Блог

Видове възли за вратовръзка 25.06.2022 23:40

Видове възли за вратовръзка

Нейно величество вратовръзката е символ на мъжка елегантност от няколко века насам. Оскар Уайлд е формулирал по следния начин важната й роля и символика: „Добре завързаната вратовръзка е първата сериозна стъпка в живота.”.

Вратовръзката е символ на социален статус, носена е от държавни лидери, политици и ръководители на компании. Мъжете, присъстващи на преговори на международно ниво, са задължително с вратовръзка.

Тя е възможност да разчупите строгостта на елегантния мъжки костюм с малка доза цветни мотиви, вариант за освежаване на визията. Но тя е и повод за притеснения, тъй като немалко мъже се питат как се връзва вратовръзка. Защото този мъжки аксесоар е красив, само когато е добре завързан.

Перфектният възел за вратовръзка е умение, което се усъвършенства с практикуването. Ако рядко ви се налага да носите мъжки вратовръзки или се сещате за нея единствено за поводи като сватба, ще изпитвате неприязън към нея, заради суетенето около изпипването на възела.

Някои мъже хитруват, за да не им се налага да си причиняват често оформянето на възли: те молят някой друг да им го направи и после носят само тази вратовръзка, с готовия възел, като я окачват готово оформена и разхлабена на закачалката.

Този подход е много вреден за материята на вашата вратовръзка, обезформя я и винаги си личи, че така я използвате. А това е вредно за имиджа ви - никой не би искал да изглежда небрежен.

Един съвет от LAZARINI: елегантните и луксозни вратовръзки се предлагат в стотици цветове, но двата най-универсални цвята са червен и черен. Затова силно ви препоръчваме винаги да разполагате с поне една черна вратовръзка и червена вратовръзка в гардероба си. Може да ги комбинирате с всеки един костюм, сако или риза!

Разгледайте разнообразните вратовръзки от колекцията на LAZARINI и открийте най-подходящата вратовръзка на цена, привлекателна за всеки клиент.

 

Да се запознаем с нейно величество вратовръзката

Съобразете дължината на вратовръзката!

Основно правило е нейният край да достига почти до катарамата на колана ви. В никакъв случай не трябва да е по-дълга, но и много по-къса. Когато избирате модел, трябва да се съобразявате с ръста си.  

Как да изберете точната ширина за конкретен костюм?

Ширината на вратовръзката е между 5 и 7 сантиметра. Основен принцип е: най-широката част на вратовръзката трябва да бъде широка колкото и ревера на сакото на костюма ви.

За тесни ревери са подходящи тънки вратовръзки, за широки ревери – широки. Изборът на реверите е добре да бъде съобразен с телосложението ви - по-широките рамене изглеждат по-добре с широки ревери и обратно – мъж с по-слабо телосложение изглежда по-добре с тесни ревери.  

 

Връзване на вратовръзки

В тази статия ви даваме отправни точки и препоръки за перфектна визия с вратовръзка, за да можете да впечатлявате с класа и стил навсякъде, където се появявате. Ще започнем своето пътешествие в света на вратовръзката с видовете възли. Те са в сърцевината на проблема с нежеланието на мъжете да носят вратовръзки.

Бързаме да ви успокоим: притесненията ви са преувеличени, няма защо да се притеснявате толкова от връзването на вратовръзката!

Все пак, имайте предвид, че съществуват 30 вида възли за вратовръзка, които може да се усвоят с много практика. Ако не ви се налага често да обличате официално мъжко облекло, един-два класически вида са напълно достатъчни.

 

Типове възли за вратовръзка

Единичен (обикновен) възел

Най-лесният - постига се като широкият край на вратовръзката се прехвърля наляво върху тесния. После прекарвате надясно под тесния, след това го връщате отново наляво над тесния край. Промушвате го през примката отгоре и пъхате в получената отпред гайка. Сега ви остава само да издърпате надолу и да притегнете възела.

Двоен възел

Тъй като е обемист, добре е да изберете за осъществяването му неподплатени вратовръзки от леки материи. Ето как да действате тук: прехвърлете широкия край на вратовръзката над тесния наляво.

Навийте широкия край около тесния, за да сочи отново наляво. Прекарайте широкия край под тесния надясно. Сега, след като се е получила гайка, върнете отново наляво над получената примка.

През нея промушете широкия край отдолу нагоре. Вкарайте главата си през двойната гайка и затегнете възела. Така нагласете двойния възел, че да се вижда.   

Половин Уиндзор

Представлява асиметричен възел, леко небрежно разхлабен, осъществим с вратовръзки от по-плътни материи. Върху тесния край на вратовръзката прехвърлете наляво широкият край.

Прехвърляте през примката отдолу нагоре, издърпвате надолу и прокарвате надясно под тесния край. После прехвърляте широкия край отново наляво върху тесния, отново промушвате отгоре през примката. Накрая поставяте на врата си така получената примка, пристягате вратовръзката.

 

Цял Уиндзор

Голям възел, който стои строго официално и вдъхва авторитет. Неговата форма е симетрична, триъгълна. Тъй като този възел е достатъчно масивен сам по себе си, препоръчителен е за господа с по-едро телосложение и за вратовръзки от фина материя, за да може по-лесно да я усуквате в голям възел.

Ето как се прави:

 1. Широкият край се слага отляво, на около 12 см под колана.
 2. Кръстосва се хоризонтално отпред. Целта е да се получи Х под брадичката.
 3. Придвижете го нагоре под плата, по посока отвора за шията.
 4. Сега го промушвате през отвора, след което го сваляте надолу.
 5. Широкият край зад възела се прехвърля, за да отиде от другата страна.
 6. Широкият край се вдига, мушка се в отвора около яката и се спуска надолу.
 7. Широкият край се прехвърля пред възела, за да се оформи отвор. Докато го правите, придържайте с пръст.
 8. Широкият край се прекарва под плата към брадичката.
 9. Промушвате го надолу през отвора, направен по-горе.
 10. Широкият край се издърпва надолу. Ако забележите гънки на възела, загладете ги.

 

Двоен Уиндзор

За него ви трябва тънка вратовръзка. С широка би се получил много груб резултат.

Ето как се прави:

 1. Увийте вратовръзката около врата си, като оставите широката част да виси много повече от тясната част. Дългият (широкият) край ви се пада отляво. При лично предпочитание, може да обърнете посоките.
 2. Прехвърлете широката част на вратовръзката вдясно над тясната част, образувайки така буквата "V."
 3. Закрепете двете части на вратовръзката на място, помагайки си с два пръста на ръката, която не ви е водеща, за да може водещата ви ръка да се заеме с възела. 
 4. Повдигнете широкия край на вратовръзката зад образуваното "V", издърпайте  назад.
 5. Леко дръпнете, за да стегне леко.
 6. Повторете същата стъпка, като този път издърпвате широкия край на частта на вратовръзката пред образуваното "V" от лявата страна. Този втори възел би следвало частично да припокрие първия. Получавате симетричен възел с триъгълна форма.
 7. Дръпнете здраво, за да се уверите, че не зее дупка между двата възела.
 8. Широкият край на вратовръзката (отляво) се увива докрай около задната част на недовършения възел, като задържате отворена примката с пръстите.
 9. Широкият край на вратовръзката се издърпва нагоре, през задната част на оформеното"V" и след това се приплъзва надолу през примката.

Съчетайте вратовръзката си с аксесоарите, предназначени за нея!

Те имат не само естетична функция, но и чисто практична, за да ви помогнат да я носите безпроблемно, спестявайки ви неудобни ситуации.

Ето и няколко препоръчителни луксозни мъжки аксесоари:

 • Игла за вратовръзка – с така актуалните игли за вратовръзка може да се проявите като джентълмен с вкус и стил, с подчертано внимание към детайла и грижливост към възлите на вратовръзките си.
 • Щипка за вратовръзка – помага да я придържа на мястото й, за да не се развява от вятъра. Придава й завършеност.
 • Кърпичка за сако – тя е допълнение към вратовръзката. Цветовете и десените биват най-разнообразни, за да може клиентите да избират варианти според конкретните си нужди.

Надяваме се, че тази статия ви е била от ползва. LAZARINI e един от най-популярните магазини за вратовръзки онлайн, в който ще откриете богат избор от стотици модели маркови вратовръзки.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжки Тайни

Мъжки Тайни

Видове възли за вратовръзка

Видове възли за вратовръзка | LAZARINI - Блог

Нейно величество вратовръзката е символ на мъжка елегантност от няколко века насам. В тази статия ще ви разкрием много трикове при възлите за вратовръзки. Нейно величество вратовръзката е символ на мъжка елегантност от няколко века насам. В тази статия ще ви разкрием много трикове при възлите за вратовръзки. 2022-06-25T23:40:45+03:00 Видове възли за вратовръзка

<p>Нейно величество <strong>вратовръзката е символ на мъжка елегантност</strong> от няколко века насам. Оскар Уайлд е формулирал по следния начин важната й роля и символика: <em>&bdquo;Добре завързаната вратовръзка&nbsp;е първата сериозна стъпка в живота.&rdquo;.</em></p> <p><strong>Вратовръзката е символ на социален статус, </strong>носена е от държавни лидери, политици и ръководители на компании. Мъжете, присъстващи на преговори на международно ниво, са задължително с вратовръзка.</p> <p>Тя е възможност да <strong>разчупите строгостта на елегантния мъжки костюм </strong>с малка доза цветни мотиви, вариант за освежаване на визията. Но тя е и повод за притеснения, тъй като <strong>немалко мъже се питат как се връзва вратовръзка.</strong> Защото този мъжки аксесоар е красив, само когато е добре завързан.</p> <p><strong>Перфектният възел за вратовръзка е умение</strong>, което се усъвършенства с практикуването. Ако рядко ви се налага да носите мъжки вратовръзки или се сещате за нея единствено за поводи като сватба, ще изпитвате неприязън към нея, заради суетенето около изпипването на възела.</p> <p>Някои мъже хитруват, за да не им се налага да си причиняват често оформянето на възли: <em>те молят някой друг да им го направи и после носят само тази вратовръзка, с готовия възел, като я окачват готово оформена и разхлабена на закачалката</em><em>.</em></p> <p>Този подход е <strong>много вреден за материята на вашата вратовръзка,</strong> обезформя я и винаги си личи, че така я използвате. А това е вредно за имиджа ви - никой не би искал да изглежда небрежен.</p> <p><strong><em>Един съвет от </em></strong><strong><em>LAZARINI</em></strong><strong><em>:</em></strong> <em>елегантните и луксозни вратовръзки се предлагат в стотици цветове, но двата най-универсални цвята са червен и черен. Затова силно ви препоръчваме винаги да разполагате с поне една черна вратовръзка и червена вратовръзка в гардероба си. Може да ги комбинирате с всеки един костюм, сако или риза! </em></p> <p>Разгледайте разнообразните <a href="https://lazarini.eu/category/vratovrazki">вратовръзки от колекцията на LAZARINI</a> и открийте най-подходящата вратовръзка на цена, привлекателна за всеки клиент.</p> <p><strong><em>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/vratovrazka-lazarini-1.jpg" /></em></strong></p> <h2>Да се запознаем с нейно величество вратовръзката</h2> <h3>Съобразете дължината на вратовръзката!</h3> <p>Основно правило е <strong>нейният край да достига почти до катарамата на колана ви. </strong>В никакъв случай не трябва да е по-дълга, но и много по-къса. Когато избирате модел, трябва да се съобразявате с ръста си.&nbsp;&nbsp;</p> <h3>Как да изберете точната ширина за конкретен костюм?</h3> <p>Ширината на вратовръзката е <strong>между 5 и 7 сантиметра.</strong> Основен принцип е: най-широката част на вратовръзката трябва да бъде широка колкото и ревера на сакото на костюма ви.</p> <p>За тесни ревери са подходящи тънки вратовръзки, за широки ревери &ndash; широки. <strong>Изборът на реверите е добре да бъде съобразен с телосложението ви</strong> - по-широките рамене изглеждат по-добре с широки ревери и обратно &ndash; мъж с по-слабо телосложение изглежда по-добре с тесни ревери.&nbsp;&nbsp;</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15063/files/image/vratovrazka-lazarini-1-62b771b30dd2d.jpg" /></p> <h2>Връзване на вратовръзки</h2> <p>В тази статия ви даваме отправни точки и <strong>препоръки за перфектна визия с вратовръзка, </strong>за да можете да впечатлявате с класа и стил навсякъде, където се появявате. Ще започнем своето пътешествие в света на вратовръзката с <strong>видовете възли. </strong>Те са в сърцевината на проблема с нежеланието на мъжете да носят вратовръзки.</p> <p><em>Бързаме да ви успокоим: притесненията ви са преувеличени, няма защо да се притеснявате толкова от връзването на вратовръзката! </em></p> <p>Все пак, имайте предвид, че <strong>съществуват 30 вида възли за вратовръзка,</strong> които може да се усвоят с много практика. Ако не ви се налага често да обличате официално мъжко облекло, един-два класически вида са напълно достатъчни.</p> <p>&nbsp;</p> <h2>Типове възли за вратовръзка</h2> <h3>Единичен (обикновен) възел</h3> <p>Най-лесният - постига се като <strong>широкият край на вратовръзката се прехвърля наляво върху тесния. </strong>После прекарвате надясно под тесния, след това го връщате отново наляво над тесния край. <strong>Промушвате го през примката отгоре и пъхате в получената отпред гайка.</strong> Сега ви остава само да издърпате надолу и да притегнете възела.</p> <p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/w2PgIC_JifA" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <h3>Двоен възел</h3> <p>Тъй като е обемист, добре е да изберете за осъществяването му <strong>неподплатени вратовръзки от леки материи. </strong>Ето как да действате тук: прехвърлете широкия край на вратовръзката над тесния наляво.</p> <p><strong>Навийте широкия край около тесния, за да сочи отново наляво.</strong> Прекарайте широкия край под тесния надясно. Сега, след като се е получила гайка, върнете отново наляво над получената примка.</p> <p>През нея промушете широкия край отдолу нагоре. <strong>Вкарайте главата си през двойната гайка и затегнете възела.</strong> Така нагласете двойния възел, че да се вижда.&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <p></p> <h3>Половин Уиндзор</h3> <p>Представлява<strong> асиметричен възел, леко небрежно разхлабен</strong>, осъществим с вратовръзки от по-плътни материи. Върху тесния край на вратовръзката прехвърлете наляво широкият край<strong>. </strong></p> <p>Прехвърляте през примката отдолу нагоре<strong>, </strong>издърпвате надолу и прокарвате надясно под тесния край. После прехвърляте широкия край отново наляво върху тесния, отново промушвате отгоре през примката. Накрая<strong> поставяте на врата си така получената примка, пристягате вратовръзката</strong>.</p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <h3>Цял Уиндзор</h3> <p>Голям възел, който <strong>стои строго официално и вдъхва авторитет.</strong> Неговата форма е симетрична, триъгълна. Тъй като този възел е достатъчно масивен сам по себе си, <strong>препоръчителен е за господа с по-едро телосложение</strong> и за вратовръзки от фина материя, за да може по-лесно да я усуквате в голям възел.</p> <p><strong>Ето как се прави:</strong></p> <ol> <li>Широкият край се слага отляво, на около 12 см под колана.</li> <li>Кръстосва се хоризонтално отпред. Целта е да се получи Х под брадичката.</li> <li>Придвижете го нагоре под плата, по посока отвора за шията.</li> <li>Сега го промушвате през отвора, след което го сваляте надолу.</li> <li>Широкият край зад възела се прехвърля, за да отиде от другата страна.</li> <li>Широкият край се вдига, мушка се в отвора около яката и се спуска надолу.</li> <li>Широкият край се прехвърля пред възела, за да се оформи отвор. Докато го правите, придържайте с пръст.</li> <li>Широкият край се прекарва под плата към брадичката.</li> <li>Промушвате го надолу през отвора, направен по-горе.</li> <li>Широкият край се издърпва надолу. Ако забележите гънки на възела, загладете ги.</li> </ol> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <h3>Двоен Уиндзор</h3> <p>За него ви трябва <strong>тънка вратовръзка</strong>. С широка би се получил много груб резултат.</p> <p><strong>Ето как се прави:</strong></p> <ol> <li>Увийте вратовръзката около врата си, като оставите широката част да виси много повече от тясната част.&nbsp;Дългият (широкият) край ви се пада отляво.&nbsp;При лично предпочитание, може да обърнете посоките.</li> <li>Прехвърлете широката част на вратовръзката вдясно над тясната част, образувайки така буквата "V."</li> <li>Закрепете двете части на вратовръзката на място, помагайки си с два пръста на ръката, която не ви е водеща, за да може водещата ви ръка да се заеме с възела.&nbsp;</li> <li>Повдигнете широкия край на вратовръзката зад образуваното "V", издърпайте&nbsp; назад.</li> <li>Леко дръпнете, за да стегне леко.</li> <li>Повторете същата стъпка, като този път издърпвате широкия край на частта на вратовръзката пред образуваното "V" от лявата страна.&nbsp;Този втори възел би следвало частично да припокрие първия.&nbsp;Получавате симетричен възел с триъгълна форма.</li> <li>Дръпнете здраво, за да се уверите, че не зее дупка между двата възела.</li> <li>Широкият край на вратовръзката (отляво) се увива докрай около задната част на недовършения възел, като задържате отворена примката с пръстите.</li> <li>Широкият край на вратовръзката се издърпва нагоре, през задната част на оформеното"V" и след това се приплъзва надолу през примката.</li> </ol> <p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/bW0wSMMVg9M" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <h2>Съчетайте вратовръзката си с аксесоарите, предназначени за нея!</h2> <p>Те имат не само естетична функция, но и чисто практична, за да ви помогнат да я носите безпроблемно, спестявайки ви неудобни ситуации.</p> <p><strong>Ето и няколко препоръчителни луксозни мъжки аксесоари: </strong></p> <ul> <li><strong>Игла за вратовръзка</strong> &ndash; с така актуалните игли за вратовръзка може да се проявите като джентълмен с вкус и стил, с подчертано внимание към детайла и грижливост към възлите на вратовръзките си.</li> <li><strong>Щипка за вратовръзка</strong> &ndash; помага да я придържа на мястото й, за да не се развява от вятъра. Придава й завършеност.</li> <li><strong>Кърпичка за сако </strong>&ndash; тя е допълнение към вратовръзката. Цветовете и десените биват най-разнообразни, за да може клиентите да избират варианти според конкретните си нужди.</li> </ul> <p>Надяваме се, че тази статия ви е била от ползва. LAZARINI e един от най-популярните магазини за вратовръзки онлайн, в който ще откриете богат избор от стотици модели маркови вратовръзки.</p> <p></p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-354"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://lazarini.eu', product: 354, is_bundle: 0, parameters: {'template':"basic",'action':"cart",'font_size':"16",'display_description':"1"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script>

Сравнение на продукти