Блог

Златни правила за мъжка мода 30.04.2023 23:09

Златни правила за мъжка мода

Ако за първи път срещаме даден човек, обръщаме най-голямо внимание на неговия външен вид. Това е основната причина всеки човек да желае винаги да изглежда зашеметяващо, за да остави правилното послание след себе си.

Точно както в живота има редица правила, същото важи и при мъжката мода. Мъжкото облекло е по-богато и по-разнообразно от всякога и е много лесно за мъжете да се объркат в морето от предложения.

Искате да изберете визия за конкретен повод, но не знаете откъде да започнете? Ние имаме решение! В тази статия ще ви споделим няколко златни правила за мъжка мода, с чиято помощ ще можете безпроблемно да съчетавате вашите дрехи, обувки и аксесоари. 

Кои са вечните златни правила в мъжката мода?

Модата се уповава на правила, доказали се във времето, които могат да дадат насоки на всеки как да се облича правилно и в същото време - да изглежда стилно.

Подбрахме няколко вечни златни правила, на които задължително да обърнете внимание, когато избирате  дрехите и аксесоарите си.

Инвестирайте в качествен часовник

Часовниците са като произведения на изкуството. Те показват вашето неповторимо присъствие и се асоциират с вашия социален статус в обществото. Часовниците ви карат да изглеждате практични, естетични и функционални във времето. 

В зависимост от повода, може да изберете различен модел часовник, който да си пасне с вашия аутфит. Но едно е задължително - не пропускайте този мъжки аксесоар!

Часовникът, който ще носите, трябва да ви накара да се чувствате комфортно и да отговаря на размера на вашата китка, затова избирайте внимателно.

Независимо дали става дума за „Rolex“ или за друга, не толкова известна марка, модерният и елегантен часовник ще ви помогне да завършите всеки тоалет подобаващо.

Винаги избирайте качеството пред количеството

Качеството винаги трябва да стои на първо място във вашия гардероб. Ето няколко ключови инвестиции във вашето мъжко облекло, които показват, че сте мъж, който знае как да се облича добре – елегантен и практичен мъжки костюм, няколко луксозни мъжки тениски, класически мъжки панталони и кожени обувки.

Знаем, че не всеки може да си позволи да пазарува дрехи от най-висок клас, но това не е никакъв проблем. Качествените модни находки могат да бъдат и на достъпни цени, идеални за вашия джоб.

Тенденциите се променят постоянно и е трудно да бъдем в крак с всички тях, но класическият мъжки гардероб ще издържи изпитанието на времето и ще бъде вашият верен приятел.

Ако купувате дрехи и аксесоари, се уверете в тяхното качество и изберете такива, които знаете, че ще носите често. Може да притежавате един качествен костюм и едни официални обувки, които ще издържат няколко години, за разлика от поредните тренди дрехи, които ще изхвърлите след няколко месеца.

Правила за носене на мъжки костюм

Носенето на класически мъжки костюм може да изглежда като нещо лесно, но тук също има няколко правила, които е препоръчително да спазвате.

Размерът има значение

Като първо правило е именно размера. Той може да провали цялостната ви визия или да ви накара да заблестите. Когато избирате официален или спортно-елегантен костюм, гледайте той да приляга отлично на раменете, след това на талията. Ръкавите на сакото трябва да достигат до кокалчето на китката, за да може ръкавите на ризата да се показват 1см под тези на сакото.

Това са ключови елементи, които трябва да знаете. Дори и да не обличате често мъжки костюми, изберете такъв, който отговаря точно на вашата фигура.

Пропорциите са от изключително значение, особено когато костюмът е предназначен за специален повод като абитуриентския бал например. Ако не може да намерите подходящ мъжки костюм за бала, който да ви е точно по мярка, не се безпокойте. Консултантите в магазините на LAZARINI  ще вземат вашите мерки, а нашите шивачи ще направят необходимите корекции (като подгъв, скъсяване или вталяване), за да изградим най-добрата визия за вашата фигура.

Не се страхувайте от цветовете

Да се обличате елегантно за бизнес или романтична среща, или специално събитие, не означава, че трябва да избягвате цветовете. Точно обратното.

Ако дрескодът изисква да изглеждате “smart casual”, но искате да се откроите от останалите мъже в тълпата, добавянето на интересен цвят към външния ви вид може незабавно да промени цялостното ви излъчване.

За официални събития - заложете на мъжко сако в синьо, зелено, дори и лилаво. За “casual” outfit - изберете спортно сако в червено, жълто, оранжево или розово.

Правила за избор и носене на риза

След като изберете сако и панталон, идва ред и на избора на мъжка риза.

Правилни мерки

Трябва да запомните вашите мерки точно както вашия банков ПИН.

Основните, на които да обърнете внимание при избор на официална или спортно-елегантна риза, са :

  • обиколка на врата
  • ширина на раменете
  • дължина на ръцете и гръдна обиколка

Винаги измервайте ризите преди да ги купите.

Правилото на единия пръст

Вероятно едно от най-простите, но най-важни правила за избора на официална мъжка риза - трябва да успеете лесно да поставите показалеца си между врата и яката. Ако може да пъхнете два пръста, това означава, че ризата е прекалено широка, а нито един пръст - че ризата е прекалено тясна около врата ви.

Правила за избор и носене на сако

Официалното мъжко сако, както и спортният „блейзър“ (спортно сако) трябва да изглеждат така, сякаш са създадени специално за вас. Ето на какво да обърнете внимание при избора на сако.

Традиционното правило

То гласи, че сакото трябва да покрива перфектно задните ви части, но също така да не бъде прекалено дълго. Търсете сако, което да ви бъде точно по мярка, за да  изглеждате като истински джентълмен.

Разнообразие от цветове

Както вече споменахме, цветовете трябва да присъстват във вашия гардероб под една или друга форма. Бъдете смели и заявете себе си с различни и интересни материи и модели. Не се страхувайте да експериментирате, тъй като това често бележи разликата между посредствения и страхотния мъжки стил. 

Изпробвайте мъжки спортно-елегантни сака в модерни летни цветове, както и набор от различни материи от лен до кадифе. Не забравяйте, преди всичко, да търсите комфорт, когато избирате новите попълнения към вашия гардероб.

Правила за избор и носене на панталон

Вашите мъжки панталони трябва да пасват идеално около талията ви, без да имат нужда от колан, който да ги задържа. Ако все пак се нуждаете от колан, изберете такъв, който ще си отива с останалата част от облеклото и най-вече с обувките. Златното правило: цветът на колана трябва да се съчетае с цвета на обувките.

Не носете панталони със същата талия като дънките, които обикновено са предназначени да седят по-ниско.

Аксесоари

Аксесоарите са чудесен начин да добавите индивидуалност към вашите мъжки дрехи, но те трябва да се допълват и да не поемат контрол върху цялостния аутфит.

Придържайте се към максимум два или три аксесоара. Ако се съмнявате, имайте предвид, че „по-малкото е повече“ и премахнете един елемент. Може да е трудно да намерите правилния баланс, но след като го направите, вашето мъжко облекло ще изглежда перфектно.

И  не на последно място е правилният избор на чорапи. С неподходящо съчетание рискувате да загубите цялата си елегантност. Затова е необходимо да подберете цвета на чорапите спрямо цветовата гама на вашия костюм или сако.

Златните правила, които споделихме с вас, ще ви напътстват през цялото време. В LAZARINI ще откриете разнообразие от спортно-елегантни мъжки ризи, зимни и пролетни якета, палта, костюми за всеки повод, стилни панталони и обувки, с които ще се откроите от тълпата и ще бъдете запомнени за дълго време! Разгледайте всички наши предложения онлайн.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Актуални Новини

Актуални Новини

Златни правила за мъжка мода

Златни правила за мъжка мода | LAZARINI - Блог

Ако за първи път срещаме даден човек, обръщаме най-голямо внимание на неговия външен вид. Това е основната причина всеки човек да желае винаги да изглежда зашеметяващо, за да остави правилнот Ако за първи път срещаме даден човек, обръщаме най-голямо внимание на неговия външен вид. Това е основната причина всеки човек да желае винаги да изглежда зашеметяващо, за да остави правилнот 2023-05-01T02:09:10+03:00 Златни правила за мъжка мода

<p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Ако за първи път срещаме даден човек, <strong>обръщаме най-голямо внимание на неговия външен вид.</strong> Това е основната причина всеки човек да желае винаги да изглежда зашеметяващо, за да остави правилното послание след себе си.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Точно както в живота има редица правила, същото важи и при мъжката мода. <strong>Мъжкото облекло е по-богато и по-разнообразно от всякога</strong> и е много лесно за мъжете да се объркат в морето от предложения.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Искате да изберете визия за конкретен повод, но не знаете откъде да започнете? Ние имаме решение! В тази статия ще ви споделим няколко златни правила за мъжка мода, с чиято помощ ще можете безпроблемно да съчетавате вашите дрехи, обувки и аксесоари.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-size: 18pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Кои са вечните златни правила в мъжката мода?</span></h2> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Модата се уповава на правила, доказали се във времето, които могат да дадат насоки на всеки как да се облича правилно и в същото време - да изглежда стилно.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Подбрахме няколко вечни златни правила, на които задължително да обърнете внимание, когато избирате &nbsp;дрехите и аксесоарите си.</span></p> <h3><span style="font-size: 14pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Инвестирайте в качествен часовник</span></h3> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Часовниците са като произведения на изкуството. Те показват вашето неповторимо присъствие и се асоциират с вашия социален статус в обществото. Часовниците ви карат да изглеждате практични, естетични и функционални във времето.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">В зависимост от повода,<strong> може да изберете различен модел часовник, който да си пасне с вашия аутфит</strong>. Но едно е задължително - не пропускайте този мъжки аксесоар!</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Часовникът, който ще носите, трябва да ви накара да се чувствате комфортно и да отговаря на размера на вашата китка, затова избирайте внимателно.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Независимо дали става дума за &bdquo;Rolex&ldquo; или за друга, не толкова известна марка, <strong>модерният и елегантен часовник ще ви помогне да завършите всеки тоалет</strong> подобаващо.</span></p> <h3><span style="font-size: 14pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Винаги избирайте качеството пред количеството</span></h3> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Качеството винаги трябва да стои на първо място във вашия гардероб. Ето няколко ключови инвестиции във вашето мъжко облекло, които показват, че сте мъж, който знае как да се облича добре &ndash; елегантен и практичен мъжки костюм, няколко луксозни мъжки тениски, класически мъжки панталони и кожени обувки.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Знаем, че не всеки може да си позволи да пазарува<strong> дрехи от най-висок клас</strong>, но това не е никакъв проблем. Качествените модни находки могат да бъдат и на достъпни цени, идеални за вашия джоб.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Тенденциите се променят постоянно и е трудно да бъдем в крак с всички тях, но <strong>класическият мъжки гардероб ще издържи изпитанието на времето </strong>и ще бъде вашият верен приятел.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Ако купувате дрехи и аксесоари, се уверете в тяхното качество и изберете такива, които знаете, че ще носите често. Може да <strong>притежавате един качествен костюм и едни официални обувки</strong>, които ще издържат няколко години, за разлика от поредните тренди дрехи, които ще изхвърлите след няколко месеца.</span></p> <h2><span style="font-size: 18pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Правила за носене на мъжки костюм</span></h2> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Носенето на класически мъжки костюм може да изглежда като нещо лесно, но тук също има няколко правила, които е препоръчително да спазвате.</span></p> <h3><span style="font-size: 14pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Размерът има значение</span></h3> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Като първо правило е именно размера. Той може да провали цялостната ви визия или да ви накара да заблестите. Когато избирате официален или спортно-елегантен костюм, гледайте той да приляга отлично на раменете, след това на талията. Ръкавите на сакото трябва да достигат до кокалчето на китката, за да може ръкавите на ризата да се показват 1см под тези на сакото.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Това са ключови елементи, които трябва да знаете. Дори и да не обличате често мъжки костюми, изберете такъв, който отговаря точно на вашата фигура.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Пропорциите са от изключително значение, особено когато костюмът е предназначен за специален повод като абитуриентския бал например. Ако не може да намерите подходящ мъжки костюм за бала, който да ви е точно по мярка, не се безпокойте. Консултантите в магазините на LAZARINI &nbsp;ще вземат вашите мерки, а нашите шивачи ще направят необходимите корекции (като подгъв, скъсяване или вталяване), за да изградим най-добрата визия за вашата фигура.</span></p> <h3><span style="font-size: 14pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Не се страхувайте от цветовете</span></h3> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Да се обличате елегантно за бизнес или романтична среща, или специално събитие, не означава, че трябва да избягвате цветовете. Точно обратното.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Ако дрескодът изисква да изглеждате &ldquo;smart casual&rdquo;, но искате да се откроите от останалите мъже в тълпата, <strong>добавянето на интересен цвят към външния ви вид </strong>може незабавно да промени цялостното ви излъчване.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">За официални събития - заложете на мъжко сако в синьо, зелено, дори и лилаво. За <strong>&ldquo;casual&rdquo; outfit</strong> - изберете спортно сако в червено, жълто, оранжево или розово.</span></p> <h2><span style="font-size: 18pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Правила за избор и носене на риза</span></h2> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">След като изберете сако и панталон, идва ред и на избора на мъжка риза.</span></p> <h3><span style="font-size: 14pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Правилни мерки</span></h3> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Трябва да запомните вашите мерки точно както вашия банков ПИН.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;"><strong>Основните, на които да обърнете внимание при избор на официална или спортно-елегантна риза, са :</strong></span></p> <ul> <li><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">обиколка на врата</span></li> <li><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">ширина на раменете</span></li> <li><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">дължина на ръцете и гръдна обиколка</span></li> </ul> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Винаги измервайте ризите преди да ги купите.</span></p> <h3><span style="font-size: 14pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Правилото на единия пръст</span></h3> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Вероятно едно от най-простите, но най-важни правила за избора на официална мъжка риза -<strong> трябва да успеете лесно да поставите показалеца си между врата и яката</strong>. Ако може да пъхнете два пръста, това означава, че ризата е прекалено широка, а нито един пръст - че ризата е прекалено тясна около врата ви.</span></p> <h2><span style="font-size: 18pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Правила за избор и носене на сако</span></h2> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Официалното мъжко сако, както и спортният &bdquo;блейзър&ldquo; (спортно сако) трябва да изглеждат така, сякаш са създадени специално за вас. Ето на какво да обърнете внимание при избора на сако.</span></p> <h3><span style="font-size: 14pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Традиционното правило</span></h3> <p><span style="font-size: 12pt; color: #333333; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif;">То гласи, че сакото трябва да покрива перфектно задните ви части, но също така да не бъде прекалено дълго. Търсете сако, което да ви бъде точно по мярка, за да &nbsp;изглеждате като истински джентълмен.</span></p> <h3><span style="font-size: 14pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Разнообразие от цветове</span></h3> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Както вече споменахме, цветовете трябва да присъстват във вашия гардероб под една или друга форма.<strong> Бъдете смели и заявете себе си с различни и интересни материи и модели</strong>. Не се страхувайте да експериментирате, тъй като това често бележи разликата между посредствения и страхотния мъжки стил.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Изпробвайте мъжки спортно-елегантни сака в модерни летни цветове, както и набор от различни материи от лен до кадифе. Не забравяйте, преди всичко, да търсите комфорт, когато избирате новите попълнения към вашия гардероб.</span></p> <h2><span style="font-size: 18pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Правила за избор и носене на панталон</span></h2> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Вашите мъжки панталони трябва да<strong> пасват идеално около талията ви, без да имат нужда от колан</strong>, който да ги задържа. Ако все пак се нуждаете от колан, изберете такъв, който ще си отива с останалата част от облеклото и най-вече с обувките. <strong>Златното правило:</strong> цветът на колана трябва да се съчетае с цвета на обувките.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Не носете панталони със същата талия като дънките, които обикновено са предназначени да седят по-ниско.</span></p> <h2><span style="font-size: 18pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Аксесоари</span></h2> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Аксесоарите са чудесен начин да добавите индивидуалност към вашите мъжки дрехи, но те трябва да се допълват и да не поемат контрол върху цялостния аутфит.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;"><strong>Придържайте се към максимум</strong><strong> два или три аксесоара</strong>. Ако се съмнявате, имайте предвид, че &bdquo;по-малкото е повече&ldquo; и премахнете един елемент. Може да е трудно да намерите правилния баланс, но след като го направите, вашето мъжко облекло ще изглежда перфектно.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">И&nbsp; не на последно място е правилният избор на чорапи. С неподходящо съчетание рискувате да загубите цялата си елегантност. Затова е необходимо да подберете цвета на чорапите спрямо цветовата гама на вашия костюм или сако.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: 'trebuchet ms', geneva, sans-serif; color: #333333;">Златните правила, които споделихме с вас, ще ви напътстват през цялото време. В <strong>LAZARINI </strong>ще откриете <strong>разнообразие от спортно-елегантни мъжки ризи, зимни и пролетни якета, палта, костюми за всеки повод, стилни панталони и обувки,</strong> с които ще се откроите от тълпата и ще бъдете запомнени за дълго време! Разгледайте всички наши предложения онлайн.</span></p>

Сравнение на продукти