Блог

Табу комбинации при мъжкото облекло за официален повод 06.11.2021 22:48

Табу комбинации при мъжкото облекло за официален повод

Поканени сте на официално събитие – абитуриентски бал, сватба, кръщене, специален коктейл, дипломиране или друг тип събитие? Всички тези поводи изискват по-специален и внимателен стил на обличане.

Ако за ежедневието може да си позволите смели експерименти без задръжки, то подходящото мъжко облекло за официални поводи е по-елегантно и сдържано. Също така, съществуват табу комбинации при мъжкото облекло за официален повод. Кои са те?

Един елегантен мъж винаги се стреми към стилен имидж, дори в ежедневието си. А при официални поводи той ще изпъкне със своята адекватност и с елегантното си мъжко облекло и поведение. Което означава – без ексцентрични хрумки, освен ако не държи да остави смесени чувства сред присъстващите.

Начинът на обличане при мъжете говори за образователния и за социалния статус на личността - освен това дава представа за личностните качества и недостатъци.

Мъжът, облечен адекватно за официален повод, засвидетелства зачитане и уважение към мероприятието и към присъстващите. Затова е груба грешка, ако за официален случай облечете семпла мъжка тениска с надписи, колкото и модерна или скъпа да е тя и независимо от кой дизайнерски мъжки бутик сте я закупили.

Тук е мястото да отбележим, че високата цена невинаги е гаранция за стил и за по-висок имидж. Съчетанието между мъжки официален костюм и тениска от висок клас, съдържаща принт, е пример за комбинация, която съдържа луксозни поотделно елементи, но съчетанието им заедно ги превръща в напълно неподходящ избор за визия при официален тип събитие. Елегантният мъжки костюм би се съчетал правилно с официална мъжка риза.

Много важно е кройката на официалния тип мъжко облекло да съответства на вашата фигура. Няма нищо по-запомнящо се от мъжки сватбен или друг церемониален костюм, следващ плътно извивките на тялото, изглеждайки като „нарисуван“ върху вас.

Едно от най-главните отличителни качества и характеристики при официалното мъжко облекло са изчистените линии и умереността. Детайлите при формалния тип мъжко облекло трябва да са малко на брой, както и избраните мъжки аксесоари. Тоест, отсъстват пръстени, гривни, които правят мъжкия стайлинг натруфен. Може да си позволите максимум един пръстен и една гривна. Трябва да следвате тази рамка, за да се превърнете в пример за истински елегантен джентълмен.

Сред табу комбинациите при мъжкото облекло за официален повод са ярките цветове и карето, както и крещящите райета.

 

Кои са най-неподходящите комбинации в елегантната мъжка мода?

Всички знаем какво означават „табу“ комбинациите – онези обществени забрани, чието нарушаване често се определя от обществото като поява на лош вкус. А ето и някои от популярните „табу“ съчетания през последните години около света на елегантната мъжка мода.

Елегантно мъжко сако и „сникърси“

Спортно-елегантен мъжки костюм или сако, в съчетание със спортни обувки, биха били доста подходящи, но за по-небрежен тип събитие. При официален дрескод определено не е точната комбинация. Особено ако сте над 30 години. Тази спортно-елегантна визия  е актуална през последните няколко години за абитуриентски бал, когато експериментите са по-приемливи. Но за по-впечатляващ и елегантен имидж изберете хубави и качествени мъжки официални обувки, които ще добавят допълнителна естетическа стойност към елегантното мъжко сако.

Мъжко сако и дънков панталон

Тази комбинация може да бъде стилна, но не и за официално събитие. По-добре заложете на съчетанието между мъжки спортно-елегантен „чино“ панталон и мъжко сако.

Анималистични принтове с мотиви на зебра, гепард, крокодил

По този начин излишно ще привличате вниманието, а то следва да бъде насочено към главните действащи лица на официалното събитие. Вместо тях заложете на стилно райе или каре.

Дънкови мъжки панталони с кръпки

Това е отличен пример за голям гаф на официално събитие, независимо от това дали то е абитуриентски бал, кръщене, сватба или изявление в парламента, както всички навярно си спомняме. Дънковите мъжки панталони са избор за ежедневието, не и за по-специални случаи, особено, когато съдържат екстравагантен елемент като кръпките.

Принципът при мъжките дрехи за официални събития е, че класическите кройки и материи са печелившите. Винаги може да има вариации около тях, но те са основата, която ви гарантира успешен имидж.

Мъжки спортно-елегантни бермуди

Колкото и удобни да са те, също са сред модните гафове за по-специални събития. Дори в тъмнобежов или в тъмносин цвят. Дори комбинирани с официални мъжки ризи.

Да, може да са ви написали в поканата, че не се изисква строго официално облекло, но е добре да си имате едно  наум. За предпочитане е да сте най-официално облеченият сред гостите, отколкото да ви е неудобно, защото сте подценили събитието.

Други комбинации и елементи от визията, които е препоръчително да избягвате са:

  • Мъжки ризи с къс ръкав - също не са особено подходящи за официален повод. Те се причисляват по-скоро към спортния и по-небрежен стил на обличане при мъжете. В никакъв случай не ги комбинирайте с мъжко сако! Те не са добра комбинация и с мъжки костюми.
  • Прозиращи мъжки ризи за официален повод – по-добре не. Придават един прекалено небрежен вид.
  • Бляскави материи и пайети. Колкото и тържествен да е поводът, не са добър избор. Те са по-скоро от арсенала на дамите, а и при тях следва да се ползват умерено, за да не се превърне ефектът в дефект.
  • Мъжките ленени панталони определено са шик. Бихте могли да ги носите по време на следобедно сватбено тържество, но за вечерен повод не са подходящи, дори да са в тъмни тонове. Ленът е материя, която се свързва с волност и безгрижие, лесно се мачка и придава един по-лежерен имидж, който не е удачен за официален повод. Освен, ако събитието не е на плажа, през деня.
  • Модните напоследък скъсени мъжки панталони също не стоят добре за официални поводи. Те са от арсенала на ежедневното мъжко облекло и обикновено се носят с кецове.

Ако следвате внимателно всички тези съвети няма как да не се превърнете в една от най-елегантните личности на всяко официално събитие, на което присъствате. Помнете, че яркият и запомнящ се имидж се създава именно на официалните събития, затова винаги имайте едно на ум.


А в прецизно селектираната колекция от церемониални и елегантни мъжки костюми и сака на LAZARINI, ще откриете обширно разнообразие от подходящи решения дори за най-бляскавото събитие, на което сте поканени.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Табу комбинации при мъжкото облекло за официален повод

Табу комбинации за мъжко официално облекло - LAZARINI

Поканени сте на официално събитие – абитуриентски бал, сватба, кръщене, специален коктейл, дипломиране или друг тип събитие? Всички тези поводи изискват по Поканени сте на официално събитие – абитуриентски бал, сватба, кръщене, специален коктейл, дипломиране или друг тип събитие? Всички тези поводи изискват по 2021-11-08T22:36:42+02:00 Табу комбинации при мъжкото облекло за официален повод

<p><span style="color: #000000;">Поканени сте на <strong>официално събитие</strong> &ndash; абитуриентски бал, сватба, кръщене, специален коктейл, дипломиране или друг тип събитие? Всички <strong>тези поводи изискват по-специален и внимателен стил на обличане. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Ако за ежедневието може да си позволите смели експерименти без задръжки, то <strong>подходящото мъжко облекло за официални поводи е по-елегантно и сдържано</strong>. Също така, съществуват табу комбинации при мъжкото облекло за официален повод. Кои са те?</span></p> <p><span style="color: #000000;">Един елегантен мъж <strong>винаги се стреми към стилен имидж,</strong> дори в ежедневието си. А при официални поводи той ще изпъкне със своята адекватност и с елегантното си мъжко облекло и поведение. Което означава &ndash; без ексцентрични хрумки, освен ако не държи да остави смесени чувства сред присъстващите.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><em>Начинът на обличане при мъжете говори за образователния и за социалния статус на личността - освен това дава представа за личностните качества и недостатъци.</em></span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Мъжът, облечен адекватно за официален повод, </strong>засвидетелства зачитане и уважение към мероприятието и към присъстващите. Затова е <strong>груба грешка, ако за официален случай облечете семпла мъжка тениска с надписи</strong>, колкото и модерна или скъпа да е тя и независимо от кой дизайнерски мъжки бутик сте я закупили.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Тук е мястото да отбележим, че <strong>високата цена невинаги е гаранция за стил и за по-висок имидж.</strong> Съчетанието между мъжки официален костюм и тениска от висок клас, съдържаща принт, е пример за комбинация, която съдържа луксозни поотделно елементи, но съчетанието им заедно ги превръща в напълно неподходящ избор за визия при официален тип събитие. Елегантният мъжки костюм би се съчетал правилно с <strong>о</strong><strong>фициална мъжка риза. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;">Много важно е кройката на официалния тип мъжко облекло да съответства на вашата фигура. Няма нищо по-запомнящо се от <strong>мъжки сватбен или друг церемониален костюм</strong>, следващ плътно извивките на тялото, изглеждайки като &bdquo;нарисуван&ldquo; върху вас.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/mazki-kostum-s-elek-lazarini.jpg" /></span></p> <p><span style="color: #000000;">Едно от най-главните отличителни качества и характеристики при официалното мъжко облекло са <strong>изчистените линии и умереността</strong>. Детайлите при формалния тип мъжко облекло трябва да са малко на брой, както и избраните мъжки аксесоари. Тоест, отсъстват пръстени, гривни, които правят мъжкия стайлинг натруфен. <strong>Може да си позволите</strong> <strong>максимум един пръстен и една гривна</strong>. Трябва да следвате тази рамка, за да се превърнете в пример за истински елегантен джентълмен.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Сред <strong>табу комбинациите при мъжкото облекло за официален повод</strong> са ярките цветове и карето, както и крещящите райета.</span></p> <p><span style="color: #000000;">&nbsp;</span></p> <h2><span style="color: #000000;">Кои са най-неподходящите комбинации в елегантната мъжка мода?</span></h2> <p><span style="color: #000000;">Всички знаем какво означават &bdquo;табу&ldquo; комбинациите &ndash; онези обществени забрани, чието нарушаване често се определя от обществото като поява на лош вкус. А ето и някои от популярните &bdquo;табу&ldquo; съчетания през последните години около света на елегантната мъжка мода.</span></p> <p><span style="color: #000000;"></span></p> <h3><span style="color: #000000;">Елегантно мъжко сако и &bdquo;сникърси&ldquo;</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Спортно-елегантен мъжки костюм или сако, в съчетание със спортни обувки, биха били доста подходящи, но за по-небрежен тип събитие. При<strong> официален дрескод определено не е точната комбинация.</strong> Особено ако сте над 30 години. Тази спортно-елегантна визия &nbsp;е актуална през последните няколко години за абитуриентски бал, когато експериментите са по-приемливи. Но за по-впечатляващ и елегантен имидж изберете хубави и качествени мъжки официални обувки, които ще<strong> добавят допълнителна естетическа стойност към елегантното мъжко сако.</strong></span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/sako-s-kecove-lazarini.jpg" /></p> <h3><span style="color: #000000;"></span></h3> <h3><span style="color: #000000;"></span></h3> <h3><span style="color: #000000;">Мъжко сако и дънков панталон</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Тази комбинация може да бъде стилна, но не и за официално събитие. По-добре заложете на съчетанието между <strong>мъжки спортно-елегантен &bdquo;чино&ldquo; панталон и мъжко сако.</strong></span></p> <h3><span style="color: #000000;">Анималистични принтове с мотиви на зебра, гепард, крокодил</span></h3> <p><span style="color: #000000;">По този начин излишно ще привличате вниманието, а то следва да бъде насочено към главните действащи лица на официалното събитие. Вместо тях <strong>заложете на стилно райе или каре.</strong></span></p> <h3><span style="color: #000000;">Дънкови мъжки панталони с кръпки</span></h3> <p><span style="color: #000000;"><strong>Това е отличен пример за голям гаф на официално събитие</strong>, независимо от това дали то е абитуриентски бал, кръщене, сватба или изявление в парламента, както всички навярно си спомняме. Дънковите мъжки панталони са избор за ежедневието, не и за по-специални случаи, особено, когато съдържат екстравагантен елемент като кръпките.</span></p> <p><span style="color: #000000;">Принципът при <strong>мъжките</strong> <strong>дрехи за официални събития</strong> е, че класическите кройки и материи са печелившите. Винаги може да има вариации около тях, но те са основата, която ви <strong>гарантира успешен имидж.</strong></span></p> <h3><span style="color: #000000;">Мъжки спортно-елегантни бермуди</span></h3> <p><span style="color: #000000;">Колкото и удобни да са те, също са сред модните гафове за по-специални събития. Дори в тъмнобежов или в тъмносин цвят. Дори <strong>комбинирани с официални мъжки ризи</strong>.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/bermudi-lazarini.jpg" /></span></p> <p><span style="color: #000000;">Да, може да са ви написали в поканата, че не се изисква строго официално облекло, но е добре да си имате едно&nbsp; наум. За предпочитане е да сте <strong>най-официално облеченият сред гостите, </strong>отколкото да ви е неудобно, защото сте подценили събитието.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><strong>Други комбинации и елементи от визията, които е препоръчително да избягвате са:</strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #000000;"><strong>Мъжки ризи с къс ръкав - </strong>също не са особено подходящи за официален повод. Те се причисляват по-скоро към <strong>спортния и по-небрежен стил на обличане при мъжете</strong>. В никакъв случай не ги комбинирайте с мъжко сако! Те не са добра комбинация и с мъжки костюми.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Прозиращи мъжки ризи за официален повод &ndash; </strong>по-добре не<strong>. </strong>Придават един прекалено небрежен вид.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Бляскави материи и пайети. </strong>Колкото и тържествен да е поводът, не са добър избор. Те са по-скоро от арсенала на дамите, а и при тях следва да се ползват умерено, за да не се превърне ефектът в дефект.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Мъжките ленени панталони </strong>определено са шик. Бихте могли да ги носите по време на следобедно сватбено тържество, но за вечерен повод не са подходящи, дори да са в тъмни тонове.&nbsp;<strong>Ленът е материя, която се свързва с волност и безгрижие</strong>, лесно се мачка и придава един по-лежерен имидж, който не е удачен за официален повод. Освен, ако събитието не е на плажа, през деня.</span></li> <li><span style="color: #000000;"><strong>Модните напоследък скъсени мъжки панталони </strong>също не стоят добре за официални поводи. Те са от арсенала на ежедневното мъжко облекло и обикновено се носят с кецове.</span></li> </ul> <p><span style="color: #000000;">Ако следвате внимателно всички тези съвети няма как да не се превърнете в една от най-елегантните личности на всяко официално събитие, на което присъствате. Помнете, че яркият и запомнящ се имидж се създава именно на официалните събития, затова винаги имайте едно на ум.</span></p> <p><br /><span style="color: #000000;"> А в прецизно селектираната колекция от церемониални и елегантни мъжки костюми и сака на <strong>LAZARINI</strong>, ще откриете обширно разнообразие от подходящи решения дори за най-бляскавото събитие, на което сте поканени.</span></p>

Сравнение на продукти