Блог

Традиция или екстравагантност при избор на мъжкото сако? 30.09.2021 23:32

Традиция или екстравагантност при избор на мъжкото сако?

Имате ли любим стил? Когато избирате мъжко сако, залагате на традиционните модели или търсите нещо по-екстравагантно? Каквито и да са отговорите на тези въпроси, важното е едно – сакото е неизменна част от мъжкия свят и придава елегантност и класа към стила.

Няма формула за "перфектното мъжко сако". Ако подхожда добре както на тялото, така и на стила ви, ще се почувствате уверени и разбира се, ще изглеждате страхотно. Елегантното мъжко сако се комбинира идеално както с официални мъжки панталони, така и с дънки. Всичко зависи от повода и от вашите предпочитания.

 

Кой е най-важният критерий при избора на мъжко сако?

Дори най-модерните мъжки сака могат да изглеждат нелепо и неподходящо, ако не са избрани както трябва. Има много фактори, които е нужно да вземете предвид, когато избирате стилно мъжко сако за офиса, сватба, коктейл или друг повод. Разбира се, актуалността на моделите е важна, ако искате да сте в крак с модата, но това съвсем не е най-важното.

Стил

Саката могат да бъдат разделени на два вида - с едноредни или двуредни копчета. Едноредните модели са по-съвременни и по-често срещани, защото идеално пасват на мъже от всеки тип - както по-високи, така и по-ниски.

Този тип мъжки сака  съществуват от много години и трудно биха заели заден план на модната сцена, така че лесно ще ги намерите в гардероба на почти всеки мъж. Вторият вид са двуредните модели. Моделът не е подходящ за по-ниски мъже, тъй като визуално съкращават торса.

Моделът се причислява към по-официалните класически мъжки сака и с него идеално се комбинират по-консервативни и класически мъжки ризи и вратовръзки.

Размер

За да изглеждате перфектно, не просто трябва да изберете модела, който най-много ви допада, а да изберете и подходящия размер. Препоръчително е сакото да не е твърде стегнато или твърде отпуснато.

Ако сакото е в по-малък размер:

  • Когато го облечете и закопчеете, ще се получат неприятни гънки.
  • В областта на раменете и ръкавите на сакото, ще се чувствате стегнати, което няма да позволи да се движите спокойно.
  • Ще чувствате стягане в областта на гърдите и ще ви бъде дискомфортно, а е добре да знаете, че удобството е на първо място.

Ако си купите мъжко сако, което не е вашият размер, а по-голямо:

  • Сакото ще се издуе в предната си част.
  • Ръкавите на сакото ще покриват част от дланите ви, което няма да изглежда естетически добре.

Цветове, текстури и комбинации

За бизнес среща и по-официален повод е добре да заложите на елегантно мъжко сако в класически черни, сиви, сини или кафяви тонове. Моделите в ярки нюанси са подходящи за посещение на неформални събития, както и когато искате да се откроите сред тълпата.

Тъканите при сакото и мъжките панталони трябва да бъдат много добре комбинирани. Официалното сако, например, не трябва да се носи с раирани панталони. В същото време неофициалното сако се комбинира добре с класически дънки или спортно-елегантни мъжки панталони. Това е стил, предпочитат от много съвременни мъже.

 

Как да съчетаем мъжкото сако?

Ако следвате изброените по-горе критерии, ще направите чудесен избор за вашето официално или спортно-елегантно мъжко сако. Сега предстои и следващата стъпка, която е съчетанието на сакото с други дрехи.

Тук имате два избора - да изберете класическия стил и да съчетаете сакото с бяла мъжка риза и черен мъжки панталон, или да рискувате и да изглеждате по-модерно и екстравагантно.  Ето затова ние ще ви представим как да комбинирате своите дрехи.

Мъжко сако + официална мъжка риза

Това е една от най-разпространените и класически комбинации. Подходяща е най-вече за официални събития, бизнес срещи и сватби.

Съчетанието между мъжко изчистено сако, риза и вратовръзка е класическо и особено подходящо за официални събития. Много мъже предпочитат да комбинират черно сако с бяла или светлосиня риза.

Така се създава един много класически, официален и стилен вид. Възможно е, обаче, да изберете по-интересен модел сако или да заложите на ризи с различни декорации. Все пак ви препоръчваме да не прекалявате с разнообразието на цветове, принтове и декорации.

Мъжко сако + жилетка

Този вариант е изключително подходящ за по-студените месеци. Може да добавите жилетка под сакото, така ще сте сигурни, че ще ви е топло и много приятно. Този стил приляга повече на по-зрели господа.

Мъжко сако + карирана мъжка риза

Както вече споменахме, сакото и ризата вървят ръка за ръка. Защо обаче да не зарежете класическия стил и да съчетаете сако с карирана риза. Тя е неизменна част от гардероба на повечето мъже и е подходяща както за умерено официални, така и за неофициални събития.

Мъжко сако + поло

Някои мъже не харесват мъжките ризи. За тях също имаме решение – сако, съчетано с модерен мъжки пуловер с поло яка. Това съчетание е подходящо както за ежедневен стил, така и за официални събития. Облечени така, винаги ще изглеждате елегантно и модерно, особено през по-хладните дни.

Мъжко сако + дънки

Съчетанието между мъжко сако и дънки е по-спортно и е подходящо за ежедневието. Въпреки това изглежда съвременно, креативно, но и елегантно. Това е една класическа комбинация, която все повече мъже, без значение от възрастта, избират.

Спортното мъжко сако с дънки ви предлага интересна комбинация, подходяща както за бизнес срещи, така и за ежедневни разходки. А ако искате да си предадете по-модерен стил може да изберете изтъркани дънки или друг по-екстравагантен модел.

 

Към какво да се придържаме - класика или екстравагантност?

 

Изберете класика

Класическите мъжки сака в неутрални черни, сиви, кафяви или бежови тонове предоставят на всеки мъж стил, който носи в себе си няколко десетилетия традиции. Сакото и панталоните за официален стил се избират в един тон. Раменете и ръкавите на сакото трябва да следват точно линиите на тялото ви и да пасват перфектно на фигурата ви, както при избора на класически костюм.

Защо да изберете по-екстравагантни модели?

Понякога е добре да се отдалечите от официалния стил и да си позволите нещо ново и необичайно. И този сезон отново на подиумите са сака в ярки цветове, необичайни и смели елементи.

С тези модели ще изглеждате много атрактивно и несъмнено ще привлечете внимание. Експериментирайте и открийте кое работи най-добре за вас.

 

Индивидуалността е най-важна!

Със сигурност мъжкото сако си остава един от най-необходимите елементи от гардероба на всеки уважаващ се мъж. За да създадете стилен образ, трябва да сте изключително внимателни - сакото трябва да съвпада с повода, с вашата възраст и най-вече, да стои добре на фигурата ви и благоприятно да подчертава линията на раменете.

Когато избирате модел, не забравяйте да запазите своята индивидуалност. Всеки има предпочитания, стил и начин на съчетание при дрехите. Каквато и да е модата, останете верни на себе си и изберете модела, който най-много ви подхожда.

Независимо дали предпочитате класическия стил или искате да се отличите сред тълпата, като изберете по-екстравагантен модел, не забравяйте че сакото трябва да ви стои добре.

Създайте стилен образ с модерно сако и актуални аксесоари.

Като допълнение към сакото, може да включите интересни аксесоари, които да подчертаят визията ви. Разгледайте колекцията на LAZARINI от класически и спортно-елегантни мъжки сака и се впуснете в богато разнообразие сред десетки модели.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Традиция или екстравагантност при избор на мъжкото сако?

Традиция или екстравагантност при избор на мъжко сако? - LAZARINI

Когато избирате мъжко сако, залагате на традиционните модели или търсите нещо по-екстравагантно? Отговорите на всички въпроси ще откриете в тази статия. Когато избирате мъжко сако, залагате на традиционните модели или търсите нещо по-екстравагантно? Отговорите на всички въпроси ще откриете в тази статия. 2021-09-30T23:32:05+03:00 Традиция или екстравагантност при избор на мъжкото сако?

<p>Имате ли любим стил? Когато избирате мъжко <span><a href="https://lazarini.eu/category/saka"><strong>сако</strong></a></span>, залагате на традиционните модели или търсите нещо по-екстравагантно? Каквито и да са отговорите на тези въпроси, важното е едно &ndash;<strong> сакото е неизменна част от мъжкия свят и придава елегантност и класа към стила.</strong></p> <p>Няма формула за "перфектното мъжко сако". Ако <strong>подхожда добре както на тялото, така и на стила ви</strong>, ще се почувствате уверени и разбира се, ще изглеждате страхотно. Елегантното мъжко сако се комбинира идеално както с <span><a href="https://lazarini.eu/article/majki-pantaloni-koi-sa-osnovnite-kriterii-pri-izbor"><strong>официални мъжки панталони</strong></a></span>, така и с дънки. Всичко зависи от повода и от вашите предпочитания.</p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <h2><strong><span>Кой е най-важният критерий при избора на мъжко сако?</span></strong></h2> <p>Дори <strong>най-модерните мъжки сака </strong>могат да изглеждат нелепо и неподходящо, ако не са избрани както трябва. Има много фактори, които е нужно да вземете предвид, когато избирате стилно мъжко сако за офиса, сватба, коктейл или друг повод. Разбира се, <strong>актуалността на моделите е важна</strong>, ако искате да сте в крак с модата, но това съвсем не е най-важното.</p> <h3><span>Стил</span></h3> <p><strong>Саката могат да бъдат разделени на два вида</strong> - с едноредни или двуредни копчета. Едноредните модели са по-съвременни и по-често срещани, защото<strong> идеално пасват на мъже от всеки тип </strong>- както по-високи, така и по-ниски.</p> <p>Този тип мъжки сака &nbsp;съществуват от много години и <strong>трудно биха заели заден план на модната сцена,</strong> така че лесно ще ги намерите в гардероба на почти всеки мъж. Вторият вид са двуредните модели. <strong>Моделът не е подходящ за по-ниски мъже,</strong> тъй като визуално съкращават торса.</p> <p>Моделът се причислява към по-официалните класически мъжки сака и с него <strong>идеално се комбинират по-консервативни и класически мъжки </strong><span><a href="https://lazarini.eu/category/rizi"><strong>ризи</strong></a></span><strong> и </strong><span><a href="https://lazarini.eu/category/vratovrazki"><strong>вратовръзки</strong></a></span><strong>.</strong></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/mazko-sako-61561de753ba6.jpg" /></strong></p> <h3><span>Размер</span></h3> <p>За да изглеждате перфектно, не просто трябва да изберете модела, който най-много ви допада, а да<strong> изберете и подходящия размер</strong>. Препоръчително е сакото да не е твърде стегнато или твърде отпуснато.</p> <p><strong>Ако сакото е в по-малък размер:</strong></p> <ul> <li>Когато го облечете и закопчеете, ще се получат неприятни гънки.</li> <li>В областта на раменете и ръкавите на сакото, ще се чувствате стегнати, което няма да позволи да се движите спокойно.</li> <li>Ще чувствате стягане в областта на гърдите и ще ви бъде дискомфортно, а е добре да знаете, че удобството е на първо място.</li> </ul> <p><strong>Ако си купите мъжко сако, което не е вашият размер, а по-голямо:</strong></p> <ul> <li>Сакото ще се издуе в предната си част.</li> <li>Ръкавите на сакото ще покриват част от дланите ви, което няма да изглежда естетически добре.</li> </ul> <h3><span>Цветове, текстури и комбинации</span></h3> <p>За бизнес среща и по-официален повод <strong>е добре да заложите на елегантно мъжко сако в класически черни, сиви, сини или кафяви тонове.</strong> Моделите в ярки нюанси са подходящи за посещение на неформални събития, както и когато искате да се откроите сред тълпата.</p> <p>Тъканите при сакото и мъжките панталони трябва да бъдат много добре комбинирани. Официалното сако, например, не трябва да се носи с раирани панталони. В същото време неофициалното сако се комбинира добре с класически дънки или спортно-елегантни мъжки панталони. Това е <strong>стил, предпочитат от много съвременни мъже.</strong></p> <p><strong>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/mazko-sako.jpg" /></strong></p> <h2><strong><span>Как да съчетаем мъжкото сако?</span></strong></h2> <p>Ако следвате изброените по-горе критерии, ще направите<strong> чудесен избор за вашето официално или спортно-елегантно мъжко сако</strong>. Сега предстои и следващата стъпка, която е съчетанието на сакото с други дрехи.</p> <p>Тук имате два избора - да изберете класическия стил и да съчетаете сакото с бяла мъжка риза и черен мъжки панталон, или да рискувате и да изглеждате по-модерно и екстравагантно.&nbsp; Ето затова ние ще ви представим<strong> как да комбинирате своите дрехи.</strong></p> <h3><span>Мъжко сако + официална мъжка риза </span></h3> <p>Това е една от <strong>най-разпространените и класически комбинации</strong>. Подходяща е най-вече за официални събития, бизнес срещи и сватби.</p> <p><strong>Съчетанието между мъжко изчистено сако, риза и вратовръзка е класическо</strong> и особено подходящо за официални събития. Много мъже предпочитат да комбинират черно сако с бяла или светлосиня риза.</p> <p>Така се създава един много класически, официален и стилен вид. Възможно е, обаче, да <strong>изберете по-интересен модел сако или да заложите на ризи с различни декорации</strong>. Все пак ви препоръчваме да не прекалявате с разнообразието на цветове, принтове и декорации.</p> <h3><span>Мъжко сако + жилетка </span></h3> <p>Този вариант е <strong>изключително подходящ за по-студените месеци.</strong> Може да добавите жилетка под сакото, така ще сте сигурни, че ще ви е топло и много приятно. Този стил <strong>приляга повече на по-зрели господа.</strong></p> <h3><span>Мъжко сако + карирана мъжка риза</span></h3> <p>Както вече споменахме, <strong>сакото и ризата вървят ръка за ръка.</strong> Защо обаче да не зарежете класическия стил и да съчетаете сако с карирана риза. Тя е <strong>неизменна част от гардероба на повечето мъже</strong> и е подходяща както за умерено официални, така и за неофициални събития.</p> <h3><span>Мъжко сако + поло</span></h3> <p>Някои мъже не харесват мъжките ризи. За тях също имаме решение &ndash; сако, съчетано с модерен мъжки пуловер с поло яка. Това съчетание е <strong>подходящо както за ежедневен стил, така и за официални събития. </strong>Облечени така, винаги ще изглеждате елегантно и модерно, особено през по-хладните дни.</p> <h3><span>Мъжко сако + дънки</span></h3> <p>Съчетанието между мъжко сако и дънки е по-спортно и е <strong>подходящо за ежедневието</strong>. Въпреки това изглежда съвременно, креативно, но и елегантно. Това е една класическа комбинация, която все повече мъже, без значение от възрастта, избират.</p> <p><strong>Спортното мъжко сако с дънки ви предлага интересна комбинация</strong>, подходяща както за бизнес срещи, така и за ежедневни разходки. А ако искате да си предадете <strong>по-модерен стил</strong> може да изберете изтъркани дънки или друг по-екстравагантен модел.</p> <h2><strong><span>&nbsp;</span></strong></h2> <h2><strong><span>Към какво да се придържаме - класика или екстравагантност?</span></strong></h2> <h3><span>&nbsp;</span></h3> <h3><span>Изберете класика</span></h3> <p>Класическите мъжки сака в неутрални черни, сиви, кафяви или бежови тонове предоставят на всеки мъж стил, който носи в себе си няколко десетилетия традиции. <strong>Сакото и панталоните за официален стил се избират в един тон</strong>. Раменете и ръкавите на сакото трябва да следват точно линиите на тялото ви и да пасват перфектно на фигурата ви, както при избора на <span><a href="https://lazarini.eu/category/kostyumi"><strong>класически костюм</strong></a></span>.</p> <h3><span>Защо да изберете по-екстравагантни модели?</span></h3> <p><strong>Понякога е добре да се отдалечите от официалния стил</strong> и да си позволите нещо ново и необичайно. И този сезон отново на подиумите са сака в ярки цветове, необичайни и смели елементи.</p> <p>С тези модели ще <strong>изглеждате много атрактивно и несъмнено ще привлечете внимание. </strong>Експериментирайте и открийте кое работи най-добре за вас.</p> <p>&nbsp;</p> <h2><strong><span>Индивидуалността е най-важна!</span></strong></h2> <p>Със сигурност <strong>мъжкото сако си остава един от най-необходимите елементи от гардероба на всеки уважаващ се мъж. </strong>За да създадете стилен образ, трябва да сте изключително внимателни - сакото трябва да съвпада с повода, с вашата възраст и най-вече, да стои добре на фигурата ви и благоприятно да подчертава линията на раменете.</p> <p>Когато избирате модел, не забравяйте да запазите своята индивидуалност. <strong>Всеки има предпочитания, стил и начин на съчетание при дрехите.</strong> Каквато и да е модата, останете верни на себе си и изберете модела, който най-много ви подхожда.</p> <p>Независимо дали предпочитате <strong>класическия стил или искате да се отличите сред тълпата</strong>, като изберете по-екстравагантен модел, не забравяйте че сакото трябва да ви стои добре.</p> <p><em>Създайте стилен образ с модерно сако и актуални аксесоари.</em></p> <p>Като допълнение към сакото, може да включите<strong> интересни аксесоари, които да подчертаят визията ви.</strong> Разгледайте колекцията на LAZARINI <span>от класически и спортно-елегантни мъжки сака и се впуснете в богато разнообразие сред десетки модели.</span></p> <p>&nbsp;</p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-507"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://lazarini.eu', product: 507, is_bundle: 0, parameters: {'template':"basic",'action':"cart",'font_size':"16",'display_sku':"1",'display_properties':"1",'display_description':"1"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script>

Сравнение на продукти