не повече от един джоб</em>), и още, и още. Те също така изглеждат много ефектно с тиранти. Комбинират се много добре както с <span><a href="https://lazarini.eu/category/pantaloni">панталони</a></span> (<em>но не прекалено официални</em>), така и с дънки.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/zelena-riza-lazarini-blog.jpg" /></p> <p>&nbsp;</p> <h2>Как се носи мъжка риза?</h2> <p><span>&nbsp;</span></p> <h2>Няколко полезни съвета</h2> <p>Това, което затруднява голяма част от представителите на силния пол, е изборът на риза, според събитието и съчетанието й с облеклото.</p> <h3><span>Официални събития</span></h3> <p>Съвременните тенденции дават на мъжете повече свобода при избора на ризи, но що се отнася до официални събития, дори модните тенденции имат вето.</p> <p>Когато трябва да носите официален, класически мъжки костюм, ако събитието го изисква, категорично не може да го комбинирате с мъжка спортна риза, колкото и оригинално да ви изглежда. Именно затова е хубаво да имате в гардероба си някои класически ризи в различни <strong>нюанси</strong> (<em>които ще съответстват на цветовете на вашите костюми</em>).</p> <p><strong>Бялата риза е задължителна!</strong> По-добре е да изберете класическа мъжка риза за официални събития с копчета за ръкавели и без джобове. Правилата за носене на костюми гласят, че маншетите на ризата трябва да излизат <strong>на 1 сантиметър изпод ръкава</strong>, краищата на яката на ризата трябва да бъдат покрити с реверите на сакото, но самата яка на ризата също трябва да се издига <strong>на 1 сантиметър над яката</strong> на сакото.</p> <p>Класическа мъжка риза трябва да бъде прибрана в панталона. Типът яка на ризата съвпада с типа лице и вратовръзка. Ако искате да добавите модерни детайли към <strong>строгия външен вид</strong>, тогава изберете вратовръзката със щипки - <em>много стилен, но доста дискретен вариант</em>.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/kostum-ceren-blog.jpg" /></p> <p>&nbsp;</p> <h3><span>Ежедневни опции - ризи за всеки ден </span></h3> <p>Ако искате да изглеждате <strong>модерни</strong> и <strong>стилни</strong> в ежедневието, можете да изберете интересни модели и стилове <span><a href="https://lazarini.eu/category/rizi">ризи</a></span>, с изключение на строго официалните. Можете да ги носите със спортен панталон или дънки.</p> <p>Основното, което трябва да следвате, е <strong>правилната комбинация</strong>. Така че, ако сте избрали риза с дълъг ръкав, тогава няма как да носите къси шорти с нея, дори и времето навън да е топло. Изберете дълги дънки или по-тънки панталони. В този случай ръкавите на ризата могат да се навият малко: това изглежда едновременно <strong>небрежно</strong> и <strong>стилно</strong>. За да изглеждате по-различно и оригинално, прибавете още един елемент към визията си, като например <strong>тиранти</strong>.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/zelena-riza-pera-lazarini-blog.jpg" /></p> <p>&nbsp;</p> <h2><span>Избор на цвят</span></h2> <p>Какъв цвят мъжка риза да изберете зависи от това с какво ще я комбинирате и какви са вашите предпочитания. Основното правило тук е ризата да е по-светла от сакото. Ярките или твърде тъмните нюанси не са желателни. Риза от всякакъв нюанс ще подхожда на сив или черен костюм. В някои случаи обаче етикетът ограничава избора до бяла риза &ndash; <em>официални вечери, приеми, събития с дрескод.</em></p> <p>Що се отнася до <strong>ежедневната визия</strong>, може да комбинирате <strong>по-ярки цветове</strong> риза или модели на <strong>райета</strong> с дънки или <strong>спортни панталони</strong>. Така ще изглеждате стилно и модерно всеки ден.</p>

Станислав Станислав

2022-08-25T20:53:55+03:00
Здравейте Интересува ме Маслено Зелената Риза ако е Налична в Размер ХL Моля свържете се с мен да си я Поръчам Тел 0899252596 Благодаря предварително благодаря
Сравнение на продукти